Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Na a mai este tanulsága, hogy még ennyi idő után is tudom magamat szívatni. Avagy megtréfálhat a technika.

    Gyorsan akartam nyomtatni egy kis figurát és ahogy az első pár réteg lerakását figyelemmel kísértem, feltűnt, hogy retcractkor kicsit bólogat a fej. Úgy az egész, a tárgyhűtő venti kiálló részén látszott meg leginkább. Úgyhogy amikor jobban megnéztem, kicsit erővel megmozgattam, feltűnt, hogy motorostól együtt mozog a bmg klón extrúder, valamiért a rászorított csavar ellenére van tizedmiliméternyi hely mozgásra.

    A megfejtés: a bmg klón + extrúder tartóhoz rövid volt még az m3x35 mm-es csavar is. Nem ért el a motor tetején lévő menetig. Így vettem m3x40 mm -es csavarokat, érkeztek is 3-4 hónapon át :D Viszont most kiderült, hogy az meg túl hosszú, beleütközik a motorban lévő menet végébe. Így egy pici m3as anyát végigcsavartam a csavar fejéig és így pár mm-rel rövidebb effektíve, s amikor rászorítom, akkor masszívan összetartja mostmár az egész szerelvényt. Hm most jut eszembe, hogy a múltkor vett kábelkrimpelőmön van csavar elvágó rész is, na mindegy már, azokat az anyákat már ki nem bányászom ma este :D

    A másik észrevétel, a már meghúzott és megrövidített csavar ellenére picit még mindig tudom mozgatni az egész szerelvényt kocsistól együtt. Erre pedig a megfejtés az, hogy a tevo tarantulám nem V-slotos alu profilból van, hanem Item kompatibilis profilból. Ami nagyjából működik is, viszont így nem egy nagy V alakú felületen futnak a görgők, hanem ilyen dupla éleken. Persze így az él a görgőbe is beleeszi magát.

    Ezeket még érdemes cserélnem. Más kérdés, hogy ez az Y és két X elemet is érinti. Lassan tényleg neki kéne fogni összeállítani egy corexy vázhoz vágatandó anyaglistát. De minden, végül is még nem olyan drága ezt a 3 vasat méretre vágatva megvenni az amúgy nem éppen olcsó helyi caxtool webshopóból.

    Item:

    igazi V-slot

    Na ez utóbbin fut jól a v-slot görgő. És gondolom masszívabb is lesz a függőleges stabilitása a hotend szerelvénynek.

    Gyanítom az alsó rétegek 0.2 vastagságnál történő hullámosodása is azért jön elő könnyen, mert fel tudja emelni a fejet a korábbi egyenetlenség vagy a növekvő nyomás. Míg ha fixen tartja a magasságát, akkor a forró hotend átgázol mindenen ahelyett, hogy döccen és buckát épít hozzá rétegről rétegre.
    Arrra a hullámosodásra gondolok, amit (#21322) Gabesz87 is múltkor mutatott, de (#21337) izisz példája talán még jobb. Valóban a szuboptimális körülmények segíthetik elő, de szerintem kevésbé fordulna elő, ha nem tudná megemelni a fejet, mert az masszívan tartja a szintjét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák