-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
gelbelex
őstag
Nagyon köszönöm a találkozó résztvevőinek és a szervezőknek a lehetőséget, hogy teljesen kezdő fejesesként, és vitt fejes nélkül meghallgathattam olyan dolgokat (is), amiket máshol sehol.
-
gelbelex
őstag
Urak, hogyan lehetséges ekkora (62e-119e) szórás az AKG K701 árában..? EIK!
-
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #17770 üzenetére
Érdekes.
Én megkérdezném a paypal ügyfélszolgálatát.[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz #71562240 #17866 üzenetére
Nem jutunk. Nincs is új a nap alatt.
SB-Fásy a nép ikonjai. Bach korában ezek nem a zeneszerzők voltak, hanem az akkori csepűrágók.
Bach az elit ikonja volt, ezért maradt fenn a neve, (egyáltalán, jött létre a) munkássága.
A mai elit ikonjairól mi is csak annyit tudunk, amennyit az megmutat nekünk, népnek.A minősítés fontosságával maximálisan egyetértek.
-
gelbelex
őstag
válasz #71562240 #17873 üzenetére
Egyetértek, van változás. A kultúra már nem csak az elit kultúráját jelenti.
A feltörekvők már a nép között is kiharcolhatják a felemelkedést. Bach-ot még beengedték a herceg udvarába, ott lett "sztár"; Tom Jones-t (Presley-t stb.) már sztárként hívták Las Vegasba. Springsteen pedig jól elvan enélkül is.Ami nem változott, az a status quo (akik befutnak és bekerülnek, át is lényegülnek). A tömeg kultúrához való hozzáférése ma is azon múlik, hogy az elit (a saját érdekében) mit/milyet enged/támogat, ill. jó üzlet-e. Itt jön képbe a minősítés, ezen múlik valamennyire, mi válik jó üzletté.
-
-
gelbelex
őstag
válasz capulet75 #17909 üzenetére
Miért ne alakítanák?
A kultúra csatornáinak túlnyomó része nagytőkések, kvázi az elit kezében van, ők és a szintén az elithez tartozó menedzsereik határozzák meg, mi/milyen az, amihez e csatornákból hozzáférsz (amit megvehetsz).
Említett prominens zenei előadóknak is kellett ehhez alkalmazkodnia, akárhonnan is jöttek.OFF vége. Elnézést kérek a topiklakóktól.
-
gelbelex
őstag
válasz schawo #17966 üzenetére
Olyan ez, mint a fejhallgatózás. Ugyanazt a fejest hallgatva ki-ki füle szerint más eredményre jut.
Nem baj, ettől szép a világ.ON: Valaki hallgatott esetleg egymás mellett SRH440-et és Bose AE2-t? Mi a vélemény? EIK!
Én sajnos csak máshol-máskor és csak egy Sansa Fuze-ról, de nem a topik-konszenzus szerinti benyomásaim vannak a hangzásukról... -
gelbelex
őstag
válasz Ati1979 #17971 üzenetére
Igen, olvastam.
Nekem tetszett az AE2 hangja, (külföldi) árához képest is. Annyiért rengeteg olyat hallgattam itthon, ami nem tetszett. Ezért az ár-érték aránya nem kizáró szempont (még?). Ugyanakkor lehetséges, hogy nem észleltem minden gyengeségét. Ezért lennék kíváncsi összehasonlításon alapuló véleményekre. -
gelbelex
őstag
válasz Freeman007 #17981 üzenetére
A Custom One Pro-t egy Sansa Fuze nem hajtotta meg rendesen. Hiába 16 ohm, de csak 96 dB/mW. Hangerő volt elég, de nagyon tompán szólt. Az N8 lehet erőteljesebb, de ki kellene próbálni.
-
gelbelex
őstag
válasz Kiskokash #18011 üzenetére
A T70 bizony más kategória, mint az Amperior.
Hadd kérdezzem meg, melyik MM-ban hallgattad az Amperiort?
Kövezzetek meg, eddig nekem a Bose AE2 hangja hasonlított jellegében a legjobban az (eddigi hordozható kedvencem) Amperiorhoz, persze nyilvánvalóan nincsenek mindenben egy szinten.
Az Amperior lett volna nálam a befutó, ám egykét sűrűre kevert Springsteen dallal (mobiltelefonról) zavarba tudtam hozni, búgós-zavaros-fárasztó hangja lett tér nélkül, szemben az AKG Q701-gyel (ez volt kéznél ), ami még mobilról is kellemesen hallgatható volt, és a kényes zenéket is szépen elhelyezte a térben. Persze, nem egy kategória, de ezt én nem tudom elnézni az Amperiornak. Még az AE2 is jobban vette ezt az akadályt...
Tudom, vegyek rendes lejátszót, és próbáljam újra az egészet azzal...
(Még nincs döntés, lehet, hogy szükség is lesz rá, és akkor újra is kezdődik a keresés.)
De még nem tettem le arról, hogy olya fejest találok, ami mobilról is elég jól szól.Úgy tűnik, nekem a puha mélyekkel rendelkező fejesek nem jönnek be igazán, még akkor sem, ha a mélyek nem nyomják el a többi hangot. Inkább legyenek a mélyek szárazabbak, de feszesek. Ugyanakkor elég sok (és tiszta, elkülönülő) magas hangot keresek egy fejesben; vélhetőleg kompenzálnom kell a konszenzustól eltérő fülkarakterisztikámat.
Vodkaboy:
[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz contaxg #18020 üzenetére
Köszönöm, oda fogok figyelni mindkettőre.
Nagyon tetszett a DT880-as (Vodkaboy erősítőjéről), de félnyitottként utcára nyilván nem az igazi. Otthonra viszont...
A 840-es Shure-t próbáltam a Sansa Fuze-ról, valahogy kissé fakónak éreztem, de talán gyenge hozzá a Fuze. Még visszatérek hozzá is, és a 940-hez is. -
gelbelex
őstag
válasz Ati1979 #18022 üzenetére
Nem nehéz belátni, hogy más kategória (részletesség, kiegyensúlyozottság).
Ugyanakkor az Amperior feszessége, élénksége jobban tetszett, megnyerőbb volt a visszafogottabb t70p-vel szemben; AK120-ról, Sansa Fuze-ról egyaránt.
De hogy melyik hangzás-jelleg tetszik nekem jobban, még nem tudom. Hosszú út ez a hifi-út... -
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #18030 üzenetére
Köszönöm, ott leszek.
DT770-et is jegyeztem. Mivel hajtanád utcán?
Megbízhatóság/alkatrész: teljesen igazad van, félszázezer forintnál már számít. Köszönöm az infókat! -
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #18035 üzenetére
Köszönöm! Hát a Sansa azért budget, de tűrhető, a mobilokhoz képest..., egyelőre ez van.
Komolyabb lejátszó a fejeseknek is függvénye.[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
Összeget még nem vizionálok, a tájékozódásnál tartok.
Nagyon tetszett a találkozón a DT880 hangja, ami azt szépen és kellően meghajtja, már elég.
Ugyanakkor gondolkozom hordozhatóban is, inkább előbb is. Most egy K550-et képzelek, de ezt még nem is hallottam.#18446 Dorien: A K550-et (32 ohm, 114dB érz.) erősítő nélkül, mobil eszközhöz nem is érdemes megvenni? Nem éri meg?
-
gelbelex
őstag
Nagyon köszönöm. (Az ilyen információk nélkül egy kezdő/tájékozatlan fejeses elég rosszul is el tudja költeni a pénzét.) Amikor aktuális lesz, kérdeznélek még, ha nem gond, addig ill. még hamarabbi jobbulást!
#18460, contaxg: Ezért is köszönetem! A Shure fejeseket lehúztam a listámról (ahogy a füleseiket is).
Amikor a Q701-et rádugtam a mobilomra (tudom, vicces párosítás, de kéznél volt, miért ne?), rögtön nyilvánvaló lett, nekem valami ilyesmi tér és szeparáció jólesne. Így az is kiderült, miért nem jó nekem az Amperior, a szép magasai és a feszes mélyei ellenére sem. A K550-től persze nem várható a 701-es tere, sem a hangminősége, de hasonlónak örülnék.[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz Ati1979 #18687 üzenetére
Nem hinném. Gondolom, rosszabb egy DT770-nél, egy K550-nél, meg (az árkategóriában is) talán egy csomó másnál, akár sokkal is, de még nem tudom, minél és mennyivel. Szombaton okosabb lehetek.
Az biztos, nekem az AE2 hangja sokkal jobban tetszik a hasonló árú M50-nél. Olyan "még" hangzása van, valahogy megfog. Ezzel szemben a Shure 840-est is valamiért hamar levettem a fejemről; de ezesetben könnyen lehet, tévedtem.SSlyTR, #18701: De, teljesen műanyag. Nem tűnik örök darabnak (a kábele cserélhető), viszont nagyon könnyű, ami jót tesz a hordozhatóságnak és a kényelemnek.
-
gelbelex
őstag
Urak, akik már hallgatták ezeket:
Mekkora különbség van hangban egy 32 ohmos DT880 és egy 250 ill. 600 ohmos között, egy a DT880-hoz arányos színvonalú DAC/AMP-pal?
Olvastam a head-fi összevetését, de vajon ez a különbség értelmetlenné teszi-e a 32 ohmos vásárlását?
EIK![ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz contaxg #19320 üzenetére
DT1350 vs. Amperior:
Sajnos nem egyszerre hallgattam őket, és a DT-t nem is sokat. Az Amperior elsőre megnyerőbb hangú volt, feszesebb mélyekkel, élénkebb magasakkal. Sansa Fuze-zal hallgattam, lehet, a DT-hez az kevés.
Az Amperior érzékenysége jobb és kisebb impedanciájú (16 vs 80 ohm), de sűrű zenékkel sajnos meg tudtam zavarni, tehát döntés előtt mindenképpen célszerű meghallgatni a saját zenékkel. -
gelbelex
őstag
A Fuze-nak valószínűleg sok lehetett már a 80 ohm, a DT1350 hangja jellegtelen volt róla.
Az X3 más kategória, a specifikációjában szerepel 300 ohmos fejes is, a 80 ohm nem okoz gondot neki.De mivel a HD25II és a DT1350 meglehetősen eltérő karakterű, a meghallgatásuk nélkül nem döntenék.
[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #19339 üzenetére
Persze. (Ezzel együtt is a 80 ohm-ot bírnia illene.)
A találkozón volt teljes (32-80-250-600 ohm) sorozat a DT770-ekből, sajnos az összepróbálás az X3-mal elmaradt. (Én a nekem való hangú fejest kerestem, azt megtaláltam.)
[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #19452 üzenetére
Az a jó fejes, ami életszerű forrásról is jól szól (céljához és árához képest). Azért egy 32 ohmos fejes szóljon jól mobilról is, nem?
A Sileo-val meghajtva még egy Momentum On Ear is (szinte) megéri az árát.
Hozzá illő árú forrásról pedig (vagy pláne egy Sansa Fuze-ról) viccesen nem... De talán egy G2 többet hoz ki belőle.#19473: Ha nem jó rendszerhez keresek fejest, akkor nem olyanon szeretném meghallgatni, hanem amihez venném...
[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #19526 üzenetére
Goldenears mérés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado