Új hozzászólás Aktív témák

  • avar29

    tag

    Sziasztok! Lassacskán aktuálissá válik nálam egy kártyacsere, ebben szeretnék némi segítséget kérni tőletek.
    1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
    CPU: i5-12400, RAM: 2x8GB 3600MHz DDR4 CL16, táp: Seasonic 750W Bronz (80+) Alaplap: ASUS B660-M Plus WIFI D4
    2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
    1080p
    3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
    játék (lent kifejtem)
    4. Mennyi pénzt szánsz rá?
    150-200k, de lent kifejtem
    5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
    új

    Három kiszemelt (RTX 3050, 3060, 3060 Ti) van, az anyagiak mellett az is dönt majd, hogy mire van egyáltalán szükségem. Azért szeretnék mindenképpen a “zöld oldalról” választani, mert 1) G-Sync monitor, 1 éves sincs, tehát nem mostanában lesz cserélve; 2) érdekel az RT, illetve a DLSS is még akkor is, ha ilyen kategóriájú kártyák (különösen 3050) és ilyen felbontás mellett nem tudom majd úgy kihasználni egyiket sem.
    No de térjünk is a lényegre: a játékok, amikkel játszom - Euro Truck Simulator 2, Cities: Skylines, OMSI 2, Rocket League, CS:GO, Minecraft, Transport Fever 2 - még a mostani kártyát (1650) sem izzasztják meg igazán, bár sok esetben (Transport Fever 2, Minecraft Shaders) érzem a korlátait, ráadásul egy jobb kártya mellett bátorkodnék újabb, komolyabb játékokat is kipróbálni. Ezen kívül érdekelne a Minecraft (hivatalos és nem hivatalos) RT módja is, illetve akár más játékokban is bátorkodnék ezt feszegetni. A monitor 165Hz, így előny lenne természetesen, ha a jelenlegi játékok jobban futnának, de nem ez a döntő.
    És akkor ugye az ár…elsősorban az én esetemre vetített ár-érték arány érdekel, mert bár hajlandó vagyok megvenni a 3060 Ti-t is, ha a (tervezett) felhasználásom mellé tök felesleges, akkor jó a 3050 is, vagy a kettő közti 3060. A gondolataimat összeszedve már látom, hogy erre így nagyon nehéz lesz érdemben válaszolni, így ha mégis megteszed, azt nagyon szépen megköszönöm!
    Ami viszont ettől teljesen független kérdés: érdemes lehet a 3060 / 3060 Ti esetében három ventillátorral rendelkező példányt választani, vagy felesleges (a felárhoz mérten)? Illetve ha nem ASUS (ilyen márkájú a monitor és az alaplap), akkor melyik az, amit most, ezekből a kártyákból (50/60/Ti) érdemes lehet megvenni? Gondolok itt elsősorban az olcsóbb (Zotac, Palit stb.) márkákra. Illetve ha van olyan konkrét típus, amit kerülni érdemes, annak megosztását is megköszönöm!
    Köszönöm, hogy végigolvastad, és ha esetleg időt szánsz megsegítésemre.

Új hozzászólás Aktív témák