Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    válasz aor #9608 üzenetére

    igen :D A bélszínt csak jókor kell kivenni. Ennyi a titka.

    Mint a zongorázás. Gombokat nyomogatsz megfelelő sorrendben.
    How hard can it be? :))

    Én az egyéni rendelés mellett (l)ennék.

    [ Szerkesztve ]

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

  • Freddy76

    addikt

    válasz aor #9608 üzenetére

    Azt nem mondtam, hogy nekem mindig jól sikerül, de javuló tendenciát mutatok... De sajnos éttermekben is ugyanakkora arányban rontják el (sőt): mert a szakács egyszerre csinál több ételt, és nem figyel oda - olyan hely pedig nemigen van itthon, ahol annyira menne a bélszínsteak, hogy a szakácsnak rutinból menjen. A bélszínnek pedig ez a (szerintem) titka: igaz, hogy csak néhány perc, de akkor végig oda kell figyelni, és nem szabad elfelejteni, hogy sütés után a bélszínnek még kell tíz perc a tálon, akkor ő még magában "sül", pihen, alakul. Nem túl elegáns dolog a maghőmérő, meg persze meg is kell szúrni a sülő húst (amitől kifojhat a leve), de sokat segít.

    Ami fáj, hogy még "speckó" steak-éttermekben (pl. Pampas) is rontottak már el steaket. És ha a közepesre kért ám túlsütött bélszínt visszaküldöm, akkor ki vannak bukva, hogy ezt hogyan merem :W . Sopornban van egy nagyon jó és emberi árakon működő steakhouse, az rulez, háromszor voltam ott, mindig telitalálat volt.

    Killerjohn: hát igen, kultúrák. Váncsa írta, hogy az amerikai a marhából megeszi a színhúst, a többit odaadja a kutyájának. A kínai megeszi az egész marhát, meg a kutyát is.

    Nincsen olyan gomb, hogy nagyon-nagyon off?

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák