Új hozzászólás Aktív témák

  • szakibá...

    senior tag

    válasz assemble #39672 üzenetére

    Ez így nekem zagyva. Valamint azt sem értem, hogy egy fejhallgató hogyan tud "skálázódni" egy erősítővel? Elénekli, hogy mi-mi-mi-mi-mi-mi-mi-mi-mi-miiiii? Tudom, hogy szeretitek átvenni az angol fórumok kifejezéseit, de nem mindig kellene.
    A balanced számomra azt jelenti, hogy egy csatorna jelét szimmetrikus kimenetet használva továbbítják kábelen a következő fokozathoz azért, hogy a kábel által az éterből összeszedett zavarok kioltódjanak. Ez azért lehetséges, mert annak az egy csatornának 3 vezetéket biztosítanak, egy árnyékolást és két meleg eret, amiken ellenfázisban megy ugyanaz a jel. Amikor a következő erősítő fokozatnál ez a fáziskülönbség megszűnik, akkor a jelre rakódott zavarok kerülnek ellenfázisba és kioltódnak. Én nem látom értelmét, hogy fejhallgatók kábelénél ezt az elvet használják, az áthallást ez nem befolyásolja, a jelszint sem nő meg ettől. Ez megint olyasmi, hogy csináljunk valamit, mert ettől biztosan valami jobb lesz. Mint a homeopátia. Van, aki hisz benne, annak hat, aki hitetlen, annak meg nem hat. De győzzetek meg műszaki érvekkel.
    A Beyer és Sennheiser kábelek eleve balanced-ek, 2 pár erük van. Nekem mindegy, hogy a föld a jack dugóban közösítve van-e. Az áthallás szerepe teljesen lényegtelen egy fejhallgató kábelében.

    Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

Új hozzászólás Aktív témák