Hozzászólok Aktív témák

 • Gh0sT

  addikt

  Megkaptam.

  Érdekes egy szerződés, még nem találkoztam ehhez hasonlóval.

  Amit sikerült leszűrnöm:
  Munkaidő-keretben dolgoztál (gondolom mivel egy hónapos, határozott idejű a szerződés, ezért haviban). Ebben az esetben meg kell nézni, hogy az adott hónapban hány rendes munkanap van (H-P), majd ezt felszorzod nyolccal és kapsz egy 160 órához közeli számot. Elvileg ennyi órát szabadna neked az adott hónapban ledolgoznod. Ha mondjuk augusztusra kijön 168 óra és Te bent voltál 176-ot, akkor a 168 feletti óraszám túlórának minősül, amit kötelesek megfelelően díjazni.

  A munkaszerződésedben az áll, hogy egyenlőtlen a munkaidőbeosztásod. Tehát a munkáltató megteheti azt, hogy a hónap első és második hetében 60-60 órát dolgoztat le veled, viszont a maradék két hétben túlóra nélkül már csak 40 órát oszthat szét (160 órás hónapot feltételezve). Emiatt azonban köteles téged előre írásban tájékoztatni a beosztásodról, amiben kristálytisztán látszik, hogy számodra mely napok munkanapok és melyek pihenőnapok.
  Ha úgy adódna a dolog és neked pihenőnapon is be kell menned dolgozni (valakit helyettesíteni kell pl.), akkor azért minimum 50%-os pótlék jár abban az esetben, ha ezt a plusz ledolgozott napot neked valamikor a későbbiekben kiadják majd pihenőnek. Ha nem tudják kiadni, akkor 100%-os pótlék illet meg.

  Szabadság: jár, lehet érte reklamálni. Mértéke nem tudom mekkora, de valahol szerepelnie KELL! Tippre azt mondanám, hogy az éves szabadságod 20 nap körül mozog, amit lehet arányosítani a szerződések időtartamára.

  A szerződés mellett kellett kapnod még egy papírt, aminek nem jut eszembe a neve. Utánanézek.

  Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Hozzászólok Aktív témák