Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz kecstama #44638 üzenetére

    3D nyomtatót akarsz venni, vagy szívást :D ?
    Ha megbízható kezdő nyomtató kell és elég a 180x180x180 mm-es térfogat, akkor kezdőknek kiváló választás a Bambu A1 mini [link], igaz nem 80 e Ft, de ár/érték/minőség/automatizmusok alapján ennél jobb választás most nincs egy kezdőnek, szerintem. PLA-hoz, PETG-hez tökéletes és még valamennyire ABS-hez is jó.
    Hidd el, volt már korábban 5 különböző 3D nyomtatóm. először én is "olcsóban" gondolkodtam, mondjuk tanultam is rajta, de többet szerelgettem meg tuningoltam, mint értelmes dolgokat nyomtattam vele. Legtöbbet hozzá nyomtattam tuningot :) .
    Aztán eladtam, vettem egíy "jobbat", azzal is szívtam meg tuningoltam, majd eladtam és vettem egy "még jobbat" és így tovább, míg végül eljutottam a Bambu-hoz, vettem egy P1P-t és azóta csak nyomtatok, alig győzöm filamenttel :D .
    Ez egy teljesen más világ, mint az eddigi 3D nyomtatók, és nekem van összehasonlítási alapom bőven meg több mint 6 évem benne.
    Ha meg nagyobb kell PLA-hoz, PETG-hez és még valamennyire ABS-hez is akkor, ott a nagyobb, 256x256x256 mm térfogatú Bambu A1 [link] .
    Mindkettőhöz lehet venni később AMS light 4 színű adagolót [link] , amivel 4 színű nyomtokat tudsz készíteni, és többféle anyagot is nyomtatni, pl. PLA-hoz PETG-s interfészes támaszokat, ami így szép felületet ad, ellentétben azzal, ha saját anyagát használod végig támasznak.
    Ha meg ez neked sok, akkor se add alább a Sovol SV06 Plus-nál [link] , azt tudom még jó szívvel ajánlani, de az már egy elavultabb rendszer, de még jó.

    Resinesből valamelyik Elegoo Mars nyomtatót javasolnám, pl. Mars 3 [link] és vízoldószeres gyantával, azzal kevesebb a probléma, persze azért azzal is van elég sok, de legalább nem kell hozzá literszám isopropil alkoholt venni. Mosáshoz elég egy megfelelő méretű fedeles műanyag dobozt venni, meg kell még valami UV-s szárító is (én barkácsoltam UV lámpából, fényre működő forgatóból és egy kisebb kukából, meg alufóliából és bevált meg olcsó is volt :DDD). Nekem Mars 2 van, akkor vettem olcsón akciósan, mikor kifutó lett, most a Mars 3 ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák