Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide vonatkozó a kérdésem,max jól elküldtök
Szóval vettem egy 4csatornás autó erősitöt.4RCA bemenete van,4 hangszoró kimenete,de csak egy teljesitmény szabályzó potija van,és a fejegységen is csak 2RCA kimenet van.
Valahogy meg kellene oldanom az első-hátsó hangszórók szabályozását.
Tudna ebben valaki segiteni?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz Ghandi #10393 üzenetére
Szóval ugyis meg kell oldanom hogy a fejegységen lévö 2RCA-t megduplázzam,szerintem azt is egy kis müszerdobozzal fogom megoldani,és szerintem abban el si férne egy poti,aminek nem tudom az értékét.Vagy ide nem elég csak egy poti,kisebb aktív elektronika kellene?
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz moha21 #10395 üzenetére
Nincsen csak RCA bemenetek,és egyetlen egy gain poti van amivel mind a 4csatorna teljesítményét lehet szabályozni.
Blaupunk BQA120 ITT egy kép róla,amit találtam neten,igaz az enyém nem ilyen összekokányolt,hanem minden csatija rendben van.
Ha 4RCA kimenete lenne a fejegységemnek akkor semmi baj sem lenne mert a fejegységen faderelnék,de az enyémen csak 2RCA van(de szerintem a legtöbb fejegységen csak 2van)Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz mr_ricsi #10397 üzenetére
Az autós fejegységeken mindig szabályozza az RCA-k jelszintjét a fejegység,mert az autós erősítökön nincsen hangerö szabályzó,illetve van egy teljesítmény szabályzókis poti ,de az csak a hangszoró illesztés miatt van.
-
Ghandi
aktív tag
válasz moha21 #10398 üzenetére
Az RCA elosztással,nincs is baj,az egyszerü,csak az a baj hogy a 4csatornából 2 az elsö hangszorók,2 meg a hátsó hangszorók és ugye nem ugyan akkora teljesitménnyel mennek ezek.Hátulra nagyobb teljesítmény kellene mint elöre.
-
Ghandi
aktív tag
válasz mpierre #10409 üzenetére
Lehet hülye dolog,de nem lehet köze ahoz hogy maga a hajó egy kiaszott nagy vasdarab?
Már csak azért mert pont a winchester a legérzékenyebb a mágnesességre és ebben egy ilyen nagy vas jelentős szerepet játszhat.Ha nagy lenne az áramingadozás akkor az nem csak a vincsit kárositaná.
Tényleg ki kellene probálni egy SSDt vagy mágnesesen leárnyékolni a teljes PCt.De szerintem egyszerübb betenni egy SSDt mint 40réteg alufóliával körbetekerni a gépetElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Akkor legalább ezt a lehetöséget kizártuk
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani nekem egy 3.5mm-es 4pólusú jack dugó lábkiosztását? Ez egy telefon haedsetje.Kezdjük a hegyénél.Azt tudom hogy a töve,azaz a 4.pólus a közös negatiív.Nekem a bal/jobb oldali stereo hangkimenet kell egy erősítő miatt.
Előre is köszönöm!Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz Wind-Storm #10427 üzenetére
Értem.És a sima 3pólusos csatinak mi a bekötése?
Ugyanis azt sem tudom.Annak hogy van?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz Ghandi #10428 üzenetére
Na mondjuk logika.Ha a 3polsos csatit nézzük,akkor ha annak is a töve a negativ,akkor az első kettő a pozitiv.Szoval akkor a 4polusunál a csuúcsa lesz az egyik pozitiv,és legyen az utánalévő a másik pozitiv.Jó a logikám?
-
Ghandi
aktív tag
válasz Wind-Storm #10430 üzenetére
Köszönöm a segitséget!
Közben a saját logikám alapján ráforrasztotam az RCA csatikat, és működik a dolog! Szükségem lesz majd a 4.polusra is,majd idővel lesz mikrofon is rákötve,de most az volt a lényeg hogy rá tbudjam kötni a tabletet az autó erősitőjére.
Köszönöm!Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Mostmár csak a hangerőszabáalyozást kell megoldanom egy potméterrel,mert a tabon elég hosszadalmas amire le tudom venni vagy erősiteni tudom a hangot.Mindig maxra állitanám a tabot,és egy potival szabályoznám.Nem tudja valaki hogy hány kiloohmos poti kell hozzá?
Ugyan olyan értékű kell amilyeneket gyárilag tesznek a sima fülhallgatókra hangerőszabályozónak.Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz jaja1981 #10434 üzenetére
Bocsánat a késői reagálásért,de a hétvégém lefoglalta barátnöm
Köszönöm szépen a választ! És az 1k-s ellenást és a 10k-s potit egymás után sorba kössem be?
Gratulálok a házhoz,nagyon szép lett! Mindig tetszettek a lakkfekete cuccok.
Nekem lenne 2db kis fa hangszoró dobozom,amit ilyenre akartam lefestetni.
