Új hozzászólás Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    válasz Pokca92 #8259 üzenetére

    Régi a sim kártyád? A régiek tudnak galibát okozni.
    Néhány év után ingyenesen szokták cserélni. (De lehet, hogy ez szolgáltatófüggő...)

    (#8273) hobbitka_: Ha abszolút a gyorsaság, megbízhatóság számít, és az akkuidő, akkor CM7-et javaslok. Skanky, vagy Whiterabbit. A Whiterabbit egyébként Maniac alapú, nagyon jó az is.
    CM10-ből a Sevenrock 01.17 a legjobb messzemenően, ha érdekel, adok hozzá linket. A többi CM10 és CM10.1 újabb kernellel van, és újabb recoveryvel, amik nem a legmegbízhatóbbak sajnos. Mondom ezt úgy, hogy én is CM10.1-et használok, szóval tudom, hogy milyen. Néhány naponta kell neki restart, mert elfogy a memória. Ráadásul böngészés után a launchert is újratölti, ha böngészőből átváltok más programba, majd vissza a böngészőbe, a nézett lapot is újratölti, látszik, hogy kevés a ram, nincs optimalizálva a kernel. Ez szerintem CM7-en nem így van, ott rendesen megtartja a dolgokat a memóriában.
    Az újabb CM10 és CM10.1 buildek pl. olyan hibát tartalmaztak, hogy néha random rebootol a telefon, és adatvesztés is előfordult a programokban. Ezt azóta lehet, hogy javították. Olyat is sokszor olvastam, hogy akinek lemerült a telefon 0-ra, és kikapcsolt, többet már nem tudott betölteni a rom, újra kellett flashelnie.
    Az új recovery, a TWRP pedig időnként újraindul magától, márpedig ha rom flashelés közben indul újra, akkor sbf-től kezdheted a telefon újrahúzását. :) (ezért használok olyan romot, amiben dual recovery van: CWM és TWRP, így a CWM-et tudom használni továbbra is, ami megbízható.)
    Egyik fórumozó kolléga írta múltkor, hogy neki nem kellett 0-ra lemeríteni, hogy a telefon bootloop-ban ragadjon, és ne induljon el többet. Egyszer csak rossz napja volt a romnak, és megadta magát, újra kellett flashelni.
    Szóval ha abszolút a megbízhatóság számít, és a sebesség, és nincs kedved kísérletezgetni, és még véletlenül sem akarsz hibába ütközni, akkor mindenképp CM7-et javaslok. Jók a CM10 és CM10.1 romok, de amint látod, néhány hibával számolni kell. Jobb esetben ez csak abban nyilvánul meg, hogy launchert időnként újratölti, és a multitasking gyenge, és néhány naponta restart kell a telefonnak, mert elfogy a ram. De rosszabb esetben a leírtakból is előjöhet más bug. Ha mindenképp CM10-et szeretnél, a Sevenrock 01.17-et ajánlom, az az egyik leggyorsabb, és legmegbízhatóbb 4-es Android.

    (#8276) jety91: A CM10.2 még tényleg nagyon friss, van akinek többet fogyaszt, mint a többi JB, van akinél viszont sokkal kevesebbet fogyaszt. Van akinek a GPS nem pontos, szóval akad még hiba. De azt szinte mindenki írja, hogy sokkal gyorsabb, és stabilabb, mint a többi JB rom. Nem kell néhány naponta újraindítani, sokkal kevésbé jellemző rá a memóriaszivárgás, nem úgy, mint a CM10 és CM10.1 romokra. Írták még, hogy nem is rebootol magától, és RIL hiba sem jött elő nekik. Jelenleg egyes esetekben így még sokkal stabilabb is, mint a CM10 és CM10.1. Meglepő, tekintve, hogy mennyire új, és korai fázisban van. De jó hír. :)

    (#8280) Bernyó84: A hardver elbírná. A ram néha kevéske lenne, ha valaki nagyon telepakolja futó szolgáltatásokkal a telefont, de alapesetben azzal még nem lenne gond, a romot, és néhány programot simán elbírna. Azzal van baj, hogy nincs működő 3.x-es kernelünk, és csak régi, zárt driverek vannak, amik a 4-es Androidhoz nem igazán megfelelőek. És sajnos nem sok esély van rá, hogy ezekben változás következik majd be.

Új hozzászólás Aktív témák