Keresés
 • energomatt

  senior tag

  Nos igen. A kérdésfeltevéseid csak egy részére válaszoltunk. Arra, ami konkrét volt és ami megválaszolható. Első körben érd be ennyivel. Nem tudunk ilyen típusú leírásról. Ennek lehet, hogy csak az a magyarázata, hogy nekünk, akik feltehetően kicsit komolyabban tudunk pingpongozni, és nem is nem akarunk magunk ütőt készíteni, nincs ilyenre szükségünk. Lehet, hogy a neten majd találsz valami ilyesmit.
  Arról azonban aligha találsz majd leírást, hogy egy ötrétegű ütőfában mi az előnye és hátránya annak, ha ott egy száz évig szárított afrikai citromfaréteg van negyedik rétegként egy ébenfa réteg helyett, vagy mi történik akkor, ha a harmadik és negyedik réteget felcseréled.
  A fotós analógiát értem és most hivatkozok is rá. Ha megkérdezik azt, hogy mi az előnye, egy nagy fényerejű objektívnek egy kisebb fényerejűvel szemben - tételezzük fel, hogy fix gyújtótávolságú objektívek - akkor el lehet mondani előnyként, hogy gyengébb fényviszonyok között is lehet fényképezni vele azonos izospeeden
  azonos expozíciós idő mellett, jobb a háttérmosása portrézásnál, hátránya, hogy drágább és nehezebb. Persze leegyszerűsítve, a teljesség igénye nélkül.
  A pingpongütő az más tészta. Ugyanis ugyanaz lehet az előnye, ami egyúttal a hátránya. Vegyünk csak két fontos paramétert a sok közül, a sebességet és a tapadást !
  Ha gyorsabb az ütő az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Előny ha a támadó ütés gyorsabban érkezik a másik félhez, és hátrány ha védeni kell az ellenfél gyors ütését és az emiatt túlszáll az asztalon.
  Ha jobban tapad a borítás az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Ha jobban tapad jobban tudunk pörgetni vele, a szerváknál nagyobb falsot tudunk beleadni, stb. Hátrány, hogy az ellenfél falsos szerváját, vagy pörgetését nehezebb kezelni, mintha nem tapadna.
  Az ütőválasztás tehát nagymértékben az egyéni képességekre, tudásszintre épülő stratégiák függvénye, nem véletlen, hogy annyiféle különböző ütővariációt használnak a gyakorlatban.
  Próbálj meg úgy kérdezni ha valami még érdekel, hogy értsük a kérdés motívációját is, mert ez az alapja, hogy annak, hogy jobb válaszokat tudjunk adni. :-)

 • jeni

  nagyúr

  Ráadásul dolgozom fával, mindenféle ritka, speciális fafajokkal, attól sem riadnék vissza, hogy készítsek magamnak egy ütőt. Nem azért mert az lesz a legjobb, hanem mert élvezném, ráadásul a kezemhez illeszthetném.

  Ennél legfeljebb a súlyát tudnád eltalálni és a nyélfogását. Azon kívül semmire nem mennél vele és eltöltesz vele 1000 órát.

  fa és gumiborítás :

  Stiga offensive+ Stiga Almana max piros+ Stiga Almana Sound

  ez másképpen használható mint ez a felállás

  Xiom Classic Allround S+Yasaka Mark V GPS+Yasaka Mark V

  Egyik lassabb fa a másik gyorsabb fa a másikon lassabb borítás és szintén gyorsabb borítás a másik felén

  Ha ilyet kézbe vennél nem tudsz egyformán játszani vele,még a nyél típusokat sem tettem ide.Kimaradt a lényeg: a gumi borítások vastagsága az ami szintén befolyásolja az egyén játékát,nem tettünk említést erről. Az is változtat a játék menetén.

  [ Szerkesztve ]

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.