Kár hogy nagyon messze vagyok töled.Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Huha kezd nekem igy eyre jobban kinai lenni
Na a lényeg hogy vegyek 10k-s logaritmikus jelgörbélyü ellenállást,illetve hát dupla ellenállást ugye mert sztereo,és egyszerre kell szabályozni mind a két csatornát.
És láss csodát van is itthon ilyen uj! Igaz nem tudom hogy ez logaritmikus e vagy nem,de dupla 10k-s poti.Ez van ráirva : 10k A 634M PIHER
Ez valami nagyobb teljesítményű mint amekkora kell,szerintem olyan 0.5 vagy 1W,de ez nem akadály.[ Szerkesztve ]
-
Ghandi
aktív tag
Értelek,és köszönöm a segitséget!
Nem tudom mennyire hátrány hogy ez egy lineáris poti,nem logaritmikus.Mivel nem egy nagy összeg egy ilyen poti akkor inkább vegyek egy 10k-s logaritmikusat vagy ez is ugyan olyan jó lesz?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Ismét egy autó hifis kérdésem lenne,ha lehet.
Szóval bent van a tablet az autóban,egy 4csatornás erősitővel.Hátul a kalaptartóban két 20centis szélessávú hangszóró van(ez a 3-4es csatorna),elöl az ajtóban egy 16centis mélyközép,a müszerfalon meg a magassugárzók(1-2csatorna).Az első szetthez van gyári 2utas hangváltó.Zenénél kicsit jobban rá kell adni a mélyet ha azt akarom hogy rendes basszus legyen.A hátsó 20asok nagyon jól birják,szólnak rendesen,de az elsö szett mélyközépje már huppog a sok mélytől.Ha leveszem az 1és a2-es csatorna gainjét az erősitőn akkor jobb a helyzet,de nem hallani mert elnyomják a hátsó hangszórók.
Mit tudok tenni? Sajnos egy autóba való aktiv hangváltó iszonyat drága,azt most nem tudom megvenni.
Ha a meglévő 2csatornás passzív hangváltó elé csinálok még egy hangváltót ami levágja a mélyeket az működhet? Mármint hangváltókat lehet sorba kötni egymás után?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz jaja1981 #10507 üzenetére
Szobai hangszorókhoz már elég sok hangváltót csináltam,én inkább a 12db-re szavazok.
Maradt még jópár induktivitásom,meg bipoláris elkóm.Kiszámolom majd hogy milyenek kellenek,csak azzal nem vagyok tisztában hogy lehet e egymás után kötni két hangváltót,nem változik e a második vágási értéke tőle.
Na meg hány Hz-es vágást adjak a hangváltónak ami levágná a nagy mélyeket?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz jaja1981 #10510 üzenetére
Az erösítön a crost csak mélyre lehet használni,a vágás értéke is 30-250Hz-ig van.Nem használom az erősitőn a vágást,az ugyanis az csak mélynyomókhoz jo,nekem meg csak szélessávú hangszoroim vannak.Ez egy Daewoo DB 43-as erősítő.Nem a legjobb minőségű,de tökéletesen működik,ehez a szetez szerintem elég.
A hátsó hangszorók 20centis 3utasok,ezek nagyon jól szolbak semmi baj nincsen velük.
Elöl eredetileg egy Blaupunkt 16centis szett volt,csak a gyári hangváltójuk elvesztek.Sokáig nem volt beépitve a szett és nem találtam meg a hangváltóját.Vettem 2utas Dls pro slimline hangváltót.Nagyon jók is voltak ezek amig csak egy sima fejegység hajtotta meg.
Na most az erősitő teljesitmény szabályozásával nem lenne baj,azzal meg lehet oldani hogy ne torzitson az első hangszoró,de akkor a hangereje lesz annyira kicsi hogy semmit se lehet hallani belőle mert elnyomják a hátsó hangszórók.Ha a tabon leveszem a mélyeket akkor teljesen jól szólnak,magyarul a teljesítményt bírják,csak a mélyeket nem.
Na most ugye a hangváltó adott,abban csak egy magas és egy mély szürés van,de nekem egy sávszűrő váltó kellene.Nem igazán vennék egy 3utas hangváltót,ha meg lehet oldani hogy levágom a mélyeket és az megy bele a meglévő 2utas hangváltóba akkor elérném a sávszűrést.
Csakhogy ez működik e gyakorlatban?[ Szerkesztve ]
-
Ghandi
aktív tag
válasz jaja1981 #10514 üzenetére
Hát ha jól számoltam akkor 500Hz 4ohmon 80mikrofarad kondi és 1.3mH induktivitás.
Naná hogy én 8ohmra voltam beállva régebben,ahoz fele ekkora értékű kondik kellenek,ekkoráim nincsenek.Most vagy összekötözgetek jópárat vagy megint irány a bolt...
Ezen az erősitőn sajnos nincsen magas vágás csak mély.Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest