Új hozzászólás Aktív témák

  • F34R

    nagyúr

    Sok más nagy név után a Mozilla háza táján is megesett egy adatvesztési malőr, melynek következtében számos felhasználó jelszavai (md5 hash formában) és más személyes adatai kerültek ki egy nyilvános szerverre, ahonnan bárki letölthette azokat.

    A Mozilla becsületére legyen mondva, gyorsan reagáltak: amint értesültek az esetről, azonnal intézkedtek a fájl eltávolítása ügyében, és utánajártak minden egyes letöltésnek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mint kiderült, a jelek szerint csak igen kevesen töltötték le illetéktelenül.

    Természetesen az esetről gyorsan tájékoztatták az érintett felhasználóikat is, törölték a jelszavaikat, és felkérték őket, hogy újítsák meg azokat - és nem csak náluk, hanem más olyan oldalaknál is, ahol szintén ugyanazt a jelszót használják.

    Elmondásuk szerint azonosították a hiba forrását is (aminek következtében ezek az adatok nyilvánossá válhattak), és ezt is orvosolták, hogy ne fordulhasson elő mégegyszer - valamint ezen felül átvizsgálják a többi adatkezelő eljárásukat is, hogy maximálisan szavatolhassák a felhasználóik adatainak biztonságát.

    a jelszókezelőn tényleg van mit módosítaniuk ugyanis mesterjelszó hiányában simán kiírja az adatokak nem pontozza ki :N

Új hozzászólás Aktív témák