- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Milyen megoldással tudok leellenőrizni egy új monitort hogy pixelhibás-e?
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok.
Acer XB271HU monitorom ma jött meg. 144Hz, G-Sync monitor, egyelőre G-Sync nélkül mert HD7970 van a gépben még egy darabig. Nagyon tetszik minden, de van vele egy kis zűr. Próbáltam több játékot is (Diablo3, GTA5, BF4, COD:MW2) és mindegyiknél jelentkezik a hiba - windowsban nem. Rövid idővel a játék elkezdése után egy pillanatra fekete lesz a kép majd nem sokkal később még 2x elfeketedik egymás után, aztán minden rendben kb 5-10 percig amikor újra csinál ilyen három másodpercre elfeketedést.
Felvettem mobillal hogy látható legyen miről van szó. Tudom szar szögből stb. de a lényeg látszik azért:
https://www.youtube.com/watch?v=eFn5JR8ihNs&feature=youtu.be
2:09, 2:35, 2:38, 9:30, 10:40, 10:41 nél vannak a feketedések. Ez itt éppen GTA5, de minden egyes játéknál csinálta amiket eddig néztem. A játékokat átállítottam a monitor natív felbontására 2560x1440 és beállítottam a 144Hz-es frissítést is, vsync nélkül. Illetve displayport-minidisplayport átalakítóval van a kártyára dugva. -
DjDanee87
addikt
válasz DjDanee87 #17966 üzenetére
Na jó az a videó elég gagyi lett, csináltam másikat.
https://www.youtube.com/watch?v=CfBh-uezvOg&feature=youtu.beItt fél percen belül 8szor volt fekete a kép. Próbálgattam játszani a vsync-el meg a 144Hz vs 60Hz beállításokkal és 144Hz Vsync on vagy off nem számít csinálja - de mintha 60Hzen jó volna. De majd holnap tudok hosszabbat tesztelni, hogy tényleg nem csinálja-e vagy csak épp szerencsém volt. Valakinek valami ötlet mi okozhat ilyet?
-
DjDanee87
addikt
válasz jacint78 #17969 üzenetére
"Amúgy tényleg elmegy a fény, vagy amikor fekete, akkor látni, hogy bevilágít?"
Erre nem tudnék válaszolni, mert tényleg csak tizedmásodpercig fekete - túl rövid ideig ahhoz hogy bármit észrevegyek.
Esetleg fel tudom venni telefonnal lassított felvételben 240 FPSel, hátha úgy jobban látszik. -
DjDanee87
addikt
válasz jacint78 #17971 üzenetére
Nem TN panel Acer XB271HU
-
DjDanee87
addikt
válasz jacint78 #17974 üzenetére
Talán ha sötét volna meg tudnám mondani, de még akkor sem biztos. Másodperc tört részére lesz fekete, az kevés hogy lássam mi is történik pontosan.
Felvettem felülről mobillal 4szeres lassítással: https://www.youtube.com/watch?v=LXiApakJdWE
De nem tudom megválaszolni a kérdésed sajnos. -
DjDanee87
addikt
válasz jacint78 #17976 üzenetére
Csak játékban, Windowsban nem. És most játszottam 1 óra GTAt 60Hz-re állítva a játékban és így nem csinálja - csak ha 144Hzen van tehát én a kábelt kizárnám a dologból - akkor 60Hzen is csinálna ilyet.
szerk: mondjuk máshol meg ilyen választ kaptam: "That actually makes it even more logical - 144Hz requires more bandwidth and the cable can't handle it."
[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
Újra itt, leírom újra mi a problémám részletesen, mert újabb fejlemény van és még jobban összezavarodtam már.
Tehát a gépem i5 2500k @4,5Ghz, 8Gb RAM, HD 7970 6Gb 1100Mhz és emellett használta 1 darab fullHD 60Hz TN paneles 6éves monitort (Asus VH222D). Ezen minden tökéletesen működött.
Régi monitort félreraktam és vettem egy XB271HU-t (IPS, 2560x1440, 144-165Hz, G-sync) kalibrálva. Gyárilag egy displayport kábel jár hozzá csak, viszont a HD 7970emen csak a miniDP van, így vettem vele együtt 2m hosszú miniDP-displayport kábelt is és ezzel használom. G-Sync egyelőre nincs - egyértelmű.
Megnéztem 1-2 játékban hogyan mutat az új monitor és nagyon furcsa hibára lettem figyelmes. A natív 2560x1440 felbontással és 144Hz-en minden játékban, amit próbáltam akkor (GTA5, BF4, Diablo3, Heroes of the Storm, COD:MW2, The Crew) kb 5-10 percenként 2-3szor feketére váltott a képernyő fél másodpercre. Kb mintha pislogna egyet az ember, csak éppen a monitor csinálja. Hang nem akad meg, játék nem akad meg, csak a kijelző fekete arra a másodpercre. Iszonyatosan zavaró. Windowsban nem csinálta de ott ha jól sejtem 60Hz a monitor frissítése.Videó a feketedésről. 0:22től történik kb 3-4 is 30 sec alatt https://www.youtube.com/watch?v=CfBh-uezvOg
Átállítva a játékok beállításaiban 60Hz-re a képfrissítést elmúlt a fekete villódzás teljesen. A monitor "tökéletesen" működik, mint az előzőm, csak ugye ennél nem a 60Hz lenne a cél, de egyelőre csak úgy használható. Külföldi fórumon és redditen is kértem segítséget akkor és arra jutottunk, hogy valószínű a miniDP-DP kábel amit kaptam a monitorhoz nem bírja el a sávszélet ami a 2560x1440x144Hz-hez szükéges volna. Abban reménykedve, hogy majd VGA csere után tudom használni a gyári DP-DP kábelt, használtam eddig 60Hz-en a monitort.
És akkor az újabb fejlemény:
Kipróbáltam milyen 2 monitort használni együtt: a másodikat netezés/sorozat nézésre a játék mellett, tehát nem eyefinity vagy minek nevezik a dolgot - a játék csak az XB271HU-n megy. Fogtam a régi VH222D-t és rácsatlakoztattam a VGAra úgy, ahogyan régen is, VGA-DVI átalakítóval. Ezt most csináltam tehát egyelőre csak 1 játékban (The Crew) próbáltam ki, de így 2 monitor esetén már 60Hznél is előjött a fekete képernyőre váltás az XB271HUn játék közben.
Másik megfigyelés, hogy megjelent azóta az Overwatch és az meg rendesen működött 144Hz-en is 1 monitorral, nem feketedik benne a képernyő mint másik 6 játékban.Kezdek összezavarodni, megnézek más játékot is így 2 monitorral.
[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
válasz jacint78 #18096 üzenetére
Próbálgattam még, és úgy tűnik nagyon játékfüggő a dolog. Egyedül a The Crew-ban csinálja a feketeséget mióta 2 monitor van, GTA5 ugyanúgy jól működik 60Hz-en, 144-et nem próbáltam most de egy monitorral is csinálta - nyilván a 2. nem javítaná meg. Viszont nézegetve a Crewban a beállításokat az egy speciális játék. Valószínű rossz konzol port, mert a beállításokban nincs a monitorhoz kötődő Hz beállítás csak a felbontás, vsync és 30 vagy 60 FPS korlátot lehet megadni. Tehát itt nem tudok próbálkozni 144Hz-el semiképp, de érdekes hogy 1 monitor esetén jó, így hogy 2 van már nem.
Én kétlem, hogy a VGAnak lenne valami baja. A régi monitorom tökéletesen működik, ez az új is 60Hzen tökéletes, egyedül a 144Hz amikor előjön a probléma, illetve még a Crewban is, de ott betudom annak hogy mivel nincs beállítási lehetőség játékon belül, lehet 144Hzen működteti mikor melléteszem a másikat, mert valahogy nem tudja kezelni a 2 monitor dolgot lévén szar konzolport.
