Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Na, Melorintól visszakerült hozzám a Hifiman HE 400i 2020. Ez most egy revízió a részemről. Meg itt van retep lánca is még. Nos a 400i érezhetően jobb, ha a teac ud-301 után be van téve a microfluent amp, mint anélkül. MFA-val jobb a tér, a dinamika, a mélyek, a zeneiség. Azthiszem forrásérzékenyebb a 400i, mint a quad. Illetve nagyobb hangerőállást kíván meg.
    A 400i különbözik annyira a quadtól, hogy ne legyen teljesen hasztalan. Pl a vocals jobb róla. A mélyének más a karaktere: valami kevésbé ütős, más meg jobban; mindenesetre szubban jobb a quad. A magasait most nem érzem soknak, az is más jellegű, mint a quadé. Újra meg újra mindig elbizonytalanodok, hogy megtartsam e, mert ezért jó cucc ez... Csak aztán hallom, hogy térélményben és timbre-ben sehol nincs a quadhoz képest (árkategóriájából fakadóan érthető módon persze), tehát hiányoznak belőle zenei dimenziók, amelyek számomra fontosak és ez hiányérzetet vált ki. Viszont ha ettől eltekintek és nem várom el ezeket a dimenziókat, amelyekkel régebben még nem is érzékeltem, akkor viszont nagyon is kielégítő és kellemes a hangja, ami miatt fájó szívvel válnék meg tőle. Nem véletlen fogott meg jobban, mint a 650. Talán van olyan dimenzió, amit hoz, de a quad nem és amire nem állt még rá a fülem.

    A planáros nagy hangot hozza, a mélyei ott vannak, a tere is rendben van, hangja kiegyensúlyozott és zenei. Cserébe viszonylag forrásigényes (100-150k-t attól tartok illik meghajtásra költeni, miközben a fejes csak 50k...). Viszont kellően jó forrással ez egy átlag audiofilnek simán lehet endgame is, ha számára ez a karakter van olyan kedves, mint számomra.

    Megjegyzem, akitől vettem, az a 650 miatt adta el, ha jól emlékszem. Nem vagyunk egyformák.

    Nem azért írok róla pozitívan, mert árulom, mert most megint hallgatva igazából nem akarom eladni, csak győzködöm magam, hogy:
    - Ahogy bodz is írta, még a beyer DT 250-nel kapcsolatban, van aminek mennie kell, hiába szereti az ember és nem akarja elengedni...
    - Mégsem egy quad...
    - Ha megtartom, akkor vehetek hozzá egy jobb ampot, ami még 50-80k ráfordítás...
    - Nem is olyan kényelmes.
    - Minek 2 fejes, ha egy is elég?
    De közben meg legszívesebben levenném a hirdetést. Nem tudok dönteni...

    Fericske linkelte azt a fejhallgatós fb csoportot nemrég a hirdetések miatt, ott láttam egy 2021-es posztot a régebbi, de már jack csatis régebbi 400i-ről. Az felszakított egy régi sebet, mert nagyon szerettem, bánom, hogy eladtam. De ott se tudom mit gondoljak. Egyrészt hiányzik, szerettem, másrészt, akkor hallottam az 560 V2-t is, ami azért jobban tetszett. Szóval tetszett persze a 400i, de van értelme visszavágyódnom hozzá, akár venni egyet vagy kölcsönkérni? Mégiscsak egy alsóbbrendű fejes, az sem egy quad, tán még a 2020-ashoz se ér fel összességében... De mi van ha... Mi van, ha mégis lenne létjogosultséga nálam? Lehet a kevesebb mély ellenére jobban tetszene a 2020-nál? Ilyen érzelmek kavarognak bennem a régi 400i-vel kapcsolatban... Bezzeg régen még azon ment az agyalás, hogy mi van ha a FosupadA-val jobb lenne, vagy mi van, ha inkább 400S. Most meg úgy hiányzik, sima focuspad-del is. És persze a 400S is addig lett hype-olva, hogy aztán végül az annyira nem is tetszett...
    Lehet meg kéne gyászolnom és elengedni? ... de ... nem akarom... :B
    Nincs valakinek egy amit határozatlan időre kölcsönadna? :D

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák