Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz fattyu #16503 üzenetére

    Ez szerintem megintcsak a "ki milyen tónust vár el egy fejhallgatótól" problémája.
    A "ti táborotok" azt mondja, hogy ilyen meg olyan (alsó) középsáv (vagy akár V karakter-féle) kell a metálhoz, a "mi táborunk" pedig azt mondja, hogy elsősorban is alsómély-energia, mélytónus kell a metálhoz, esetleg kissé nyomott magasakkal. Ki hogy szereti, de a különbség nagymértékben korrelál azzal, hogy ki milyen fejhallgatót szeret, az pedig nagymértékben korrelál azzal, hogy ki hallgat elsősorban hangdobozos rendszert és csak másodsorban fejhallgatót - kivétel a kivétel.
    Neked (és sokan másoknak) hígtrágya mélysávúnak minősül egy-egy olyan fejhallgató, ami nekem (és kevesen másoknak) esetleg éppen "normális" frekvenciamenetűnek minősül - lásd például a legutóbbi M50 vita, vagy az örök Denon D1100 vita. Én ("mi") csodálkozom azokon, akik szerint az M50 vagy a D1100 mélysávja túlzott, és ráül a közép- és magassávra, mert én hallom, hogy nem ül rá, - te meg hallod, hogy ráül. Ellenben a most itt többször is afféle vita nélküli etalonként előfordult T70P - a minőségének és tisztaságának szóló minden elismerésem és nagyrabecsülésem mellett is - nekem alig több technicista játékszernél, nem tudnék rajta zenét hallgatni, mert nincs teste a hangjainak, ergo nem eljátsza a zenét a maga testi valójában, hanem csak fejhallgató módjára megmutatja, "jelzi", hogy a hangfelvételen mi van. Kicsit sarkítottam természetesen.

    (#16504) kopeti78 Ha már a Sennheiser HD229-est emlegeted, annál sokkal jobb a HD239, minden téren, sokkal jobb, mint amennyivel drágább, kellemes mélytónusú, lágy hangkaraktere van. De az is eléggé törékeny alkatú. Jeleztem, az adott kínálatból én a JVC-t ajánlanám a legjobb szívvel, hordozási szempontból is. A PX-200 II-t még nem hallgattam, mert nem érdekelt sose.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák