Új hozzászólás Aktív témák

  • gelbelex

    őstag

    válasz SOAD19 #6276 üzenetére

    EW: honlapján van ugyan készletinfó az áruházakhoz, de nem működik. Akkó’ meg minek? Félrevezetésnek? Ehh.

    Bementem az Aréna-EW-be (az AKG K12P 16ohm-os nemagybadugós fülesemmel, a PX200 (zárt Sennheiser, 32ohm) megint otthonmaradt. Mehetek mégeccer.).
    Meghallgattam egykét lejátszót (amelyik nem volt hullára lemerülve) megint...
    Hát még mindig nagy a köd.

    A (MM-ban már hallgatott) Sony-k közül egy se működött… Pedig jó lett volna öszehasonlításképp, alapvetően szép a hangjuk.

    A Clip/Fuze hangereje a második fokozaton már elegendő :C, mindkettő többet nyom, mint a névleg 2*18mW-os (gondolom, 16 ohm-nál) MPIO-m. Ez megnyugtató.
    A Clip eléggé (~low-end) műanyag, viszont nagyon apró :Y és könnyű. A Fuze sokkal minőségibb, tetszik.
    De a két lejátszón miért nem lehetnek ugyanazok a demónóták? Hogy ne lehessen őket igazán összehasonlítani?
    Az volt a benyomásom ugyanis, hogy a Clip egy fokkal jobban szól. (De nekem jó lenne a bővíthetőség…) Lehet, hogy csak a nótákon múlott, mert az ABI egyformának minősíti ezeket.

    Aztán meghallgattam viszonyításképp egy Philips-et is (SA5245). A hangerőkorlát maximumra felemelése után úgy tűnt, szinte elegendő lenne annak is a hangereje.
    (Persze a honlapon, mint a gyártók általában, nem írják le, hogy a megadott kimenő teljesítmény milyen impedancia mellett érvényes…)

    De meglepő volt a különbség a hangminőségben.
    A Philips-ekhez képest a két Sansa hangzásában nem volt tér… Szépen jöttek mélyek-magasak, de mind „ott az arcomban”. Ezzel szemben a Philips hangja szépen eloszlott a térben. (Ahogyan a Philips-chipes MPIO-m is szól…)
    Lehetséges, hogy a Sandisk demónótáit ennyire másképp keverték volna a stúdióban? (noname zenészek, olcsón?)
    Vagy valóban a lejátszók (chip-ek, végfokok) különböznek?

    Megkérném azon listatagokat, akiknek van a Clip/Fuze mellett kéznél valami Philips-chipes lejátszó (Philips, régi iRiver), vagy új Sony, írják le az azonos dalokkal szerzett összehasonlító tapasztalataikat… Előre is köszönöm!!!

Új hozzászólás Aktív témák