Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Megvolt a meghallgatása ma egy Yamaha HPH-MT120-nak, egy AKG K550-nek, illetve egy Beyerdynamic DT770-nek. A meghallgatás előtt mást jósoltam volna. :DDD

    A Yamaha nem az én világom. Részletező, de valahogy hiányzik a "fényesség", a magasak csilingelése belőle, legalábbis számomra. Mintha a közepe kicsit jobban előtérben lenne, mint a megszokott mérték. Kényelemre eléggé leszerepelt nálam, a fülpárna mindkét oldalt nyomta a fejemet, a fejes belső része pedig zavarta a fülkagylómat, illetve a fejpánt megoldását sem tartom a legjobbnak az eddig, általam látottak közül. Persze saját árkategóriáján belüli társaihoz képest nem szörnyű. :)

    Az AKG K550 szerintem már egészen elviselhető, még az én, bogaras, különc ízlésemmel hallgatva is. :D Magasak terén nem alakít olyat, mint egy Beyer, de ennek ellenére hosszú távon is tudnám élvezni szerintem. Meg aztán megszokás kérdése is a dolog. A kényelmével nem volt problémám, viszont ez a műbőr párna szörnyű szerintem. Néhány perc után már befülledt a fülem, több órán keresztül szerintem nem tudnám elviselni.

    Na a Beyerdynamic DT770 (Pro változat, 32 Ohm) megnyerte a tetszésemet. Tipikus Beyeres hangzás, ez hasonlított leginkább a 880-ra (számomra nem meglepő módon). Valamiért régebbről eléggé szörnyű hangot társítottam ehhez a fejeshez, de ezek szerint kevertem valamivel. A mélyei olyan "furcsák" voltak kicsit. Nem az a tipikus V hangzás, terjengő és széles mély tartománnyal, hanem inkább a gyors, ütős, pontos jelzőkkel jellemezném. Magasakban talán kevésbé volt olyan elvarázsló, mint a 880, egy kicsit ércesebbnek hatott, de egyáltalán nem zavaró szerintem. Kényelemre is hasonlít a nagyobb testvérre, de súlyban, mintha könnyebb lenne és míg a 880-nál inkább a fejpánt tartja a helyén a fejest, addig ennél az oldalirányú szorítóerő nagyobb, nem nyomta annyira a fejem búbját.

    Amit még találtam és érdekelne a hangja, az a Superlux HD660. Elvileg hasonló a DT770-hez (de árban jóval barátibb és nem sajnálnám annyira, ha történne valami vele hurcolászás közben), de mégis mennyire érdeklődjek efelől? Hangban mennyivel másabb? :U

Új hozzászólás Aktív témák