Új hozzászólás Aktív témák

  • MrYoniko

    aktív tag

    Sziasztok!

    Kicsit Off voltam mostanában 3D nyomtatás terén, egyrészt lagzi+nászút miatt, másrészt mert kihasználtam a jó időt és inkább kint barkácsoltam fából ezt-azt.

    Most hogy jön a hideg a barkács-kendács szakkört házon belül tartom, így ismét előjött a nyomtathatnékom és vele a korábbi hibák orvoslása.
    A gépem még mindig egy Ender 3 Pro, a kérdéseim pontokba szedném:
    1. Az egyik hibajelenség hogy az asztal mintha kicsit görbe lenne, ezt megoldom azzal, hogy supportként az egész tárgy kap pár mm-t így maga a tárgy nem lesz már torz, viszont nő a hulladék. A kérdés kimondottan az, hogy lehet-e újra olvasztani a PLA-t hogy újra filament legyen belőle. Több színt használok, 0 száriás prototipus meg mindegy milyen szín lesz...
    2. Asztal szintezőhöz nyomtattam szintező pöcköket, így nem hinném hogy az elmászik magától, de erősítsetek meg ebben.
    3. Érdemes megvenni a gyári üveglapot, vagy edzett üveg+hajlakk is jó lehet, pláne hogy ABS-t is akarok használni, kimondottan amiatt érdekel. Esetleg Carbon Glass?
    4. ABS nyomtatáshoz elkezdtem üvegkeretnek tartókat nyomtatni PLA-ból. Fogják ezek bírni a magasabb hőmérsékletet?

    Bónusz kérdés: hosszútávon gondolkozva mit érdemes cserélni a gépen, vagyis miből rendeljek már most pótalkatrészt ha valami elromolna használatból eredendően.

    Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget! ------------------------------------------------------------------- https://www.twitch.tv/mryoniko ------------------------------------------------------------------https://www.youtube.com/user/TheMrYoniko

Új hozzászólás Aktív témák