Új hozzászólás Aktív témák

  • nagybá

    senior tag

    válasz LW #67685 üzenetére

    és többiek: Remélem meg tudtok egyezni, hogy akkor most milyen impedancia a megfelelő :D
    Árat azért nem írtam, mert még nem döntöttem el teljesen. 25k-t simán rááldozok, de amennyiben megéri 35-40k-t is.
    Az a gondom, hogy nem tudom milyen árkategória az, ami már kiszolgálja az igényeimet. Azért kérdeztem az impedanciát, mert tudom, hogy magasabb esetében az azonos teljesítményhez nagyobb feszültség is kell, azt pedig korlátolja, hogy mi adja a bemenetemet.
    Hosszú távra tervezek, ezért akár hajlandó vagyok a 35-40k-s irányba menni, viszont nem akarom, hogy felesleges legyen a költekezés, ha egy alaplapi hangkártya nem hajtja ki a fejest. (Egyébként tervben van, hogy építek egy erősítőt erre a célra, tehát végül is ez sem lesz később akadály)
    Az, hogy mennyire tud valami kihajtani valamit - fejes esetében - nem világos teljesen. Ha hangerőről van szó, akkor probléma nincs igazán, mert a mostani 32ohmos fejesemet (Takstar HD200) alapjáraton 14-25-35-ös hangerőn hallgatom a 100-as skálán. Igazából bele van dugva a hangfalom fejhallgató kimenetére, ha rögtön az alaplapiba dugom akkor még hangosabb a fejhallgató. Ami nem világos, hogy az mitől függ, hogy az egyes frekvenciákat milyen hangerőn hallom. Mármint a fül adott frekvenciákra adott érzékenységét mutató függvényt ismerem, ha csak annyi, akkor máris választ kaptam. (szerk.: Arra a jelenségre gondolok, hogy magasabb hangerőn több komponenst is hallok, amit kisebb hangerőn nem)
    Egyébként ami fontos nekem és ez a füles nem adja meg: nem elég részletes (olyan mintha összefolyna minden, amúgy ár/érték arányban egy remek vásárlás volt, de az igényeim növekedtek), nem elég dinamikus, nagyobb hangerőn (~35) torzít.
    Illetve van egy konkrét zeneszám (ha érdekel: [link]) ahol legmélyebb vonalat nem is lehet hallani. Egyébként ezt akkor vettem észre mikor élőben volt szerencsém hallgatni és úristen mit nem mutat meg ez a fejhallgató...
    Ez mit jelent?: "D/A konverzió is korlát lesz hamar", mármint a D/A konverziót ismerem, a korlát részét nem értem
    "a fejes impedanciája csak egy dolog", oké, valahonnan el kell indulni nem? Itt PH!-n is sok ezzel kapcsolatos írást elolvastam (pl.: [link]) és amennyiben a kihajtásról volt szó, ott az impedancia játszott szerepet. Értem, hogy az impedanciától függetlenül minden fejhallgatónak más a karaktere, de a kérdésem elsősorban nem erre irányult.
    Mivel nem vagyok biztos abban, hogy mennyit kell költenem az igényeim kielégítésére, ezért a közeljövőben megpróbálok eljutni valahova az összefoglalóban felsorolt helyek közül és pár fejest meghallgatok, így talán közelebb kerülök a megoldáshoz.

    szerk_#2: //Jó hosszú lesz a poszt :D
    Csak hogy egyben legyen:
    1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?

    Otthon, kollégiumban

    2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?

    Zenehallgatás, filmezés, játék, de a zenehallgatás az abszolút prioritás.
    Írd le azt is, hogy milyen zenéket hallgatsz!: Ez sajnos elég széles skála, talán a legtöbb zene amit hallgatok az valamilyen elektronikus, techno, psytrance, ambient, de hallgatok space rock-ot, psychedelic rock-ot, szóval a gitártémára összpontosuló zenéket is. Fontos a mély, de a lényeg az, hogy legyen, nem az, hogy túl legyen tolva. A magas és középsáv éppúgy olyan fontos, nem lenne jó, ha a mély kárára lennének.
    Nem kell mikrofon

    3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?

    25k-40k (remélem nem kell több :D)

    4. Új vagy használt?

    Inkább új, de ha tudtok egy jó használt vételt, akkor szóljatok!

    5. Circumaural vagy supraaural?

    Circumaural

    6. Zárt vagy nyitott?

    Még nem hallottam nyitott fejest, szóval nem tudom mennyire lehet zavaró kívülről, sajnos még 2 évig kolis leszek, így lehet hanyagolni kellene...
    Úgy tudom van félnyitott is, nekem az is jó. Ha tudtok nyitottat ettől függetlenül megpróbálom valahol meghallgatni, hogy mennyire hangos és ha még belefér akkor azt fogom választani.

    7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?

    Kell mély, de lényeg, hogy legyen, nem az, hogy széterősítve legyen. Fontos a többi sáv is. A részletgazdaság, a tér, a dinamikusság. Ezekből a legtöbb amit ez a kategória nyújtani tud.

    8. Honnan vásárolnál?

    Néztem, hogy a német amazon-ról elég jó áron lehet venni fejhallgatókat, egyáltalán nem zárkózom el a gondolattól, hogy külföldről rendeljek.

    9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?

    Integrált hangkártya.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák