Új hozzászólás Aktív témák

  • kzkz

    őstag

    A vezérlő és a fej közötti kábeldzsungelt szeretném megszüntenti, ehhez drag chain-be bújtatnám őket. Viszont mindkét oldalán fix-en szeretném végződtetni, majd egyik oldalt onnan a vezérlőbe, másikon a hotend-be mennének innen a kábelek.Tehát a láncban lévő vezetékeket csak egyszer kell bekötni utána nem kell foglalkozni vele.

    Namost ezt a futó kábelt valami nyomtatott áramköri lapra szeretném bekötni. Ha már itt tartunk, akkor a NYÁK egy gyorscsatival is rendelkezik, így a hotendnél a hotend tartóval össze tudna kapcsolódni. Valami ilyesmire gondoltam:

    A J1 és J4 egy-egy screw terminal, azaz itt csavarral lehet rögzíteni a vezetékeket.
    A J2, J3, J5, J6 egy tüskesor és az anya párja.

    Ebből a NYÁKból három kellene: egy fix-en a vezérlő közelébe, egy fixen X tengelyre, egy pedig a hotendtartóra, ami levehető. Szerintem mindhárom helyre jó ugyanaz a NYÁK, mert a fix X tengely és a rácsatlakozó levehető hotendnél az egyik NYÁK egyik oldalára, míg a másik NYÁK másik oldalára forrasztanám az alkatrészeket. (Az még nincs megoldva, kiszámolva, hogy az alkatrészek magassága miatt össze lehet-e tolni a két darabot).

    Ötlet, vélemény? Érdekel esetleg mást is egy ilyen.

    Ehhez a NYÁK-hoz már mindenki le tudná gyártani a saját nyomtatójához megfelelő konzolokat.

    Valami hasonló lenne, mint ez, csak épp nem felülről lefele csúszna egymásra, hanem előről hátrafelé (az Y tengely irányában) nyomnám egymáshoz a kettőt, majd a két konzolt egymáshoz csavaroznám, a gyorskioldóval egyelőre én nem bajlódnék, 4 csavart ki tudok csavarni 1 perc alatt többször is :)

Új hozzászólás Aktív témák