-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
Elhoztam az ATH-M30x-et. Ég és föld az előzőhöz képest.
Sajnos ennek is vastag a kábelvége, így mobilomról csak a tokja nélkül használható, tud valaki valamilyen átalakítót/toldalékot/kábelt, aminek kb olyan vékony a vége mint a jack csatlakozóé? Olyasmi mint a régi iPhoneok fülhallgatóinál. -
oncsi
őstag
Sziasztok.
Szerettem volna vásárolni a videopar-nál egy Panasonic RP-HTF600 fejhalgatót. De sajnos 3 hónap várakoztatás után azt mondták, hogy már nem lehet beszerezni. Tudnátok javasolni lelőhejet hozzá? Vagy ár-minőség kategoriában hozzá hasonlót? (Vagy jobbat)
Köszönöm.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Dorien
veterán
Ha külföldi rendelés nem játszik, akkor én inkább egy Takstar HI2050-et javaslok a Nomono-tól, amíg van még nekik készleten. Olcsóbban a Superlux HD681 EVO is egy jó fejes. Utcára, tömegközlekedésre meg inkább Takstar / Invotone HD2000, ez zárt.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Hazai boltokban van-e lehetőség valahol meghallgatni egy Takstar Pro 80-as hangját? Ma szerettem volna elmenni a Nomono-ba, korábban náluk néztem, de látom már nincs készleten.
Külföldi vásárlások mennyire biztonságosak ennél a fejhallgatónál, szokták hamisítani?
ebay, ebay, aliexpress[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
contaxg
veterán
válasz A_ScHuLcZ #41857 üzenetére
Meg tudom mutatni,mert a mintadarab meg van, de sajnos nem lehet többet rendelni.Esetleg Kingston HyperX Cloud néven be lehet itthon is szerezni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!
Elő halásztam rég nem használt fejhallgatómat,és szomorúan tapasztaltam, hogy az egyik oldala nem szól! egy akg k240-ről lenne szó!!
Szerintetek érdemes e megcsinàltatni, és ha igen akkor tudtok e ajànlani szervìzt.Válaszokat előre is köszönöm!!!
-
zsocy
őstag
válasz Sage83 #41861 üzenetére
Melyik K240 ez pontosan?
Lehet csak a forrasztás engedett el, érdemes lenne megnézni az tuti mert a K240 (főleg ha régi) az nagyon jó fejes!
Alkatrészt pl. itt tudsz hozzá rendelni, itt pedig van egy jó felújítási útmutató.
A régiekkel van kevés tapasztalatom, könnyen szerelhető cucc, még nekem is sikerült kábelt és feszítőgumit cserélnem rajta a nulla szerelési tapasztalatommal. Ezeken kb minden javítható, kivéve talán ha tényleg tönkrement a driver, azzal nem tudom érdemes vagy tudsz-e valamit kezdeni.
-
Bodz
nagyúr
válasz Execᵀʰᵀˢ #41853 üzenetére
Elég vékony? Esetleg vehetnél egy másik tokot.
(#41854) oncsi: Hangban is hasonlót keresel?
[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Mennyi lehet az ideális ára egy 3 hónapos, talán ha 40 órát használt, (azt is inkább " üresjáratba ")- Fidelio X 2 fejhallgatónak?
Minden értelemben és tekintetben, új, karcmentes, hibátlan állapotú.
Összes tartozékával.
Külföldi vásárlás (Amazon.de)[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
pappesz
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kopogtatok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség a fejhallgató és a sztereó között? Kifejtem....
Max Payne 3 játékban is, de szinte minden játékban lehet választani, hogy Sztereó, fülhallgató, 5.1 stb... 5.1-et értem viszonyítva a szteretóhoz... de a fülhallgatók 99%-a sztereó. Akkor mi értelme van különbontani?továbbá a windows hangkezelőjében is lehet választani:
emu 0404 usbről szól az akg k141 fülesem! De mégis mi a különbség a sztereó és a fejhallgató között?
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
Dorien
veterán
Takstar HI 2050 usereknek egy kis parametric EQ a zavaró frekik kiszedéséhez: [link]
Nekem túl sok volt ez a vágás, inkább az alábbi vált be:
-2dB @ 2100Hz BW=1
-5dB @ 7100Hz BW=1
-4dB @ 11000Hz BW=1Sziszegés gone, a túlzott világos hangzás csillapodott, de a V karakter szépen megmaradt. (Fiio E10, JRiver Media Center 20)
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
-
Dorien
veterán
válasz pappesz #41869 üzenetére
Fejhallgatónál valószínűleg crossfeed-et tesz rá a sztereóra, hogy hosszabban hallgatható legyen. Én nem szeretem, általában elcseszi a teret és sokszor pont az a WOW-faktor veszik el, ami a fejhallgató sajátja. [link]
(Zárt fejeseknél talán érdemes vele próbálkozni, én nyitott párti vagyok.)
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
hali fejhallgatót vennék de ez elrémisztett [link] szerintetek?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
dudika10
veterán
válasz aram01 #41873 üzenetére
Most fejhallgatót akarsz vagy ipari hulladékot?
Mert ha fejhallgatót, akkor nem értem, mit számít, hogy az ipari hulladék eladási és anyagára között hányszoros a szorzó.Van jó fejhallgató ami megéri az árát, van közepes és rossz ár/érték arányú meg van a beats.
Egy autó anyagára is töredéke a vételi árnak. Autót se vennél?
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Dorien
veterán
válasz aram01 #41873 üzenetére
Mi nem fogunk neked ilyen sz@rt ajánlani, nyugi.
Elsőnek szerintem olvasd el a téma összefoglalót és az ajánlott fejesek listáját. Ami szerintem márkaszinten NEM ajánlott: Beats, Skullcandy, Marley, plusz még jónéhány "prémium" márka, amiknek a hangja minden csak nem prémium. Dehát a sznobok megveszik jó drágán, ők meg hülyék lennének nem gyártani...[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
válasz dudika10 #41878 üzenetére
kösz, akkor tőled nem kérek tanácsot
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? mindenes, zene film
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 80k
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? supraaural
6.) Zárt vagy nyitott? zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? fene tudja, mondjátok meg ti
8.) Honnan vásárolnál? passz
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Yamaha RX-V477[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz aram01 #41879 üzenetére
A tobbiek altal felsoroltakon kivul ott van meg pl a Beyer DT 770 Pro, ha meg valami ritkabban elofordulo darabra vagysz, akkor NAD Viso HP50.
Sajnos a Yamaha fules kimeneterol hasznalva minden fulesben marad majd kiaknazatlan tudas. Ha jobban el akarsz merulni a fejhallgatos temaban, akkor esetleg mar most el lehet gondolkozni, hogy a kereted megosztod, jusson belole forrasra is.[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
köszi srácok felirkáltam a típusokat, megpróbálom valahol meghallgatni őket. Gyenge lenne a yamaha füles kimenete? vagy én értelmeztem rosszul?
-
kismikis
tag
válasz aram01 #41886 üzenetére
Az csak egy luk az erősítőn, amibe még a 10kFt-os füles is sok. Alap megoldásnak valami olcsóbb, zárt elég oda. Takstar HD2000 itt az induló ajánlás, vagy pl az aprón van egy pár napos Superlux HD685 jó áron. Ha "pokolra akarsz szállni" és 80kFt-ért jó hangot szeretnél, akkor oszdd el a pénzt, és vegyél kb a feléből fülest, a feléből egykészülékes dac-ampot és valamennyit még tegyél hozzá kábelekre. A fórumok olvasgatása segít a jó választásban és a csapdák elkerülésében.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
értem, köszi srácok.
-
dudika10
veterán
Azért ajánlok én is neked.
Nézd meg a Sennheiser Amperiort (meg hozzá egy hosszabbító kábelt).
Ha akarod használhatod utcán, rövid távon (nekem legalábbis) nem kényelmetlen, elpusztíthatatlan örök darab, nem rossz hanggal, alkatrészutánpótlás is lesz hozzá valószínűleg még egy jó ideig, nem támaszt hatalmas igényeket az előtte levő alaktrészeket tekintve. Egy próbát megér szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sitotomi
tag
Megjött a Superlux hd661! Nagyon adja így a quadbeat kis fülhallgató után.
Ez a selyembugyi amit adnak hozzá... mikre nem gondolnak...
Köszi a tippet mégegyszer! -
niof
addikt
Sziasztok!
Nálam van "elfekvőben" egy néhány éve külföldre szakadt barátomnak a Beyerdynamic DTX900 fejhallgatója. Most hétvégén levettem a polcról, hogy járatom kicsit. Sajnos, az idő vasfoga kikezdte szegényt, gyakorlatilag az összes szivacs teljesen megdöglött rajta/benne, plusz a fülpárna műbőr borítása is hatalmas fecnikben válik le róla (a szélén lévő csík). A driver mögötti szivacs is szét van hullva, és a hangszórót a fül felől védő is az enyészeté lett.
A szivacsokat még tudtam pótolni, igaz, fehérrel, nem feketével, de lényegi változást nem vettem észre a hangjában ez miatt.A nagy kérdés inkább az lenne, hogy milyen plüss párnát tudtok ajánlani, ami kompatibilis a gyárival, esetleg egy kicsit vaskosabb kialakítású, de mindenképpen tartósabb legyen!
Fontos! Nem gyári párna érdekelne rá!
Ha van tapasztalatotok a témában, örülnék, ha megosztanátok velem!Köszi!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Tim82
félisten
Ahogy nézem, a DTX 700/710/800/900/910 fejesek ugyanolyan méretű párnákat használnak. Ebay-en megnézve az eredeti szállítással együtt kissé borsos árú (9-10k), kínai utángyártott kb. 2,3k.
DTX910-en a gyári plüss nagyon-nagyon kényelmes, nem hiszem, hogy az utángyártott felér vele.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Külpolitika
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- KONZOL beárazás
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest