Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Kicsit hanyagoltam a fejeseim a Phoenix miatt, de most előszedtem őket. Megnéztem a szub mélyeket, mert az a phoenixben nincs (earbud révén). A legjobban talán a Quad teljesít, aztán a 400i 2020 és végül a 650. A 650 valszeg nem megy annyira mélyre. A 400i-ben valóban sok a magas, valami "magashiányos" dac illene hozzá.

    A spartan minimum meg kell tudja fogni a 650 mélyeit, mert nagyon feszes az egész és nagy energia van benne. Szerintem csak az van, hogy a 650 nem az a karakter, nem az az élmény, amit én keresek.

    Mélymennyiség tesztelésre Samtyától átvettem a L'Impératrice - Tako Tsubo albumából az Off to the side track-et (bár az egész album jó erre). Abban annyi mély van és van annyira megtolva, hogy egyértelműen tudjam, hogy adott fejes mélymennyisége sok e nekem. A 650-é sok. 400i-vel, quad-dal (de a hd600 is ilyen volt) sokkal kellemesebb, kiegyensúlyozottabb.

    A Quad számomra minden szempontból felsőbbrendűbb, mint a 650 (független az erősítéstől!). A 400i hangolása is közelebb áll hozzám (leszámítva az enyhe magaskiemelését), miközben hangszeres zenénél nem érzem, hogy a 650-től elmaradna (zenei élmény szempontjából, technikailag, stb nemtom).
    Polllen gyanakszom azért is vált meg a Quadtól, mert neki kevés volt a mély. Polllen, stellaz és NoVa ha nem tévedek, akkor mind olyanok, akik lényegesen több mélyet igényelnek mint én, jó eséllyel Samtya is.

    -

    Apróról megveszem a TEAC UD-301-et, majd ha megjött, akkor azzal is végighallgatok mindent, hátha lesz új tapasztalat egy jobb DAC-kal, mert a mostani az gyanúsan limitálja a fejesek potenciálját (hiszem, hogy a spartan nekem már elég jó, mint amp és nem bottleneck), kíváncsi vagyok mit ad egy minőségi DAC, ami nem kínai és nem kompakt.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák