Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    Topikgazda

    válasz BoB #1978 üzenetére

    Túl van ez lihegve. Én egy full műanyag, analóg potis Thrustmaster F16 FLCS-el kezdtem a HOTAS "pályafutásomat" 1996 környékén. Mai napig megvan ez a szettem, nyilván már nem használom (eleve game portos volt, ami már régen nincs támogatva, persze van hozzá USB mod, de nincs értelme szórakozni vele), szóval megvan még mindig, és tökéletesen működik, pedig kb. több ezer órám van benne olyan öreg progikban, mint a Falcon 4, az IL2, az F15, vagy éppen az EF2000. Később még MSFS-hez is használtam egy darabig. DOS alól kellett scriptelni, kb. parancssoros megoldással. 25+ éves cucc és nem tört el, nem kotyog a center!

    A Warthogom is már pár éves, nekem semmi bajom nem volt vele. Nem tört el, nincs gond a centerezéssel sem. A stick ennek ellenére nem a kedvencem. A Throttle viszont az egyik legjobb ma a piacon, ezt határozottan ki merem jelenteni több év személyes, gyakorlati tapasztalat után.

    Persze én is jobban örülnék, ha nem gagyizzák el a stick gimbalt és fém szerkezetet alkalmaznak, ráadásul ez a gömb centerező megoldás sem a kedvencem, de azért attól, hogy sz*r lenne, így is fényévekre van. Az évek alatt rengeteg jó élményt adott ez a szett.

    A Virpil és a VKB sem szent, linkeltem már videót arról is, hogy ezek is el tudnak sz*ródni (vagy ott a billegő Throttle base). A tartókonzoljukat is inkább szidják mint szeretik, mert állíthatatlan és minél lejjebb kerül a vezérlő, annáll távolabb lesz az asztaltól ami nem kényelmes, plusz írnak arról is, hogy nem teljesen stabil.
    Virpilnél pl. vannak stickek, melyeken nincs kéztámasz, ami nálam instant OFF-ba teszi a terméket (megjegyzem, ez a Thrustmaster F/A-18C gripnél is így van, az is kuka nálam emiatt). Szóval tervezési hibáktól hemzseg itt minden.

    Ezeknek a szetteknek az ára tükrözi a minőséget. Az X52 Pro nem a minőség csúcsa, de nekem abból is volt még egy Saitek érás darab, ami évekig dolgozott (később még a fiam is nyúzta). Most 2 hónapja is vettem ajándékba egy Logitech verziót, tökazonos, csak a logót cserélték le. Warthog mellett persze vicces a súlya és minden, de működik rendben.

    Engem ez kicsit arra emlékeztet, mint a billentyűzeteknél meg az egereknél. Megy a duma, hogy venni kell 120k-ért mecha-t mert csak az a jó, ezer évig bírja, és hatezer gombot tud egyifejűleg kezelni. Eddig ok, nem vitatja senki, de most ha visszanézem eddigi IT-s életemet, akkor abból kb. 20 évig membránossal toltam, bármilyen probléma nélkül, még munkára is. 4 évente kellett cserélni, került darabja kb. 4k-ba. Most nekem is itt van egy közepes árú mechanikus, 50k-ért vettem, de nem teljesen értem, minek? Lenyomom a gombot megjelenik a karakter a képernyőn. Ennyit kell tudjon. Ha bírja is mondjuk tíz évig, akkor sem hozza be az árát az életben.

    Itt nem azt vitatom, hogy a minőség nem érdekes és vegyünk sz*rt, hanem oda akarok kilyukadni, hogy az olcsóbb sem feltétlenül használhatatlan és kuka. Pénztárca és elvárás függő, hogy kinek mire van szüksége vagy mi éri meg számára. Nyilván egy Lambo is jobb mint egy Ford Mondeo, de ettől még a Mondeoval is el lehet menni A-ból B-be, és nem kell mindenkinek Lambot venni ahhoz, hogy boldog legyen.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák