Új hozzászólás Aktív témák

  • V.Stryker

    nagyúr

    Látom ölitek egymást megint. :DDD Nyomok egy kis chillezést addig is, némi pöcsköszörű tapasztalattal.

    Mivel asszony mondta, hogy megpróbálná a motorozást, ráfeszültem, hogy végre lehet még egy "motor". Amit kitűztem, hogy váltós legyen, de ne körváltós, hanem kuplungos ( az Innova játszott volna), aztán addig addig, hogy végül a CB125F kis Honda maradt.

    Némi szerencsével a múlt héten lebeszéltem, a héten megnéztem és megvettem egy 2023.04 -havi példányt, 7230 km-el. Annyi csavar van a dologban, hogy a srác azért vette a motort,mert kitalálták ,hogy bejárják a közeli balkánt ilyen kis köbcentis motorral és vettek 1-1 ilyen talicskát. A motor azért volt olcsó, mert pár oldalidomot a krosszcsizma némileg összekarcolt, a tankot a tanktáska teljesen mattra csiszolta, ahogy a lámpa feletti idom fényezését is szétcseszte a rászerelt túraplexi.

    De úgy voltam vele, hogy egy kopott tankot újra tudok poliroztatni, ne adj Isten, fényeztetni, de egy 40ezret futott példány motorkopásával és elhasználódásával nem tudok mit csinálni.

    Mivel ismerem már a piacot a 2 hónapos túrás alapján, így elmondhatom, hogy kevesebbért, mint amennyiért 7-8 éves példányokat árulnak átlag 30ezer km-el, kaptam:
    - keveset futott, fiatal motort
    - még további 2 év gyári garit
    - bukócsövet, túraplexit (Givi)
    - teljesen lekövethető rövid előélet
    - LED fényszóró, digitális kijelző sok infóval (szeretem a sok infót :D )
    - Heidenau fél terep szinte új gumik elől hátul ( pár ezret futott gyári járt hozzá pluszba)
    - Házilag csinált oldalcsomagtartó konzolokat

    Amúgy nagyon fasza kis gép. Ami meglepett, hogy minden olyan finoman jár. Nyilván a 110kg-m alatt a 125ccm nem egy acélos, de M5 bevezetőn alattam simán hozta a 100-at. De az érződik, hogy nagyon az 50-70km/h -ra van belőve. 60km/h alatt simán hozható a 1,5 literes vagy alatti fogyasztás, 70km/h alatt az 1,8 liter alatti fogyasztás. Úgy, hogy 90-100- al jártam párszor a bevezetőn, meg országúton 80-85km/h körül, a többi BP vagy itt a környező települések, most 1.9 átlagot hoz. Nem megy, de legalább nem fogyaszt. :D

    Szóval második motornak, közlekedni nem rossz. Az érzem ,hogy országútra kéne valami 300-as, de akkor dupla lenne a fogyasztás is. Inkább ez.

    [ Szerkesztve ]

    Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

Új hozzászólás Aktív témák