- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
atomeec
senior tag
Sziasztok, másik topikban már kérdeztem (de hülye vagyok, hiszen ha van CrossFire topik, akkor miért nem itt...).
Szóval van egy Maximus V Gene alaplapom, benne két darab 6950-es kártya. Sajna hely szinte nincs közöttük és a felső kártya nagyon melegszik. Rendeltem rá ventiket. Ebben kérnék tanácsot, ha van valakinek tapasztalata (2 vagy három 8 centis ventit akarok rá, összeragasztom a ventiket és valahogy odafogatom - HELP!). Kérdés, hogy fújja vagy szívja a levegőt?A Gigabyte-nak van a Windforce 5-ös megoldása ami szívja a levegőt...Persze ez be van építve, légcsatorna van, biztos hatékonyabb, mint az én házi barkácsom lenne. Minden ötletet szívesen fogadok. Amúgy a kártya kb 90 fokra megy fel, ami lehet nem életveszélyes, de azért én örülnék ha csak max 70 fok körül lenne. Köszi!
-
atomeec
senior tag
KÉP Na szóval, a két kártya közé kéne a levegőt bejuttatni (ha szívna, akkor alulról hozná, ha fújna, akkor ugye felülről). A kártyák ugye vízszintesen vannak a házban. A ventik meg ugye így függőlegesen kerülnének a tetejükre (a fő kártya a lényeg a másik nem melegszik).
Láttam videót, hogy alapból a kártya bordáiból felfele távozik a levegő, ezért is gondolkodtam el a szíváson, mert ha fújatom akkor csak a videókártya elé kéne a levegőt juttatni, de hagyni, hogy a bordákból kifelé távozzon, nem visszatolni...Remélem érthető
-
atomeec
senior tag
Igen, értelek. Kapásból nem is fogok ragasztgatni, mindenképp valami hatékonyat szeretnék (persze úgy se lesz tökéletes...). Ha valami értelmeset sikerült összehozni, megosztom itt is a tapasztalatokat Köszi az ötletet, ha befér a venti, akkor kipróbálom azt is (nagyon hosszúak a kártyák )
-
atomeec
senior tag
Az oldallapra nem szeretnék ventit tenni (FD R4 ház, szivaccsal "hangszigetelt", külön venni kéne oda is porszűrőt). Alulra megy egy 14 centis venti, meg elöl két 14 centis, lesz ott elég friss levegő ha sikerül összetákolni. Már megkaptam haveromtól minek vettem ilyen házat, de sajna itt akkora a szmog, hogy hetente kellene kitakarítani az egész cuccot szinte, nagyon porosodna Így viszont csak a szűrőket kell, ami gyorsan megvan. Egy képet felrakhatnál... Érdekel, hogy néz ki belül a házad.
Ennek se lenne baj a hűtésével (Windforce 3), halk és hatékony, de mivel a felső kártya alapból meleg levegőt keringet...
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz brady28 #5444 üzenetére
Nos nekem csak pici hozzászólni valóm van, amit biztosan tudok mondani. Látványos Crysis 2 Ultra full HD-ben. Egy kártyával jóval alacsonyabb fps volt, számomra élvezhetetlen (folyt az egész vagy nem is tudom hogy lehetne jellemezni), mikor meglett a második kártya már tökéletesen ment. F1 tudtommal nem támogatja alapból a CF-et (azt olvastam, hogy a skálázás nem túl jó, ezért inkább nem erőltették), de RadeonPro-val megy és látszik is a különbség.
Mikro-akadásnak fordítanám, azt olvastam, hogy alacsony FPS-nél látható (30 alatt), mert a két kártya ugye felváltva rendereli a képet és akkor néha nem megfelelő ritmusban produkálják...Eh bocs a megfogalmazásért, majd kijavítanak Tehát ha valami jól megy, akkor nem kéne tapasztalnod (én se tapasztaltam eddig).
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz brady28 #5446 üzenetére
Nem mértem eddig, de nem aggódom, 450-es táppal ment 1 darab pár hónapja, 130-valhány watt asszem a fogyasztása, de ha nagyon fontos, utánajárok neked. Ha nem bírja, akkor úgyis lekapcsol. De max 3 kártyával lehetne, agyonhajtva...De nekem ugye gyári tunigolt mind a kettő (870MHz mag órajel) tehát már többet eszik a gyárinál.
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz glspeter1 #5462 üzenetére
Nekem volt 4850-em és mérve is lett bár pontosan nem emlékszem, de Athlon X2 6400+ procival simán ment, soha se állt le, sőt a 4890-em is simán ment abban a konfigban a 450 Chieftec táppal. Toxic kártya volt, tehát evett is rendesen... Jáj de okos voltam, szóval ez ugye egy kártya volt, de a lényeg, hogy a 4850 CF szerintem is elmegy márkás 500W-ot táppal
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
Na, beizzítottam a ventiket (sajna még a ventillátor szabájzás nem működik, ezzel még pepecselni kell).
Eredmény: siralmas, semmi változás hőmérséklet téren. Pedig hátulról duplán kapja...Esetleg ötlet?
Képek Azt ne írja senki, hogy menjek a hűtés topikba (az lesz lehet...) -
atomeec
senior tag
Elöl azért van a két 14 centis venti, hogy kintről legyen levegő. Oldallapról nem szeretném (egyelőre, mert oda külön porszűrőt kellene venni - nagyon poros a lakás). Hőmérséklet 90 fok fölé megy ha sokat játszom. Mármint a felső kártyáé, az alsót nem tudom, 70 fok felett még nem láttam.
@prokxy: Jól néz ki Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz mitozozi #5502 üzenetére
Be lehet lőni egy két dolgot crossfire-hez, meg ha esetleg egy játék nem támogatná, akkor rá lehet erőltetni (pl F1). Mellé még ki lehet iratni az FPS-t és egy sávon mutatja melyik kártya mennyire megy. Nálam a Crysis 2 csak az indítás után akad egy ideig, utána megy (bár most visszavettem az órajeleket, mert 100 fok fölé ment az egyik kártya...holnap modding megint...).
-
atomeec
senior tag
Nem is néztem, hogy van új CAP. Azt írja : Crysis 2: Resolves performance issues seen in CrossFire mode
Erre nagyon kíváncsi vagyok... -
-
atomeec
senior tag
válasz mitozozi #5514 üzenetére
Igen, az "új" CAP javulást produkál, megszűnt az FPS csökkenés, viszont villognak a textúrák bizonyos helyeken...most felraktam a 12.11 beta 8-at, de ugyanaz...más játékban nincs ilyen, szóval a játék lehet a probléma, ha letiltom a dx11-et meg a nagy felbontású textúrákat, akkor nincs hiba.
-
atomeec
senior tag
Na, végre elmondhatom, hogy a kínlódást siker koronázta
2x6950OC Gigabyte (870/1250) Crysis 2 másfél óra játék után 1.GPU max 82 fok, 2. GPU max 67 fok. 100 fok fölé ment korábban...
Próbáltam oldallaplevételtől kezdve mindent. Végül az alapötlet egykicsit sufnituning változata lett, 3 8 centis venti, kemény papír lapokkal megtoldva, így a levegő a két kártya közé megy, tud relatíve hűvösebb levegőt beszívni a venti. Egy biztos, Maximus V Gene-be nem ajánlom a két kártyát -
atomeec
senior tag
Nem tapasztalat, csak amiket olvastam neten. Szóval ha van pénzed 7950CF-re, akkor az nagyon ütős lehet
Én nem váltanám le a 6950CF-et egy 7970-re, mert tesztek alapján nem lennék sokkal előrébb, viszont rá kéne még fizetni jó pár ezret...Keresek tesztet mindjárt neked. Ami sokat számíthat, az a hang és a fogyasztás, meg persze az új drájver, ami igaz még béta, de nagyot szólt a 7000-es szériában. Valamint ha tapasztaltál mikroszaggatást, ami ugye egy kártyánál (egy GPU-nál) nem jelentkezik. Na pill, keresgélek -
atomeec
senior tag
Ehun e táblázatok: link
Ha a teljesítményt nézzük csak, akkor valószínűleg nem éri meg a plusz kiadást, hogy a 6970CF-ből egy darab 7970 legyen. De ha 7950CF...na olyat elfogadnék én is
Szerk.: Csak 6950CF van a tesztekben, de jól érzékelhető, hogy az is sokszor erősebb a 7970-nél.
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz fRooStzzZ #5565 üzenetére
Szia, nekem kettő van az OC-ből
Igaz én kivártam, hogy találjak ugyanolyat, de szerencse is kell hozzá, mert nem sűrűn adják-veszik használtan. Szerintem minden további nélkül rakhatod mellé a Sapphire-t, max az órajelek nem lesznek olyan magasak (jelenleg nem sok vizet zavar, mivel minden játék jól megy CF-ben). Ami szívás, ha nincs hely a két kártya között, mert akkor nagyon melegszik. A jó dolog, hogy a CF egy 7970 szintjén van, de többet fogyaszt, meg zaj/meleg...viszont olcsóbbra jön ki jóval. Emiatt lett nekem is. És marad is pár évig. Nem bántam meg.
Kompatibilitásnál meg a GPU a lényeg, és mivel ugyanaz, ezért mennie kell rendesen.Szerk.: Nekem még nem járt le Igen, visszaveszi, a gyengébb órajel lesz a meghatározó. Természetesen tudod húzni, kérdés, mennyit bír majd (a Gigabyte ezen a téren nagyon megy).
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz fRooStzzZ #5569 üzenetére
Sajna nem a ház mérete a lényeg, mármint nem csak az...nálam három 14 centis, egy 12 centis venti van a házban, de ez nem elég, hogy bejusson a két kártya közé megfelelően, Jelenleg 3 8 centis venti szolgál erre a célra, kicsit mókuskálva...A tuning órajeleidet szinte biztos nem bírja a Sapphire, a 870-et szerintem még igen (de ez is szerencse kérdése). Ha tuningolni szeretnél (amit Crossfireben nem ajálnok, mert megfő a felső kártya, persze bírja, de nem tudom 100 fokosan mennyi ideig tudnám használni), akkor vagy vízhűtés, vagy csak egy darab kártya szerintem. Meg erre full blokk nincs is sajna, meg sok pénz és akkor már vehetsz jobb kártyát.
Csak saját tapasztalatot tudok írni, de mivel ilyen kártyád van, szerintem hasznos lehet. Én mint írtam, nem bánom, hogy ez lett, de tény, hogy egy kártyának több az előnye (ha van pénzed).[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
Lusta voltam végigolvasni, de szerintem segíthet eldönteni Sőt, ha van tápod hozzá meg pénzed...a végén az a "díj" gondolom nem véletlen.
-
atomeec
senior tag
válasz lazlo16 #5601 üzenetére
Megy, de az x4-es port már látható teljesítményveszteséget okoz (ez esetben a CF-fel járó teljesítménynövekedés nem olyan nagy...). Volt erről egy jó cikk, lehet majd valaki belinkeli neked, de a lényeg, hogy nem feltétlen éri meg CF rendszerre költeni, ha csak x4-es portba tudod a kártyát rakni. Persze részleteket nem tudok, lehet ingyen kapod a második kártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest