Új hozzászólás Aktív témák

  • Piotrus

    tag

    Sziasztok!

    Belefogtam 3 éves konstrukcióm fejlesztésébe,de folyamatosan új problémáim merülnek fel:

    Gigabyte GA-Z68XP-UD4 lapom van.

    - van egy eSata csatlakozós WD 1Tb-os külső merevlemezem. Ha összekötöm eSata kábelen keresztül az alaplappal, újraindításnál ill. bekapcsolásnál a megszokott 5sec boot logo sokszor 15-20 másodpercig is eltart,majd sokszor az operációs rendszert sem tölti be utána. Ha USB-n vagy Firewire-on keresztül kapcsolom össze,minden ok. Mi lehet a baj ? Miért nem lehet kihasználni egy ilyen lehetőséget (ha már lehetőség lenne rá) ?

    - Ez előtt egy Gigabyte P35-DS4-es lapom volt. Alvó állapotba és abból való felébresztés is max. 3-4 másodpercet vett igénybe. Most ez megváltozott, sokszor eltart akár 10-15 másodpercig is. Olyan,mintha egyesével kapcsolgatná be a az USB-n hozzá kapcsolt elemeket,látom ahogy egymás után "életre kell" a külső dvd író, kormány ,merevlemez, majd csak ezek után szép lassan bekapcsolja a monitort. Ez az előző rendszerrel sokkal gyorsabban ment , most miért nem megy ??

    - A 3. probléma a VGA hűtő ventillátor kezelése (Asus HD4870 DK). A CPU hűtését sem kezelte jól auto-n (mindig max.-on pörgött)az alaplap (ez a régebbi lapon szintén nem volt probléma) ,de a használati szerint beállítottam a BIOS-ba Voltage-ra és most jó, de a VGA hűtése szokatlanul hangos lett, megnéztem Aida64-en,alapban,tétlen helyzetben szerinte 50% pörgött (kb. 2500 fordulaton),ami azért furi,mert 100% is ennyi a fordulatszám, tehát szerintem ezt is félre szabályozza (GPU 46celsius).

    Befektettem egy új rendszerbe, Core 2 Duo után, de sajnos egyenlőre sok a keserűség.

    Mi lehet a baj ,előfordulhat,hogy hibás a lap ? 1 hete vettem.

    Bocsi,hogy ennyire hosszúra nyúlt a dolog,de muszáj valami megoldást találnom. Az nem létezik szerintem, hogy egy fejlettebb technologiánál ,erősebb procinál (i5 2500k) mégis lassabb a rendszer. :W

    Mindenki segítségét,válaszát előre is köszönöm !! :R

Új hozzászólás Aktív témák