Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Joshi #17483 üzenetére

    aha... hát nagy méretű, tömör felszíneknél nekem is van, hogy felkunkorodik hegyes végekekbél a pla is az üvegről. A papír ragasztó stift az tökéletes megoldás erre, vagy legalább brim alá*, ha nem akarjuk, hogy a felszínen látszódjon a stift helye. Üvegnél amúgy is javasolt a brim, mert kevésbe masszívan tapad.

    *Ahogy elkezdi csini a brimet, úgy még gyors odahúzok a stifttel kritikusabb részekre egy kis csíkot. Asztal hőfok meg 70, mert alatta könnyebben felválik. Fixen, mert ha nyomtatás közben csökkentjük, akkor az összehúzódás miatt felválhat.

    Üreges cuccoknál kevésbé rántja fel, meg persze az ívesnél sem annyira. Hőfok és tisztaság is szempont :)

    Az utóbbi képen karika, meg gondolom pont az, amit mondtam, hogy a vázlatosabb minőségű paraméterekkel készült infillben simán vannak hibák, de ez szerintem normális. Ha valamiért kifejezetten striktúrálisan is erős infill kell, akkor lassabbra kell azt is venni és curában még olyan opció is van, hogy az infill és a fal jobban össze legyen dolgozva (pl, minden második rétegben plusz egy fal, vagy az infill rajza a fal mentén is folytatódjon)

    Egyébként, most direct drive megoldással látom, hogy sokkal kritikusabb a beállításokra. A 0.1mm -es kezdő réteggel odakenni erősen az alapot, hogy szép felszín legyen, az most néha kapufa, mert direct drivevval nincs az a rugalmasság, mint bowdennél, így a nagyobb fejnyomás miatt extra műanyag kibuggynását okozza már a brimnél is. És ha egy körben ottt a plusz anyag, a következőben is ott lesz, mert távolabbra nyomja a fejet az előző körbeli dudor. Lehet direct drive-val át kell állnom vastagabb első rétegre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák