Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    Elugrottam az egyik MM-ba. Amit ki tudtam próbálni, arról leírom amit én hallottam. Nálam volt a telefonom, egy LG G2, amiben mint tudjuk igen jó a DAC, szóval mindegyiket ezzel hallgattam, ugyanazzal a trance zenével.

    1. Maxell Retro DJ.: Ebből rengeteg volt, 5k-ba kerül. Volt fehér, fekete. Könnyű, a fejemen jól illeszkedik, de nem fogja eléggé (nem szorít semennyire). Elég jó, a basszus nem rossz, de a többit szerintem elég tompán adja vissza.

    2. Maxell Audio Wild: Ez annyira szarul illeszkedett a fejemre, bárhogy állítottam, hogy inkább ki sem próbáltam :D

    3. AKG K511 (10k volt az ára ott): Nagyon könnyű fejes, de egyáltalán nem szorítja a fejet, és bár kényelmes, látom magam előtt, hogy minden tüsszentésnél a billentyűzeten landol. szép dinamikus basszus, a többi tartomány nincs elnyomva, viszont elég hamar kifullad, még kis basszust/hangot ráadva erőlködik. A retro Dj. ebből a szempontból jobb, jobban lehet neki adagolni a hangszíneket, nem recseg be.

    Volt egy Beats Solo, de az annyira retkes volt a sok próbálgatástól,hogy inkább nem tettem a fejemre. Amit még sikerült kipróbálni, az egy Sennheiser HD 419 (17k a MM-ban) volt, szivacsos fülpárnával. Jó volt a hangja, nem fulladt nagyobb hangerőn sem, elég jól szorított. Persze, biztos vagyok benne, hogy azért is tetszett, mert ehhez a hangoláshoz vagyok szokva (HD 202, és HD 215).

    Okosabb nem lettem, 1-2 beyerdynamic-ot ki akarok próbálni, hogy tudjam a különbséget, viszont azt is megállapítottam, hogy a bőrborítással szemben lehet jobban járnék valami szivacsos/szövetessel, mert sokkal kényelmesebb/kevésbé izzad be.
    Egy dolog amit nem tudom, hogyan állapítsak be, hogy befelé mennyire hallatszanak a hangok... Ugyanis az előbb említett 2 db fülesemnél is az a probléma, hogy eléggé behallatszanak a külső zajok, ha épp halkan nézek filmet/hallgatok zenét. Elég,ha a szomszéd hangosabban beszél/kefél/gyereke szaladgál, azt mind hallom. Nem tudom, egyáltalán van-e olyan füles, ami ezt jobban szűri...

    Így már nem vagyok biztos benne, hogy a 10 alatti kategóriából válaszok, de abban sem, hogy a 20 alattiból... viszont még mindig basszus orientáltat keresek, csak épp a szövetes-szivacsos fülpárnás előnyben :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák