Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz Zolee897 #14121 üzenetére

    az optimizereknek is van adatlapjuk és azon kompatibilitási listát is találsz, hogy melyik inverterekkel tudnak együttműködni. Persze az lehet, hogy bizonyos típusokkal csak egy FW update után tudsz kapcsolódni a listáról, mert a meglevő firmware-e még nem ismer optit.
    Ahogyan biztosan vannak olyan régebbi típusok, amiket már nem lehet szoftveresen felokosítani erre.
    Javaslom, nézzétek meg pontosan milyen típusú az inverter és keressétek ki az opti adatlapján. Ha megvan, akkor biztosan menni fog (vszleg FW update után). Ha nincs, akkor sajnos az már túl régi ehhez.

    Ja és bár nem kell midegyik napelemre tenni optit Huawei esetén, azért itt is van minimum és maximum előírás stringenként. Ha pedig igaz, ami info-t kaptam, akkor a minimum vegyes használat esetén is kötelező elvárás (tehát hiába ad pl. 10 napelem elég fesz-t a stringnek opti nélkül, melléjük nem elég 2 optis panelt feltenni, hanem minimum kell a 4-6 opti egy stringre (tipusfüggően a minimum db), hogy az optik tényleg működjenek is. De ez kapott info, nem ellenőriztem még magam. Talán topicgazdánknak van már tapasztalata ezzel, ami megerősíti vagy cáfolja eme infot.

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák