Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz norbert1998 #133341 üzenetére

    A sorharom mindenhol huz?

    Attol fuggoen, hogy hol van a nyomatekcsucs, erezzuk, hogyan huz, egy motor. Egy v2 a sornegyhez kepest hatalmas dugattyui miatt nem tud annyit forogni, mint a konnyebb, de tobb dugattyuval rendelkezo sor4, vagy barmilyen elrendezesu, 4 hengeres. (Termeszetesen ez sem teljesen igaz, mert v2 bol is van olyan, ahol a nyomatekcsucs egeszen fent van, es porgetni is kell hozza. Csak ehhez nagyon draga anyagokat kell hasznalni, es rovidebb lesz az alkatreszek elettartama)
    Altalanosan mondhatjuk, hogy v2 vagy barmilyen 2 hengereseket (itt nem a V a lenyeg) nem kell annyira porgetni, mert mondjuk 9000 kornyeken mar csokken a nyomatek, cserebe mar joval elobb a tetejen voltunk. A negyhengeresek pedig ugyanahhoz a kobcentihez merten konnyebb dugattyuik miatt tobbet tudnak forogni, tehat az optimalis gazcseret is erdemesebb feljebb vinni fordulatban, amivel loerot nyerunk.
    Szoval egy 3 hengeres a ketto kozott van. Felul nem lesz benne annyi, mint egy sornegyben (ugye itt is, milyen sornegy eppen, de altalanossagban mondhatjuk igy, bar nem teljesen igaz). Es talan a nyomatekcsucsa feljebb van, mint egy 2 hengeresnek.

    [ Szerkesztve ]

    Explosión de dos tiempos

Új hozzászólás Aktív témák