Új hozzászólás Aktív témák

  • jengab

    tag

    Sziasztok!

    Eddig egy Sennheiser HD407-es fejhallgatót használtam a Denon PMA-480R erősítőmmel együtt. Hallgattam vele CD-t, gépről lejátszott zenét, stb. Viszont miután kipróbáltam egy Grado SR125-öst (tudom, ég és föld a két füles) föltűnt, hogy a Sennheiser mintha túl erősítené a basszust. És nem is olyan levegős, mint a Grado, inkább doboz hangja van. Ugyanezt a túl sok basszust észrevettem akkor is, mikor egy kis AKG K323XS-t próbáltam. Abban is sokkal kevesebb a basszus, és mintha élethűbb hangja lenne.

    Kérdésem az lenne, hogy milyen fejesre lenne érdemes váltani a Sennheiser helyett? Nagyjából max. 30 ezer ft-ig gondolkozok. Úgy láttam ilyen kategóriában az Audio Technica elég jó, ebből a T500-ast néztem. Viszont találtam egy HD555-ös Sennheisert is. E közül a kettő közül melyiket érdemes megvenni (nagyjából ugyanaz lenne az áruk).

    Kizárólag itthon, szobában, és erősítőről hallgatnám (nem fejhallgató erősítő). Ezen kívül legyen legalább 2,5 m kábele, és valami jobb fajta 6,3-as Jack dugója. Zenében elsősorban komolyzenét hallgatok vele, esetleg nem túl durva rockot. Zongorát pl. szeretem, ha szépen szól, úgyhogy előny, ha valami ilyenben jó :) Kialakítást tekintve pedig jó a nyílt is, zárt is. Viszont szempont, hogy ne legyen akkora impedanciája, hogy az erősítőm egymagában már nem képes megszólaltatni. Valaki tud még ezek alapján a fenti árkategóriában ajánlani valamit? Esetleg AKG-k? A kis fülesnek sikerült meggyőznie, hogy jó márka az AKG, szóval az is érdekelne, de minden másra is kiváncsi vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák