Új hozzászólás Aktív témák

  • Hegyirabló

    veterán

    Szép estét kívánok mindenkinek!

    Meglehetősen érdekes, bár kutakodásom alapján nem egyedi gondom van, ami nem kifejezetten monitor hiba, de még is beírnám ide, hát ha van ötlete valakinek, sosem lehet tudni.

    Egy éve úgy döntöttem, hogy új gépet építek, amibe persze új VGA is kerül, valamint egy elég jó monitor a végére. Eddig egy 22 colos 8 bites, 75Hz-es, Freesynces IPS-t használtam, el voltam vele. Aztán hazahoztam egy Dell S2721DGF-et. Majd kifolyt tőle a szemem. Ment vissza, lett helyette LG 27GL850B. Azzal is majd kifolyt a szemem. Fórumozás alapján azt hittem, hogy a nanoIPS miatt van. Vettem egy Gigabyte FI27Q-P-t, ami Innoluxos, nem nano. Jobb lett vele, de nem múlt el teljesen. Megvizsgált egy rakás szemész és más orvos, készült labor, ultrahang, MRI, látott fül- orr- gégész, fogorvos, reumatológós, neurológus, endokrinológus, pszichiáter. Nem tudták megmondani, mitől fáj a fejem. Négy különböző szemüveget kaptam. Közben elkezdtem figyelni magamat, és egyértelművé vált, hogy csak akkor fáj a fejem, amikor a gép előtt ülök. Ezért VGA csere is volt (ami manapság nem túl jó móka, mint tudjuk), az sem használt. Mai napon jutottam el arra, hogy hajlandó voltam visszavenni 165Hz-ről 60Hz-re a frissítést. És a fejfájás megszűnt. De én úgy tudtam, meg mindenki ezt írja, még külföldi orvosi egyetemek is, hogy minél magasabb a frissítés, annál jobban kíméli az embert. Viszont hát játszani szeretnék, és nem azért vettem ilyen drága monitort, hogy 60Hz-en használjam. Most tesztelgetem, bízom benne, hogy legalább 120Hz-en, esetleg 144-en tudom használni, vagy valahogy megoldani, hogy akár 165Hz-en is. Megfordult a fejemben, hogy esetleg a 8 bit+FRC okozza, mások is beszélnek erről magyarok és külföldiek egyaránt.

    Mit gondoltok, mi okozhatja mindezt a fejfájás panaszt, és mit lehetne tenni, hogy évezhessem a magas képfrissítést, fejfájás nélkül? Mert alapvetően szépnek tartom a 165Hz-et, 1440p felbontással. Csak fáj tőle a fejem.

    Előre is nagy köszönet!

    Aquila non captat muscas.

Új hozzászólás Aktív témák