Új hozzászólás Aktív témák

  • masterful87

    senior tag

    0 - Egy Nikon D5100-hoz kellene nekem távkioldó!
    Jobban preferálom a vezeték nélküli megoldásokat, ahogy néztem a Nikon ML-L3 és az ennek megfelelő Meike klón pontosan ugyanazt tudja: félig lenyomva exponál, tovább nyomva kattint?!
    De mi a helyzet amikor bulb üzemmódban szeretnék fotózni? (3 napja vagyok DSLR tulaj) Olyankor a kis ujjamat végig rajta kell tartanom a gombon, amíg jónak látom? Vagy az ML-L3-mal hogyan lehet bulb módban fotózni?
    Ahogy nézegettem a távkioldókat, volt olyan ami reteszelhető volt! Ez azt jelenti, hogy amíg reteszelve van, az egy olyan hosszú expozíció gomb lenyomásnak számít? Erre van szükség bulb módban, így működne?

    1 - A D5100-on ugye Mini-HDMI van, alias Type-C? Ehhez nekem vennem kell egy HDMI-Type-C kábelt, ha látni akarok valamit a tévén?! És számít-e, hogy 1.3-as vagy 1.4-es? A gép tudtommal max 1080@60i-t tud felvenni, ezért elég lenne az 1.3-as?

    2 - Ez milyen csatlakozójú USB-port? Mert a wiki oldalán van micro, mini, A és B, meg írja, hogy van ez a 8 pines, de ez igazából nem is USB? (non-USB) Ha jól sejtem, akkor ez egy igen közkedvelt port, mert a 9 évvel ezelőtti Konica Z20-amon is pont ilyen volt! Sőt, a családban fellelhető Sony DSC-H90-n is ilyen csati van! Ha jól sejtem, akkor ez egy ilyen öszvér port, adatfolyam, és A/V egy csatiban?

    3 - A gépvásárlás elég drága dolog, és naivan gondoltam, hogy van itthon memória kártya dögivel... 3 darab 8GB-os microt találtam, de mind ilyen 5 megával írható, olvasni persze 10-zel is lehet. Addig amíg nem szerzek be kellően tempós kártyákat, minimum UHS-1-est, vagy valami extrábbat, addig milyen hátrányt fognak jelenteni ezek a lassúcska kártyák? Sorozatnál gondolom, hogy vége lenne, ezért azt nem is fogom erőltetni! Na de a legjobb minőségű videója az vajon milyen írási tempót követel? Nem fog szaggatni a felvétel emiatt? Igazából azt se értem, hogy ha átlag 33 mega a RAW+JPEG páros, akkor hogyan tudja elfogadható időn belül a kártyára varázsolni 5 mega/s tempó mellett? Talán ügyesen pufferel?

Új hozzászólás Aktív témák