Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorien

    veterán

    válasz Xelo #105263 üzenetére

    "...én a tudomány illetve mérések híve vagyok, az emberi érzékelés nem megbízható. ha elhisszük hogy valami valamitől jobban hangzik akkor az agyunk úgy alakítja az érzékelésünket hogy jobbnak is halljuk (főleg ha még pénzt is költöttünk rá)."

    Tehát ha valaki tudományosan megmagyarázza és megméri, hogy "mi hogyan szól", akkor az ő véleményét a saját hallásod / tapasztalatod / ízlésed elé állítod? :F

    "...és nem, azzal sincs bajom ha valaki hit alapján építi a láncát, ha úgy van meg a lelki béke hát legyen, de ez egy tech fórum és szerintem hasznosabb lenne tudományosabb szemszögből foglalkozni ezekkel, mert ahogy írtam az emberi érzékelés bizony nagyon csalóka. (és most keresztre leszek feszítve ;] )"

    A tudományos gondolkodásmód elméletek alapján előrejelzéseket tesz, amiket aztán gyakorlatban le lehet ellenőrizni. Az, hogy valaki lemér cuccokat és te ezen eredmények alapján, meghallgatás nélkül döntesz, viszont színtiszta hit. A tudományos gondolkodásmód az az lenne, hogy meghallgatod az előzőleg megmért cuccokat és a mérések eredményét összehasonlítod a saját tapasztalatoddal. A te életed szempontjából a saját élményed a döntő, nem egy tudományos elmélet és mások véleménye. Ez filozófia és józan ész.

    "Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 85.000Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Új hozzászólás Aktív témák