Aktív témák

  • Joke21

    aktív tag

    Utánajártam ennek a SEA vs CEE-nek. A következőre jutottam:

    A két rom között 4 dologban van eltérés:

    1. A boot partíció
    2. A recovery partíció
    3. A system partíció
    4. A bpsw

    A bpsw felelős a baseband beállításokért. Ezt nyilván nem kell magyaráznom, hogy miért tér el, hiszen földrajzilag más helyre készítették a romot és más beállítások is kellenek emiatt.

    A system partícó ugye tartalmazza az adatokat, a rendszert önmagát, mindent. Ez az, amit minden egyedi készítésű rom egyből töröl, tehát nem marad nyoma egyik gyári romból sem.

    A recovery partíció: tartalmazza a kernel-headert, a kernelt, a ramdisket. Ha recovery módban (power+hangerő le) indítjuk a telefonunkat, akkor ez töltődik be. Általában más kernel van még a gyári romokban is itt, mint a boot partíción, hiszen csak recovery feladatokat kell ellátnia. Ezt a custom romok nem piszkálják, nem is ajánlott, mert akkor még a recovery mód is elszállhatna. De mint írtam, csak recovery módban használja a rendszer.

    A leglényegesebb partíció a boot partíció. Ugyan úgy a kernel-headert, a kernelt és a ramdisket tartalmazza, mint a recovery, csak más kernellel. A kernel felelős többségben pl az akksi fogyasztásért (azért írom ezt, mert erről sok vita volt). Mivel ugye a kernel tartalmazza a drivereket, nagyban befolyásolja egy rom működését. Ezt a custom romok is felülírják.

    Szóval a lényeg: a SEA és a CEE között a boot és system partíciót kivéve nincs lényegi különbség. Ezt a két partíciót pedig a főzött romok felülírjál. Ebből pedig következik, hogy bár itt sokan írják, hogy egyik rom jobb CEE, a másik SEA alapon, ennek nincs semmi valóságtartalma. Sajnos csak placebo hatás.

    Aki nem hiszi, hogy így van, járjon utána. Én megtettem, és nem csak a saját tapasztalataimat osztottam meg.

Aktív témák