Nekem 2 tippem van, mindkettő GSynccel kapcsolatos. Vagy a modulnak van valami gyíkja a monitorban, vagy szimplán "nem kompatibilis" a monitor AMD VGAval a GSync miatt és emiatt nem százas a működése és GTX kártáyval normálisan menne.
[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
Első monitorom ez a XB271HU ami hangot is képes adni és sajnos ezzel van is egy kisebb gondom. Ha úgy kapcsolom be a gépet, hogy minden össze van dugva rendesen akkor gyakorlatilag használhatatlan a hang. Értem ezt úgy, hogy felveszem windows hangerőt (50->100%), Spotify hangerőt (50->100%) és a headseten lévő hangerőt is (80->100%) akkor is csak nagyon halkan hallani a zenét, ráadásul torzít is, a max hangerő miatt. Ezt a monitor okozza, mert ha úgy kapcsolom be a gépet, hogy nincs bedugva a monitor, csak a windows indulása után, akkor tökéletesen működik.
Asus Xonar DX hangkártya van a gépben és ez adja a hangot a headsetre. A drivere ennek telepítve van, a monitoré nem. Lehet le kéne töltenem a monitornak is a driverét és akkor nem zavarna be a hangnak? Azt már próbáltam, hogy letiltottam windowsban a monitort mint hanglejátszó eszközt, nem segített.
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok
Újra én az XB271HU-val. Múltkor arra jutottunk, hogy a fél másodpercre feketére váltó képernyőt nem sikerült megoldani és hátha majd a GTX1080-vel nem csinálja: jelenleg HD7970el van meghajtva a GSync monitor, 1080 beszerzéssel pedig nincs szerencsém egyelőre. Esetleg valaki, aki korábban nem olvasta találkozott már ilyennel?
Monitor 144Hz (vagy lehetne 165Hz is tuninggal), de ha bármilyen játékban 144Hz-re állítom akkor néha fekete lesz a kép egy pillanatra. 60Hz esetén nincs semmi probléma. Játéka válogatja, hogy milyen gyakori a jelenség. GTAban a leggyakoribb talán azok közül amikkel játszom is néha.
Friss videó a jelenségről, ma csináltam
Hogy ne csak 1 játék legyen ott van benne az elején egy kis CIVE, utána GTA. GTAban a feketedések:
1:40, 1:51, 1:56, 3:06, 3:33, 3:43, 3:44.
Tényleg itt abban reménykedem, hogy a GSYNC zavar be valahogyan az AMD kari miatt.Másik amire szintén nem kaptam még választ:
Monitor miniDP-DP kábellel van csatlakoztatva. Ha úgy kapcsolom be a gépet, hogy be van dugva a monitor a VGAba akkor a hang (nem a monitoré - az ki van kapcsolva), amit a hangkártya ad le van halkítva kb 90%al. Értem ezt úgy, hogy felveszem maximumra a spotify hangerejét, a headset hangerejét, windows főhangerőt akkor hallom iszonyat halkan a zenét. Erre a megoldás egy nem túl elegáns, ehelyett kellene jobb - ha van rá, hogy mielőtt bekapcsolom a gépet kihúzom a miniDP kábelt és csak azután dugom be a monitort, miután megvolt a kis kattanása a hangkártyának (Asus Xonar DX). Ha utána csatlakoztatom a monitort akkor van rendesen hang. Itt egy kép vezérlőpultból:A monitort itt letiltottam, de nem segített semmit. Ha hangot akarok monitor nélkül kell indítanom a gépet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22A460B HDMI DVI VGA
- Dell IPS 24" LED FullHD Monitor 24 " P2414Hb DisplayPort HDMI DVI VGA
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22C450B HDMI DVI VGA
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest