Új hozzászólás Aktív témák

  • Munkas

    aktív tag

    válasz MZsoltee #167895 üzenetére

    Hát igen, evvel is egyet tudok érteni, előbb-utóbb csere lesz. Nekem azért a 2K felbontás inkább a VGA felé tolja a terhelést, de valójában először én is konfig cserében gondolkoztam. Csak végig gondolva elvettem a dolgot. Mert annak akkor van értelme, ha tényleg számottevő pluszt ad. Abban a kategóriában meg nincs értelme használt cuccokat venni, mert ÁFA nélkül ugyanott vagyunk az újjal (sőt gyakran még drágábbak is, mintha boltban venném és leírnám az ÁFA-t). Viszont a használt GTX 1000 sorozatú kártyák már annyira olcsók, hogy kb. fele az áruk, az azonos teljesítményű új RTX kártyák nettó árának. Ezért írogattam, hogy VGA-ból használtat, a többiből meg újat.
    A nagyobb baj, meg az, hogy ha a lap+CPU+RAM megy, akkor SSD-ből is kell M2-es, a 200W-os VGA mellé tápból is célszerűbb egyel nagyobb. Kb. a ház maradna. Szóval gyakorlatilag kell egy komplett új gép.
    Ha belevágok, akkor meg azért legyen jó, ne kelljen gyakran cserélni. Így az egész nekem kb. 450 bruttóba került volna (jó abból már pont 100 eFt ÁFA jön le), egy 1060-ról 1080-ra csere meg kijön 50 eFt-ból.
    De mivel én többet dolgozok, mint játszok a gépen, nem is csak az ár zavart, hanem a cserével járó macera. Kell új Win, Office, a vírusirtóból is van még vissza egy év stb. Amik nem vállalhatatlanul drágák, de napok kellenek, mindent újra telepítek, meg beállítgatok, és még hetek múlva is lesznek beállítási problémák, meg a kapcsolt szolgáltatásokról is akkor derül ki, hogy nem mennek, amikor gyorsan használni kellene stb.
    Így meg kihúzom a 1060-at, bedugom a 1080-at, rádugom a tápot, a GF Exp. (gondolom) magától frissíti a drivert, és 10 perc alatt szinte ugyanott leszek, mint egy 3060-as új konfiggal (főleg, hogy az RTX-et sem támogatják azok a játékok, amikkel játszok).

Új hozzászólás Aktív témák