Új hozzászólás Aktív témák

  • fericske

    addikt

    Sziasztok!

    Új vagyok itt a prohardveren, ez az első bejegyzésem.

    Körülbelül 20 éve vagyok híve a minőségi zenehallgatásnak, bár igazán sokat sosem költöttem rá, volt szerencsém néhányszor a méregdrága "elite" kategóriát meghallgatni.

    Mivel többnyire mi "csóró" magyarok (én jó ideje Londonban élek, de attól csóró magyar vagyok) vagyunk ezért az olcsóbb, megfizethetőbb audiofil cuccok felé nyújtózkodunk.
    Alapból engem is ez jobban izgat, mint az, hogy kiadok 10 millió forintnyi összeget egy hangfalpárért, erősítőért meg sacd lejátszóért és akkor az persze hogy jól szól (igaz, vannak itt egyéb feltételek, komponensek is).

    Én számítógépről hallgatok zenét, többnyire fülessel. A forrásanyagok tömörítetlen formátumok természetesen, de azért a youtube is befigyel olykor :)
    Zenelejátszó szoftver a JRiver media centre, nem ingyenes (de ez nem szokott problémát okozni, az enyém is "akciós"), de nem is ok nélkül. Az általában használt AIMP és Foobar programok lemaradnak mögötte hangzásban, szimfónikus zenénél (Havasi Balázs pl.) könnyen észrevehetők a különbségek.
    Ezt a médialejátszó programot nyugodt szívvel ajánlom minden PC-s zenehallgatónak.

    Külső hangkártyám, illetve fejhallgató erősítőm a FIIO E10 (mint lentebb látszik) ami 300 ohmig megbírkózik a fülesekkel, és jó minőségben teszi azt.
    Ezt 50 angol fontért vettem egy kínai webshopban (amit linkelni fogok), a FIIO kínai márka - meg Soundmagic is, az E10 erősen ajánlott fülhallgató részemről. A Sennheiser IE80 jó füles, de sokkal drágább. Ha az szerint kellene árazni ami a hangzásbeli különbség, akkor a 30 GBP árú Soundmagic E10 mellett kb. 50-60 GBP-nek kellene lenni az IE80-nak nem pedig 250 GBP-nek. A Sennheiserek általában túlárazottak a véleményem szerint. A külföldi fórumok, fórumozók véleménye szerint a Soundmagic E10 kb. 100 GBP-ig versenyben van a konkurenciákkal.
    Személyes tapasztalatom nincs összehasonlítani más füles erősítőkkel a FIIO E10-et, de az egyik HeadFi fórumozó mondhatni olyan szerencsés helyzetben van, hogy szép kis kollekciója van fülesekből, dac-okból, erősítőkből, meg hordozható hifi lejátszókból, úgy a 20 USD - 2000 USD árszélességben. Az ő véleményére adva választottam ezt az olcsó dac/amp-ot, ami szerinte 400 USD nagyságig versenyben van a kínálattal.
    A saját tapasztalat az, hogy az integrált hangkártyánál mindenképp jobb és ennyi pénzért csak ASUS-t vagy Creative-ot vesz az ember. Azok sem rosszak, de nem tartom őket audiofil kategóriának.

    Visszatérve a weboldalra, ahol vásároltam.
    [link]
    Sajnos minden ugyan nincs náluk, de ami van azt bárhová kiszállítják ingyen, csak várni kell rá legfeljebb.

Új hozzászólás Aktív témák