Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz NandorHUN #67377 üzenetére

    Nem vagyok szakértő. Utolsó kivételével hallottam őket.

    - 99: erős mélykiemelés, kb. 200 Hz-ig tart, saccra legalább 6dB lehet a középtartományhoz képest. Sosem "eq-znék" így semmit, de kétségtelenül hatásos. A közép- és magas tartomány egész kiegyenlített. Egy combos bass boostra készülj, ezen kívül minden a helyén van. Kényelmes, jó terű, könnyen hajtható, minőségi fejes, én ezt venném a listából.
    - Momentum 2.0: ezt csak rövid ideig hallottam, tetszett, kiegyenlítettebb, mint a 99, de ennek is erős az alja. Tulkunak van belőle, ha betér, kérjük meg, hogy írjon róla bővebben.
    - DT990: ahogy Sinesol írja, ennél nem fogsz hasra esni a mélyektől, illetve nyitottsága miatt eleve más karakter, mint a többiek. Egyébként világosabb hang, mint amit keresel, és megvan a tipikus "Beyer tüske" néven emlegetett magas kiemelése is. Szerintem sem erre vágysz.
    - MSR7: világosabb, kissé mélyszegény hang, nem ezt írtad körbe.
    - M50x: hasonló karakter, mint a Meze 99, de a Meze szerintem élvezetesebb hang, az M50x nekem sosem jött be. Ettől még meg kell hallgatni, a Meze mellett szerintem ez jönne be neked leginkább.

    A Nad HP50 ezekhez képest száraz hang (és nekem közelebb áll a szívemhez).

    Amit még megnéznék a helyedben, az a Sony MDR-1a: van ennek is egy határozott mélykiemelése, de ez sem mocsaras, szétfolyós, béna hang. Emellett talán a legkényelmesebb zárt, hordozható fejes, kiválóan megépített cucc, és tök jól néz ki. Használtan 30 körül rendszeresen lehet belőle találni. Ha valaki hajlik a mélydús hangzás felé, annak szerintem érdemes meghallgatni.

    Illetve sokkal olcsóbban ott van a Pioneer SE-MS5T, amit nemrég hallottam telefonról, és fél óra vigyorgás után alig bírtam letenni, annyira kellemes, nyugis, szintén mélydús, populárisra hangolt karaktere van, korrekt térrel, árához képest bőven jó megépítettséggel. Nem egy Meze semmilyen szempontból, lassúcska az alja, nem tökéletes, de nagyon szórakoztató. Szerencsés esetben pont telibe találhatja az ízlésed, és gombokért meg lehet kapni.

Új hozzászólás Aktív témák