Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz UserX #88742 üzenetére

    Ha a fejest mindenféle hosszabbító nélkül kipróbáltad a pc-vel és jól működik, akkor miért nem vettél csak egy sima 3,5mm-es 4 pólusú jack hoszabító kábelt hozzá. Pl: [1]; [2] ...

    Ha meg már alapból is problémás a fejes a pc-be dugva a 4 pólusú csatija miatt, akkor meg az egyik megoldás hogy nézel hozzá valami mindkét végén 3 pólusú jackkel rendelkező kábelt, amin természetesen megfelelő átmérőjűek a dugók és persze még arra is figyelni kell hogy a fejesbe menő, az hosszban (már persze csak ha nem teljesen szabványos) és a dugó mögötti átmérőben is stimmeljen (pl. elférjen a fejes burkolatától).
    De így persze nem fogod tudni használni a mikrofont, már ha egyáltalán van benne; mert persze a leírásnál mindenféle marketinges/politikusi duma megy (semmitmondó félrebeszélés), csak arról nincs szó, hogy a 4 pólusú jack az mikrofon vagy pl. csak vezérlő gombok okán van.

    A másik megoldás meg az lenne (ha kellene a mikrofon is), hogy maradsz a 4 pólusú 3,5-es jackhosszabbító kábelnél és veszel még pluszba egy ilyen átalakító kábelt hozzá (ezt dugod a pc-be). Persze ez utóbbi esetben jó lenne tudni még azt is hogy a fejeseden illetve a linkelt átalakító kábelen a bekötés az ctia vagy omtp [link]. Egyformát kellene választani (tehát ha a fejes ctia bekötésű akkor ctia bekötésú átalakító kábel is kell), különben (legrosszabb esetben/azaz ha nem működik) persze csak az van hogy venned kell még egy ctia-omtp adaptert is hozzá (ezt tennéd az átalakító és a hosszabbító kábel közé).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák