- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
A 440nek nálam egy jó ideig nem volt túl sok mélye a gyári párnával (mivel nem illeszkedett elég jól és kényelmetlen is volt). Elég hosszú idő alatt tört be. A 840 párnával számomra sokkal jobb. Elve nagyobb a párna, így rögtön kényelmes volt, rendesen körbe ölelte a fülem és a mély sem szivárgott ki.
(Egyenes kábelt is vettem hozzá, amitől érzésre sokkal könnyebb lett a fejes.) -
kNG
senior tag
-
Audison
senior tag
-
titán
Meg hogy van ekkora választék
(#874) DBAtti
Én hallgattam a HD250 LinearII-t. Kellemes, részletes alja van, egy pici mély kiemeléssel. A közepei tiszták és visszafogottak (laid back). A magas kiemelése egy kicsit beyeres hatású, de alacsonyabb frekiről indul.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
DBAtti
aktív tag
válasz akela91 #1492 üzenetére
Node csak offolnék még egy kicsit...
Van még rajtam kívül olyan, akinek a zenei minőségre való igénnyel együtt változtatott a zenei ízlése? Mármint nem ilyen pálfordulásként, de kénytelen vagyok elismerni, hogy a legtöbb metal zene nem elérhető jó minőségben, nem figyelnek oda rá, illetve a sok elektromos gitár és dob összemosódik, stb.Szóval átmentem egy Disco-s korszakon (~14-16 éves kor)
aztán jött a Punkos rész (~16-18, mindenféle külsőségek nélkül, vegyítve már a metállal)
aztán a Rock és Metal, ami máig is tart, de mellé a forrásaim fejlesztésével nagyon sok akusztikus, soul, jazz, swing, egyéb rakódott.A kérdés tehát: simán csak öregszem, vagy megnőnek az igényeim a minőségre, amit nem tud teljesíteni annyi rock és metal zenekar?
- A helyes megfejtők között kisorsolom az ingyenes !Pink tintapatronomat -Ettől persze vannak kiváló Purple, Metallica, stb masterek, és a Rammstein korai albumai (Sehnsucht, Mutter) is egészen új dallamokkal és effektekkel örvendeztetnek meg újra meg újra...
Szóval még nem ér el a vég"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
need
addikt
válasz akela91 #2427 üzenetére
ennek nincs akadály a Pesten lax..fogod magad és elmész a Westendbe..ott van a Media Markba
én ott halhattam + majd arra gondoltam hogy venni akarok én egyáltalán fejhallgatót?
Én szeretem a mélyet de ez mindenre rá ült nem volt közép..na meg magas semD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
törölt tag
válasz akela91 #2436 üzenetére
Lásd a need-hez intézett véleményemet fentebb.
Én azt szoktam mondani, hogy nem a Denon D1100 hangzása a kirívó, hanem inkább az áll közelebb a valósághoz, ellentétben majdnem az összes többi fejhallgatóval, amelyek hangja, hangzási tónusa (ritka kivétellel) nagyon távol áll az élőzene hangzási tónusától. Az élőzene hangzási tónusát a fejhallgatókhoz képest általában sokkal jobban megközelítik a hangdobozok. Ha veszünk egy világos tónusúként, kissé magasba húzóként, informatívként, széles terűként számontartott hangdobozt, ugyanazt a hangzási arányt fejhallgatóként tompának, mosottnak, szűk terűnek értékeli a fejhallgatózók többsége. Szerintem nem a Denon, hanem majdnem az összes többi fejhallgató hangzási tónusával van baj, - ez persze kifejezetten kisebbségi (sőt inkább egyedi ) véleménynek minősül itt a topikban, alkalomadtán hülyének is néznek érte, de azért néha elmondom. -
törölt tag
válasz akela91 #2440 üzenetére
Ez is az oka, de amit én mondok, annak a fő oka az, hogy a fejhallgatók többsége úgymond "túl informatív", "túl transzparens", legalábbis a valósághoz képest. Olyanok a fejhallgatók, mintha az élőzenét nem a nézőtéren ülve hallgatnád, hanem mintha minden egyes hangszer mellett ott állnál egyszerre, esetleg beledugnád a fejedet a hangszerek testébe - mondom ezt persze kissé demagóg módon sarkítva, de azért érthető gondolom a hasonlat. Need kolléga ezt írja a Denonnal kapcsolatban: "Én szeretem a mélyet de ez mindenre rá ült nem volt közép..na meg magas sem." Én meg azt szoktam hangsúlyozni, hogy a kocertterem nézőterén hallható élőzenéhez képest még a(z okkal) basshead fejesként számontartott Denon D1100 hangzási tónusa is, túl világos, mondhatni még ennél sem "ül rá eléggé" a mély a közepekre és magasakra, még ennek is "túl sok" a magasa. Ezzel együtt persze tudom, hogy a D1100 (és néhány társa) valóban túlzottan basszuskiemelt, tehát amikor ezen téma körül dödögök, akkor arra akarok rávilágítani, hogy a fejhallgatóknak bizonyos módon csalniuk kell (főleg ha a frekvenciamenet-mérési görbéket nézzük), ha a zene "valóságos hangtónusára" akarnak hasonlítani a hangjukkal, és nem a "fejhallgatós hangtónusra". Itt persze rögtön igazat is adok (#2442) schawo (és (#2443) krichd1) hozzászólásának, hogy ez a fajta csalás, amit a Denon mutat, erősebben kiemeli a mélyeket (lásd például a bőgőket), mint amennyire a valós zenében a valós nézőtéren általában halljuk őket (de amint krichd1 is írja, ennek oka leginkább a teremnagyság), tehát elismerem, hogy amit a Denon D1100 esetében nyerünk a réven, azt egyúttal részben elveszítjük a vámon. Ilyen szempontból például a Marshall Major hangzási balansza, frekvenciagörbéje közelebb áll ahhoz az "optimumgörbe-szerű" hangzási balanszhoz/frekvenciagörbéhez, vagyis "középsávorientáltsághoz", ami az élőzenét általában jellemzi, de a Major-nél meg emiatt túlzottan hiányoznak a legmélyek (és a legmagasak). Számomra ilyen szempontból a megfizethető árkategóriában etalon-féle a KOSS Pro4 néhány altípusa, amelyeket általában fojtott, információszegény fejhallgatóként írnak le. Az általam elvárt hangzási balansz szempontjából a magasabb árkategóriákban természetesen közelebb kerül néhány fejhallgató ahhoz, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, - lásd talán például az Audeze LCD3-at, de (mondhatnám) az sem eléggé "tompa", az is "túl transzparens"...
Ha már a mérési adatok szóba kerültek, a Denon D1100 típusú "mélykiemelős" frekvenciagörbével ellentétben azt senki sem kéri számon a fejhallgatókon, hogy a frekvenciagörbéjük 6-10ezer Hz körül kezdve meredeken lekonyul (merthogy még így is "túl sok" a magasuk, "túl transzparensek" a valós zenéhez viszonyítva).[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz akela91 #2447 üzenetére
"Nálam olyan még nem volt, hogy valamire csettintettem, ej de jól szól ezzel, aztán a másik stílusban nagy csalódás."
Valahogy így szoktam meghatározni egyébként magam számára, hogy jó-e egy fejhallgató. Ezen belül előfordul, hogy valamilyen stílus jobban áll az egyiknek, mint a másiknak, de olyan nálam nem lehet hogy "teljesen alkalmatlan" valamire. De ki tudja, lehet hogy még változik ez a véleményem az idők során.
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz akela91 #3233 üzenetére
Hmmm.. szerintem elektronika függő is a dolog.
Ezért is van, hogy van, hogy valakinek ez nem zavaró.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
eightykid
csendes tag
válasz akela91 #3233 üzenetére
Egyrészt zenefüggő, másrészt én tényleg nem találtam olyan véleményt (talán egy darab volt), amelyik extrém soknak találta a basszust. A basszus milyenségébe többen 'belekötöttek', mint a mennyiségbe. SRH 440-hez viszonyítva (már ahol találtam ilyen összehasonlítást) egyértelműen jobb volt, az SRH 840-es persze legtöbbször verte, bár ott is volt, aki szerint az M50 összességében jobb. Sőt, még MDR7506-összehasonlításban is volt egy-két érdekes vélemény. Általában mindenki elmondja, hogy stúdiókba milyen frekvenciagörbe javasolt, de sokan köztük elmondják azt is, hogy szerettek zenéthallgatni az M50-nel és - ez visszatérő motívum - ár/érték arányban bőven király. A stílusoknál rendre felhozzák, hogy rock-metal zenéhez jól illeszkedik. Énekhangnál szokott vele állítólag gond lenni és a (némileg) megemelt basszus elnyomhatja a közepet bizonyos zenéknél. Eddig oké. Ha ezeket olvasom, nekem sem kéne. Nekem egy monitorfüles kell, nem egy 'búgócsiga'. Na de mit tegyek, ha a 440 elég karcsú? Én rockzenét veszek fel, mint gitáros és 90%-ban gitáralapú zenéket hallgatok - kevesebb jazzt, mint rockot/metalt/bluest. Illetve vannak remixprojektek is - többnyire gitárral spéket úgynevezett 'tánczene', vagy mi... Igen, tudom: "nyócnegyven"!!4négynégy. Lehet. Még az is lehet, hogy harmadszor is visszamegyek cserélni, bár ahhoz már pofa kell. Egyelőre kizártnak tartom, hogy ANNYIRA mélyplusszos legyen, hogy ne lehetne megoldani. Rátolsz egy lazább high-pass filtert a masterkimenet sávjára és meg van oldva. Különben meg boostolgatni kéne a basszust, meg kísérletezni, hogy akkor most 50Hz-en adjak még ré, vagy 67Hz-en, vagy mi. Egyszerűbb a highpass filter, HA tényleg annyira gáz a basszus. Amit legalább hallok és korrigálok. Jobb, mint, ha nem hallanám az alját. De ez csak az én véleményem. Komolyzenénél biztos jobb más karakterisztika. Tehát még egyszer: komolyabb audiofil oldalak elmondják, hogy hát igen, nem biztos, hogy ezt kéne stúdiómonitoringra használni, a karakterisztikája miatt, de egyébként meg baromi jó füles.
-
bajnokpityu
félisten
válasz akela91 #3283 üzenetére
hmm,azt hittem analógon csak annyit tud az alaplapi, ami hátul kijön, eszembe nem jutott, hogy az előlapi erősített. úgyhogy veled örülök a grátisz kártyának.
ear:ugyan nem hallottam ezt az audisont, de ez a cikk egy ráébredés,hogy csalnak a wattokkal az autóhifiben?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
baluka26
nagyúr
válasz akela91 #4615 üzenetére
Nem lehet karácsonyi baszakodás, mert 2-án vettem eBayen egy pénztárcát egyik ismerősömnek, szintén Royal Mail-lel, ami csak sima légicsomag volt tegnap megjött. Szóval nem tudom.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
válasz akela91 #4615 üzenetére
December elején vettem amerikai ebayen egy monitorpárt, és a pár második darabját csak ma fogom megkapni, pedig egyszerre adták fel őket ebay global shippinggel. Ha Az eladó csak ezt a lehetőséget ajánlja, javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el, mert borzalmas szolgáltatás. A tracking megállt Amerikában, és a helyi kiszállító, a GLS szarik a világra, majdnem visszaküldték a csomagot, mert elsőre nem sikerült a kiszállítás. Ők nem telefonálnak, és nem hagynak üzenetet sem, én meg nem tudom, hogy melyik szállítónál és mikor keressem, mert nincs tracking. Csak a vakszerencse miatt sikerült végül megkapni.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Vasinger!
nagyúr
válasz akela91 #5297 üzenetére
baluka26:
Nos néztem azokat is. M50 és 840. Itt is nagyon látszik az a mélyevágás. Pont az amit lehet hogy már nehéz hallani, de érzed. Tehát az alacsony frekvenciatartomány, ami beremegteti a dobhártyádat is kb. nekem pont az kéne amiből erősen lecsíptek Shure-éknál.
De lehet, hogy hozzá tudnék szokni...
Egyébként a hangképén kívül, nekem a felépítése sem tetszik a Shure-nak. Kövezzek meg, de nekem gagyinak tűnik, de nagyon. Hiányzik belőle a fém és a minőség érzet, ami fontos lenne a hosszútáv miatt. De cáfoljatok meg, ha nem így van.
-
contaxg
veterán
válasz akela91 #5366 üzenetére
Biztos van olyan összeállítás ahol jó, de nekem a Lavry-ról nem tetszett.. Igazából egyre kevesebb az időm (és a kedvem) arra, hogy kitaláljam mivel lehetne jól hallgatni. Te mivel használod?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz akela91 #5373 üzenetére
Alapvetően 3 forrásból jön SRH440 az országba. 1. Ausztria 24500 2 Szlovákia 24800. 3. Hazai importőr 30000 (ajánlott végfelhasználói). Ebből az elsőt erősen kerülném, mert csak egy év garival adják..
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
PuMbA
titán
válasz akela91 #7215 üzenetére
Így van A 27 éves színes Videoton TV-nket például nem lehet elpusztítani, pedig direkt bedugva hagyjuk hipernagy viharba jópár éve, hogy vigye már el valami, de semmi. Becsapott a villám itt a háztól 10m-re egy villanyoszlopba (pont láttam is), a környéken beszart minden, de ez csak bekapcsolt magától egy pillanatra és semmi baja nem lett
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz akela91 #7465 üzenetére
Új/ alig használt állapotban 30-35k-t adnék érte, de nagyon réteg fejes ezzel a méllyel. Az anyaghasználatra nem lehet panasz. Aztán lehet látni, hogy volt ~40-50 Fontért külhonban, ami ugye ~20k. Ha magyar garanciás, az már más tészta, mert akkor ki lett érte fizetve a 45-55k HUF, de nem vagyok meggyőződve róla, érdemes sokat a papírra áldozni, ha meghallgatás alatt nem mutat hibát.
Sum: első mondat, szerintem 30-35k reális érte. Nekem nem kéne továbbra sem.(#7474) akela91
Az az ár teljesen jó ittho is tovább tudod passzolni némi haszonnal, aprón simán elmegy 30k-ért azonnal, 35-ért kis várakozással - szerintem.
A 40 angol fontra még jön azért a szállítás, vám(?), miegyéb, szóval hamar lesz 25k. Szerintem nem veszítenél vele, olcsóbb nem nagyon lesz.[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
Audison
senior tag
válasz akela91 #7474 üzenetére
Meg is lepődtem volna, ha lecseréled az M50-re.
Eszméletlen, hogy mennyire sz*r igényeik vannak az embereknek zenehallgatás oldalon. Hazahozott munkatárs munkából, volt a kalaptartóba 2 középsugárzó meg a csomagtartóban 1 sub..meg elöl 2 semmi hangszóró..hát nem részletezem mit éltem át..hazaérve feltéve a fejest felüdülés volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Rtx 4070 ti super omniblack 35 hónap garamciával
- Core2Quad Q9550 garanciával
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest