Új hozzászólás Aktív témák

  • Saccco

    nagyúr

    válasz mazso26 #3429 üzenetére

    Jól megszívtam vele. :DDD
    Volt pár így se jártam még eset vele.

    Elsőre nem jól helyeztem el az asztalon, ennek következtében a fej elakadt az egyik üveglefogó bindercsipeszben, majd leugrott róla a pattintható réteghűtő tölcsér. Kicsit több mint négy óra nyomtatás után megakadt a filament, kb. 2mm magasan szellősen nyomtatott. Gondoltam elfogyott... Nyomtam egy stoppot... Gondolkoztam hogyan tovább. Aztán eszembe jutott, hogy szeletelek egy újat a jelölt Z értéktől (-2mm), sikerült is továbbindítani. Közben kinyitottam a filament dobozát, akkor láttam meg a csomót benne... Kibogoztam.
    Felmerült a gondolat, milyen jól is nézne ki a kis más színű csíkkal. El is kezdtem keresni, hogy hogyan lehet Octoprint alól filamentcserét indítani, meg is lett M600, csere ok, de rányomtam az LCD gombjára, lett is belőle error.
    A fenti módszer másodszor nem jött be. Sikerült a Z-t home-olni, szerencsére a tárgyba nem ért bele, ekkor még... De valami állat úgy oldotta meg, hogy a G1 Z5 a terminal szerint valamennyi Y behúztást is igényel... Bumm bele a tárgyba, motorok dadogtak. Szerencsére nem jött fel.
    Nagy nehezen sikerült megtalálni a megoldást: kézzel szemre beállítottam a rétegmagasságot. Szeleteltem újat, tárgyat beletoltam mínuszba az asztalra és Z-home nélkül start, azóta megy. Viszont ahol a koppanás történt ott nem pontos a nyomat, lett egy nagyobb lyuk. :DDD
    A retraction rendben. :DDD

    Jelölt részen látni:

    [ Szerkesztve ]

    █ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

Új hozzászólás Aktív témák