Új hozzászólás Aktív témák

  • WildBoarTeam

    aktív tag

    válasz Solad #52850 üzenetére

    Az, hogy gyerekekkel foglalkozol a munkád kapcsán, még nem jelenti azt, hogy többet tudsz a gyerekekről, mint a szüleik. Neked a "felelősséged" a gyerkőcöknél addig tart, amíg az edzésen vannak, a többi részében a napnak a szülő van vele.
    Majd, ha szülő leszel meg fogod tapasztalni a másik oldalt is, amikor minden felelősség a Tied lesz és nem fogod teljes mértékben kordában tartani a dolgokat, mert a gyerek önálló akarattal és személyiséggel bír, amit csak részben tudsz formálni (szülői minta, nevelés). Emellett ott lesznek a külső hatások (suli, ovi, barátok) amik húzhatják jó vagy rossz irányba is a gyereket.
    Titkaik biztosan lesznek egy adott korban, de ha már kiskorában odaszánod az időt a gyerekkel való beszélgetésre és bizodalma lesz benned, akkor nem biztos, hogy be fog zárkózni előtted, ha "kényes" témában akar tanácsot kérni.
    Én minden nap munka után leülök és kérdezgetem a gyerkőcöt mi volt az oviban aznap. Meséljen róla, még ha csak addig is jut el, hogy melyik színű kisautót tologatta. Volt, hogy Óvónő azt mondta verekedett a gyerek, mire otthon kiderült, hogy egy másik kiscsákó volt a ludas, csak ugye a "végkifejlet" után az én gyerekem állt a síró gyerkőc mellett és ez a következtetés lett levonva. Csak az időt kellett rászánni és el tudta mesélni szépen, hogy történt. Sajnos az óvónők se mindig teljesen objektívek a dolgokban, mert túl sok gyerekre kell odafigyelniük egyszerre (a mi csoportunk most olyan 28-29 fős, 2 óvónő+1dadus). Ezt én meg is értem és ezért fogadom néha kétkedéssel, amit mondanak.

    Az, hogy már kamaszkor előtt is vannak apróbb "titkaik" az némileg természetes. Én se mondtam el 9-10 évesen anyáméknak, hogy a kőbányában voltunk játszani vagy leveleket égettünk az erdőben, mert tudtam róla, hogy rossz, de megcsináltuk. :DDD

    Nem tudom egyszerre hány gyerekkel (illetve milyen korosztállyal) foglalkozol egy edzésen és mennyi ideig tart, de biztos több időt tölt a szüleivel a gyerek és több mindent lát az életéből (olyan természetes helyzetekben, amik egy edzőteremben sose kerülnek elő), mint amennyit Te. Nem tudod a kedvenc ételét, nem tudod hogyan alszik és mi riasztja meg álmában, nem tudod hogyan reagál bizonyos életszerű helyzetekben. Amiben Te látod őket az egy állandó közeg (edzeni megy oda nem enni, aludni, játszani, stb.).
    Hogy bizonyos dolgokat neked mesélnek el az nem jelenti azt, hogy arról a szüleik nem tudnak (főleg ha van egy pletykás testvére :P ).

    De majd lesznek gyerkőceid és megtapasztalod a szebbik oldalát is a dolgoknak, amikor minden szükségletüket Neked kell majd kielégítened és Te leszel aki teljes felelősséggel tartozol értük minden pillanatban. :K Na, az lesz majd igazán jó edzés. :P

    (és nem "beszóóólni" akartok a fenti írásommal, csak rávilágítani, hogy az éremnek két oldala van, amiből Te csak az egyiket látod - meg egy kicsit az oldalát ;] )

    blabla

Új hozzászólás Aktív témák