- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Facebook és Messenger
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz _stick_ #140250 üzenetére
Szia. 1650 super szintet biztos kihajtja a proci. 1660 super meg nagyon határeset és nagyon játékfüggő. Nekem i3-9100F mellett volt a 1660 super és kevésnek éreztem a 9100F-et. Így jött a házhoz a 9600KF. Na ez már szépen kihajtja.
A 4 magos i5 mellé tehetsz erősebbet mint a 1650 super, de a ráfordított összeg egy része felesleges pénzköltés lenne. Ott már a procid lesz a korlátozó tényező.
Mondjuk fullHD monitor mellé szerintem a 1660 super az alap.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
TheNewDawn
addikt
válasz _stick_ #140250 üzenetére
Kb 1060/1650 super/580 az a szint az max kihajt a proci. Illetve már azt sem. teljeesen... Nekem csontra ugyanilyen gépem volt, annyi hogy 7400 as i5 de az full ugyanaz gyak. lag, aztán közel 2 éve az 1050 TI t 580 ra cseréltem....
Megugrottak jó 50% al az FPS számok, de gyanítom még 15-20% benne lenne simán, ha végre egy értelmes proci kerülne a kártya mellé.
Hála istennek 3-4 hét múlva már nem csak múlt idő lesz ez.... -
_stick_
őstag
Köszi srácok!
Az, hogy nem hajtja ki a proci, amúgy "csak" annyiban nyilvánul meg, hogy nem adja le a VGA az elvárható teljesítményt, ugye?
Másik kérdés, hogy 6Gb-sat szeretnék, vagy felejtős?[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
válasz koko52 #140249 üzenetére
Az megvan, hogy az eszköz nem csak GPU ból áll? A képeken látszik más alkatrészeken is a különbség. Memória, VRM, kondik, sok egyéb más modul, nem mindegy az alkatrészek minősége, ahogy az üzemi hőmérséklet sem... Mellesleg egy 80 fokon vs 60 fokon járatott használt eszköz degradálódását is meg lehet nézni 5 év alatt, elég nagy a különbség, szerintem... És ott a többi komponens hőmérséklete is... Persze lehet, hogy 90C on is bírják ezek a GPU-k, de a hőmérséklet emelkedés sosem jó... És hogy jön ide az Intel CPU? AMD meg azon a hőmérsékleten már "megsül". Tök más a kettő, és most meg GPU ról van szó, keverjük a szezont a fazonnal...
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
kolopele
nagyúr
válasz Redplee #140255 üzenetére
Azért egy GPU - t nem olyan egyszerű 60 fok alatt tartani léggel, maradjunk inkább a 70 - nél, ami akár az összes alkatrészre vonatkozhat. Amennyiben ezt a hőfokot minden tudja tartani (vagy valamivel alatta), nagy baj nem lesz. A másik meg az, hogy 5 év alatt az ember ha mást nem is, a kártyát úgyis cserél.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Redplee #140255 üzenetére
[link] nyugodj meg, bőven jó a 80C.
Van egy 970 egy ventis kártya ismerősömnél. Tőlem vette kb 3 éve. Már 5 éves is elmúlt. 80-90C között dolgozik folyamatosan. Még bányászni is próbálkozott vele. Semmi baja.
A 80C simán üzemi hőmérséklet. A hang az már más kérdés, van akit zavar van akit nem."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz KAMELOT #140258 üzenetére
Nekem 60 fok felett picit visszább vesz, 45 mhz - et 80 fokig, de abból észre nem venni semmit, annyira minimális. Más kérdés, hogy 70 fölé nem szokása menni. Inkább a CPU - ra jellemző a throttling, de még 100 fokos vrm esetén sem tapasztaltam stressz tesztek mellett, egyszer nem esett le 4.7 ghz - ről, ilyenkor a proci maghőfokok általában a 80-90 - et verdesik pedig. Elvileg throttling csak 100 fok körül van, vagy ha nagyon gyenge a vrm. Amúgy meg mint már írtam, az a 70 fok minden alkatrész esetében könnyen tartható, legyen az proci, kártya, alaplap, vrm, csak nem spórolósan kell összeállítani egy gamer gépet. Nem véletlen vannak árbeli különbségek mondjuk egy Inno két ventis 2060 meg egy 3 ventis Asus Strix között.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz kolopele #140259 üzenetére
Vga-nál tiszta sor , hogy jó minőségűt
kell venni és nem lesz meleg. Viszont
procinál a jó hűtő mellett azért nem árt
normálisan beállítani sem. Nálam a 2600x
Aida64-el kb 10 másodperc után verte a 90
fokot ha mindent alapon hagytam. Nem
szégyellem bevallani , hogy itt PH-n
kértem segítséget pbo beállításokhoz
viszont most 1 óra Aida64 után is csak
max 76 fok és stabilan tartja a 4150-4200
mhz-et. -
koko52
nagyúr
válasz kolopele #140259 üzenetére
Inno nem tudom milyen, de a Gainward GS 2060-am 53-57C-on dolgozott 2000-2030 MHz-en. És csak 2 ventis és nem annyi mint egy strix. Teljesítményben sem maradt le a strix-től semennyit.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #140263 üzenetére
Max. hangosabban kellett járatnod hozzá a ventiket, akit ez nem zavar, akkor nincs gond. A Strix ezt a hőmérsékletet halkabban tudja produkálni lényegesen. A Palit meg a Gainward csak feljebb hozta vissza azt a brutális hűtését, mint ami a Pascal korabeli 1070 - eket jellemezte többek között.
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #140265 üzenetére
Minden gyári alapon. Nem húztam a hűtést. Kérsz képet róla?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #140267 üzenetére
Akkor viszont nálad szélerőmű van beépítve a házadba Általános esetben ez képtelenség, ahol mondjuk van egy venti elöl egy meg hátul, hogy 60 fok alatt maradjon ekkora terhelés mellett egy GPU. Amúgy meg ha optimálisra állítja az ember a driverben a kártyát, úgyis lejjebb veszi magától is, ahol nincs szükség ekkora teljesítményre hőfoktól függetlenül is, én nem is szoktam kínozni ilyenekkel.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Pkc83 #140266 üzenetére
Alapból az 4.7 GHZ minden magon. Nagyon sok, nem véletlen használom csak 4.4 - en újabban. Semmi különbség játékokban. Ma már egyre inkább az számít, hogy hány magos/szálas egy proci, az extra magas órajelek csak megszállott fps vadászoknak kell.
Akiknek elég a FHD 75HZ, azoknak nem véletlen elég egy I5 8400 is egy jó kártyával.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz kolopele #140271 üzenetére
Nekem nincs monitorom, egy 65-ös 4K tv-n játszom. Wowozok / igaz ez nem egy gépigényes játék / és Witchert 3 szoktam játszani mostanság. Ott fullon megy a vga, vicc de a cpu max 30-40 %-on. Számomra az volt a legmegdöbbentőbb, hogy ugye eddig 4690K procival toltam és fps-be az új 10400-as összesen 5 fps pluszt hozott. Igaz, szegény régi proci 100 %-on pörgött és emiatt akadozott is, de azért többre számítottam.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
A 4K miatt nyilván nem erőlteti meg magát a CPU - d, na meg össze sem lehet hasonlítani azért a kettőt egymással. A 10400 egy közel 8700 szintű proci, és egy erősebb kártyával több is lenne az az fps, vagy egy kisebb felbontású monitoron, nálad ott GPU limit van a 4k miatt. Ellenben a maxon hajtott kártyák 60 alatti hőfokáról kétségeim vannak, hacsak tényleg nem valami szélerőmű dolgozik egy gépben, bár az is igaz, nem mindegy milyen grafikai beállításokat használ valaki, mert ha akarom, nálam is tud 60 alatt maradni egy-két effekt lejjebb vételével, ami odaver rendesen a GPU - nak. Az új Serious Sam is jól prezentálja ezt, ha a GPU ultrán van, 70 fok, ha high - on, 60 fok.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
A legtöbb játékban nem várható a két proci közti nagyobb fps különbség. Viszont amit te is írtál inkább a minimum fps-ednek tett jót a cpu váltás. Ergo nincsenek mikrolaggok, akadozások és máris élvezhetőbb a játék. Én 9100F és 9600KF váltásnál vettem nagyon ezt észre. Sokkal fluidabbak a játékok viszont nem sokkal több az fps. Bár játéka válogatja ugye.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
fauv
őstag
válasz kolopele #140273 üzenetére
Igen, tudom, hogy erősebb vga kell, váltani is fogok, csak várom, hogy végre legyen valami az új kártyákból, de ismerve magam lehet, hogy ha olcsón beesik egy 2070 super, vagy 2080-as lehet ráugrok. Jelenleg ezzel sajnos közepes felbontáson, 48-65 fps között játszom, végül is akadás mentesen lehet, de persze jobb lenne komolyabb kártya.Egyébként a játék folyamán 95% alá nem megy a vga és max 65 fok volt, igaz nagy szellős házam van.
Még annyit, hoigy egyszer kipróbáltam milyen 4k Tv-n játszani, sose fogok mostmár monitort venni, az tuti.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #140271 üzenetére
No FPS limit, 75Hz a monitor, GPU 99% folyamatosan. 1440p, Ultra.
Aio felül, elől 2 venti.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #140276 üzenetére
Az jó hűtés akkor. Mondjuk a 2060 - at dőreség volt a 2080 Ti - hez hasonlítanom hőfokok terén. Akkor te feleslegesen kínoztad a kártyádat, mert 75HZ - es monitoron a 100 fps is csak 75 lesz, de ezt te biztosan tudod (bár a 2060 nem biztos, hogy 1440p - n eleve túl tudta volna szárnyalni a 75 fps - t a legtöbb esetben).
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #140277 üzenetére
60-100 között volt játék és helyzet függően. Freesync.
-
lacus83
senior tag
Csak úgy kérdés hogy az a fapados B460 giga lap kifuttatja az a Cput?
Boostol addig ameddig kell?MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
-
mert_csokis
senior tag
Hát igen...a játék még mai szemmel nézve is elképesztő. Hihetetlen hangulata van, nagyon szerettem. Abszolút időtlen, pedig már 5 és fél éves.
Kár, hogy a CP2077-tel grafikailag egy teljesen más irányba indultak el a lengyelek.
Nekem ez az élesebb, realisztikusabb megközelítés jobban bejön, mint a post effektekkel telepakolt, agyon mosott grafika.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Botstar
csendes tag
Ryzen 7 2700-hoz milyen karit vegyek max 100-ért. Jó a használt is.
-
_drk
addikt
Sziasztok
Egy Ryzen 3100-nak mi a felső korlátja VGA kihajtásban?
Össze akarok állítani lassan egy gépet, inkább egy budget de jó fejleszthető konfigot szeretnék.
Viszont már elsőre valami használható kellene, mondjuk egy 1660 superrel el bír még?De mindenképp megvárom még az októberi AMD és Novemberi Nvidia újdonságokat. Hátha lesz ennél jobb belépős proci és olcsóbb VGA.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- TCL LCD és LED TV-k
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- trek81 károsultjai
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest