Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
aktív tag
Egyfelol orulok neki hogy szenved a Samsung mert igy Snapdragonomat pakolnak ujra az europai S25-okbe (remelhetoleg). Masfelol viszont sajnalom mert igy szukul a konkurencia kore es dragulnak a chipek...
-
DrBubo77
veterán
a publikáció szerint nem festenek majd rozsdás képet az üzletágról.
Nem rózsás képre gondolt a szerző?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Fritz Teufel
addikt
"... a publikáció szerint nem festenek majd rozsdás képet az üzletágról." - Ez valami új mondás lehet, én úgy ismerem, hogy "nem fest rózsás képet". Mindig tanulhat az ember valami újat
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
janeszgol
félisten
Na, szarban van a haza. Mármint a dél koreaiaknak. Ha vannak itt a fórumon.
-
kbyte1024
veterán
Nem nem,annyira melegszenek hogy a nagy hőtől a paralecsapodas rozsdasodast okoz
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
doooo
veterán
Nagyon újrahasznosított "hírnek" tűnik ez. Semmi nem válzotott az elmúlt hónapokban (amikor ugyanezek a pletykák megjelentek). Nem vesztek el újabb kliensek azóta, és mellesleg meg már készülnek SoC-k ugyanott, amik már piacon is vannak az új okosórákban. Ha azt be tudták vállalni (lévén azok is milliós tételben készülnek), ezt is be tudják. Ha mégsem, az már kiderült volna korábban, elvégre 3 hónap van a bemutatóig, itt már késő váltani egy teljesen másik SoC-re, és késő rendeléseket is leadni azokra (úgy, hogy abba a 3 hónapba beleférjen mindenki). Sőt, a fejlesztéssel sem haladtak volna úgy, hogy előtte nem próbálják ki, hogy egyáltalán legyártható-e az E2500.
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
En adnam, eleg jok ma mar a Mediatekek, csak azt nem tudom hogy odafigyelnek-e mar a hosszutavu SOC tamogatottsagra/szoftverfejlesztesre.
Plusz az hogy elkezdtek mellozni az energiatakarekos magok jelenletet szamomra eleg aggaszto (bar nem csak a Mediatek csinalja). Pontszamokkal lehet eladni szerintuk mindent... -
hapakj
senior tag
-
hapakj
senior tag
Én csak arról írtam, hogy miért lehet egyszerűbb a hosszú támogatás biztosítása, mert pl Mali-ra az ARM csinálja a drivereket, nem pedig a Mediateknek kell. Míg ugye Snapdragon / Adreno esetén a Qualcommra kell hagyatkozni.
Ez is egy ok volt, ami miatt a Google váltott Snapdragonról Tensorra
-
doooo
veterán
Egyébként az is lehet, hogy eleve nem is volt semmiféle Exynos 2500, vagy ha terv volt is, már jó ideje tudják a cégnél, hogy kénytelenek lesznek mástól vásárolni (egy Dimensity 9400-zal semmi baj nem lenne a 2 kisebb modellben). És akkor megint oda jutunk, hogy ennek a megkésett spekulációnak nincs hírértéke.
-
kalimist
aktív tag
Hogyne számítana! A W1000 lapka mérete 17.67 mm2 míg pl. az Exynos 2400 pedig 137.44 mm2. Tehát az utóbbi 7-8-szor nagyobb méretű következésképp a Samsung kiforratlan gyártástechnológiájának sokkal több lehetősége van a hibázásra.
A hír pedig nem újrahasznosított. A Samsung piaci részesedése szépen lassan de folyamatosan csökken mert a kliensek mennek a TSMC-hez. A kínai gyártók is jönnek fel és az alacsony árrésű termékeket is már inkább ott gyártatják, ezzel is csökkentve a Samsung részesedését.
[ Szerkesztve ]
-
kalimist
aktív tag
Ez igaz. Én csak egy kínai bányász ASIC-re emlékszem, ami Samsung 3nm-en készül. Bejelentésre pedig egyáltalán nem. Viszont a Qualcomm a jövő évi Gen 5-öt szeretné a a TSMC-vel és a Samsunggal is gyártatni de ilyen lemaradással most borítékolom, hogy nem fog sikerülni.
A hivatkozott Reuters cikk azt is írja, hogy a HBM3 memóriagyártás is problémás és valószínű, hogy az Nvidia-t elbukták. Itt az SK Hynix előzött. Van probléma rendesen a félvezető részlegnél.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Remélem azt tudod, hogy ugyanúgy nehezebb jobb hatékonysággal ilyen SoC-ket gyártania a TSMC-nek is? Jobb a hatékonysága a gyártásuknak így is (10-20%-kal), de az is tény marad, hogy a technológia működik. Ez a lényeg.
Úgy beszél itt a többség, mintha nem a világ legfejlettebb gyártástechnológiája lenne épp a téma, hanem valami 300nm-es gyártást hasonlítanánk a 3nm-eshez. Nos nem, nem azt hasonlítunk, és pontosan úgy van, ahogy mondtam fentebb többször is. Ez az egész téma már rég lezáródott cégen belül, csak mi még nem tudjuk az eredményét, és hozzánk hasonlóan az ilyen pletykálkodó médiumok sem tudják. (Case in point, itt van ugyanez a "hír" 4 hónappal ezelőttről: [link] 4! Semmivel sem tudunk többet azóta. Abszolúte semmivel.)[ Szerkesztve ]
-
Kacsakompot
kezdő
Jönnek fel ja... A SIMC közel 10 éves lemaradásban van, még ehhez a "gyenge" Samsunghoz is. Az ASML eleve embargó alá helyezte őket régóta.
Ráadásul úgy csinálsz mintha minden eszközbe 3nm-es design kellene szimpla butaságokat írtál.
Jelenleg is a Samsung a világ legnagyobb félvezetőgyártója. Mert nem csak a 3nm-es nod számít.[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
-
devast
addikt
válasz Kacsakompot #30 üzenetére
A Longsys nand-ban azért ott van az élmezőnyben, de a többi az ja... felejtős. De azért a samsung-nak is csak a nand fekszik, a többi az kb náluk is kuka.
-
judas13
addikt
válasz Fritz Teufel #3 üzenetére
Nekem is ez van meg. Rozsdáról idáig nem tudtam.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest