- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz DobaiLaszlo #136848 üzenetére
Ez egy VGA vásárlós topic, inkább a lenti linken próbálkoznék, de add meg a géped alkatrészeit pontosabban, meg hogy milyen játékkal, milyen felbontáson nézted, mert így kicsit kevés az infó.
Azonnali VGA-s kérdések órája
vagy a kártya saját topicjában:
nVidia GeForce GTX 1660 / GTX 1660 Super / GTX 1660Ti (TU116)[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kolopele
nagyúr
válasz DobaiLaszlo #136850 üzenetére
solfilo kolléga tanácsát fogadd meg. Itt VGA ajánlások mennek elsősorban, szerintem a ramokra sem árt rákérdezned máshol, de nem az órajelre, hanem a márkára, ugyanis azokra kényesek ezek a procik.
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Most játszok a Detroit become Humannal, és nemtudom miért de szaggat a játék medium fölött,
Ezért gondolkodtam hogy vennék egy videókártyát mivel a mostani setupom lehet egy kicsit
"frissítésre" szorul.
Itt kérnék segítséget hogy mit "vegyek" ha esetleg más topikba kérdezzem, szóljatok nyugodtan.1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
EVGA SuperNOVA G1 650W Táp
Gigabyte Z170X-UD3 Lap
I7 6700 (nem K-s) CPU
HyperX 8GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT RAM
SAMSUNG 250GB 850 EVO SSD
Gigabyte GTX970 Xtreme VGA
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
Full HD elég sztem vagy 4k nemtudom mennyire ok
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Game, film
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Eladnám a mostanit (Gigabyte GTX970 Xtreme)
Aztán összesen 60-90 000
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Lehet használt is,
Jelen pillanatban a leginkább költséghatékony Nvidia Kártyát szeretném megvenni.Nagyon szépen Köszi
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kolopele #136857 üzenetére
Ennyi erővel jövőre egy i7 9700 mellé max. RTX3060 mehet?
8 szál azért még sok mindenre elég ,én simán oda pattintanám a 2060s t is.
6700 vs 7700 közt meg kb. nulla volt a különbség.
6700 el meg az idejében ,úgy kifacsartam a GTX1080 at ,ahogyan illik.
Egy időben voltak csúcs kategóriák a 1080ti al.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz TechN7ne #136858 üzenetére
Oda lehet pattintani, de fog hagyni benne, legyünk azért tárgyilagosak. Egy k - s verzióval már más lenne a helyzet, de itt egy simáról van szó. A 4/8 még a legtöbb esetben elég, de jobb lenne magasabb órajel, legalább all core 4GHZ egy 2060 super mellé.
[ Szerkesztve ]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tukolp #136854 üzenetére
Ide egy használt 1070 (v. Vega56) illene, ill. 1660S pl., ha bolti vétel..aki a megjelölt ársávban 2060/2060St tud, jelentkezzen privátban a számlaszámával ;p
+RAM pedig alap, mondjuk a későbbi platformcserére gondolva egyből 2x8/3000C16 kitet vennék (pl. Aegis 22 körül), a mostani modult meg eladnám.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem hiszem hogy van erre alkalmasabb topik mivel mégiscsak grafikus számítási teljesítmény lenne a dolog lényege.
Szóval mikor azt mondjáák hogy valami fullHD-ra való akkor azt mennyi és milyen élsimítással lehet értelmezni?
Én fullHD-n MSAA helyet 2560x1440 superresolution/dsr-t használok, nagyon szép, gyorsabb is.
De ha most én váltanék egy ugyanekkora de 1440p monitorra és hagynám 2560x1440-en de immáron natívként tehát élsimítás nélkül vagy csak valami fxaa stb akkor az szarabbul nézne ki a simítás hiánya miatt vagy jobban a több képpont miatthttps://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Köszönöm a válaszokat! Élsimítás nélkül is? Tehát hozzá sem nyúlok a játékbeállításokhoz, csupán superresolution/dsr helyett natívan jeleníti meg ugyan azt a képet.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
bobalazs
nagyúr
válasz rasotamas #136863 üzenetére
1440p-n kevesebb a rece. Circle dithering msaa nélkül elég idegesítő tud lenni.
-
-
Jembumbi
csendes tag
Sziasztok!
1. Pontos konfigurációd leírása:
CPU: i5 7500
Ram: 2x8G DDR4 2400 noname
Alaplap: H170M-D3H-CF
Táp: FSP hexa 350 (~10 éves, de azóta kifogástalan, elvileg 85+-os modell)
Videokártya: GTX 750 Ti - 2GB
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1440p, 75 hz, ACER NITRO VG270UBMIIPX
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
játék > filmnézés a prioritás, munkára használom legtöbbet a gépet, de ahhoz nincs szükség kártyára.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
~50 körül gondoltam, de ha tudtok valami kiugró ár/érték arányút, vagy nem teljesíthető ennyiért amit szeretnék, akkor fájó szívvel ~80-ig elmegyek.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
A jelnlegi is használt, most is abban gondolkodom.A 750Ti már picit elöregedett, én meg kb akkor foglalkoztam videokártyával utoljára, elveszve érzem magam a piacon
Igazából az igényem: Amikor úgy tartja kedvem le tudjak ülni 3-4 órát zavartalanul játszani, viszonylag értelmes grafikával, nem szaggatva.
A 750Ti ezt a witcher 3-ban ~medium grafika mellett ~30 fps-el tudta nyújtani nekem(még fullhd-ban).
Olyan kártyát keresek, ami várhatóan legalább ugyan ezt tudja majd 1440p-ben a Cyberpunk 2077-el. (Tudom, hogy nincsenek még hozzá követelmények, de nem gondolom, hogy óriási lesz.)
Ami kell még az legalább 3 hdmi/displayport/dvi csatlakozó.
Első gondolatom egy használt 1060 volt, az pont benne van a keretben, viszont nem vagyok benne biztos, hogy elég lesz, illetve kell-e tápot cserélnem hozzá.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #136862 üzenetére
Nem tudom emlékszel e. Nemrég cseréltem az RX580-am egy 1660 szuperre. 9100F mellé került. Közben kiütközött, hogy a 4 magos proci kevés a droppok miatt a kártya mellé. Cseréltem 9600KF-re a 9100F-et. Most meg úgy érzem a VGA kevéske a proci mellé... Ez egy ördögi kör, de igazad van. Inkább a VGA legyen limites mint a processzor. 👍
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Sub-S
senior tag
Milyen ajánlott AMD kártya van ami legalább RX570 szintű teljesítménnyel bír és ráköthető 5-6 db 4k-s monitor?
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #136874 üzenetére
Nem hinném, hogy bottlenecked lenne ezzel az összeállítással, inkább az van, hogy a procid bírna ennél erősebb kártyát, akár egy 2080 - at is.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #136876 üzenetére
Semmiféle bootleneckről nincs szó. Pont, hogy azt írtam, hogy ugye eddig kevés volt a procim a VGA mellé viszont most meg sok. Ergo erősebb VGA-t bőven elbírna még a proci. Ezért írtam, hogy ördögi kör. Ha kiegyensúlyozott gépet szeretnék akkor cserélhetném megint a VGA-t egy erősebbre.
A lényeg az volt a mondandómban, hogy igazat adok abban, hogy inkább a VGA legyen a gyengébb láncszem mint a proci. Akkor nincsenek gondok.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
veterán
válasz pecccccccca #136874 üzenetére
Aztán ha meglesz a vga majd úgy érzed nagyobb felbontású/frekvenciájú monitort is ki tud az a kártya hajtani, veszel egy 1440p 144hz monitort, de kevés lesz a vga veszel egy erősebbet, aztán 144Hz-en már lesznek dropjaid, kell erősebb proci
Linkhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #136878 üzenetére
Ilyen a PC ipar
-
Sub-S
senior tag
válasz Speed® #136879 üzenetére
Nem lényeges, hogy játék alatt erős legyen igazából, az RX570-es szintet azért mondtam, hogy azért arra se legyen teljesen alkalmatlan.
AMD-t is csak azért mert inkább azt ajánlották videora, ha mondjuk több 4k-s tartalmat játszok le egyszerre.
A lényeg, hogy legyen rengeteg munkaterületem sok alkalmazáshoz, de ahogy néztem 4 UHD kimenet után alig van valami. Sokkal olcsóbb ahogy nézem ha inkább simán 2 gépet dobok össze.
Ha 450$ az sem gond igazából, de akkor ennyiért legyen teljesen csendes, az is fontos lenne.[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy sima 2070-ről melyik az a vga amivel érdemi előrelépést lehet tapasztalni? Nézegettem a 2070 Super, 5700xt, illetve a sima 2080-as karikat. Esetleg egy használt 1080 ti habár azokból már nincs garis ami kizáró ok.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
kolopele
nagyúr
válasz egyedülülő #136889 üzenetére
2070 super, 2080, de igazából érdemi előrelépést egy 2080 super jelenthetne.
-
kolopele
nagyúr
válasz egyedülülő #136892 üzenetére
Igen, nem olcsó, de komolyabb előrelépést az jelentene egy 2070 - ről. Olyan ez, mint 2060 - ról érdemben váltani, ott csak a 2070 superre lenne értelme. Kisebb váltás esetén is több lenne az fps - ed, csak árban nem lenne arányban az a többlet.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Használt, videókártyát keresek, amivel jól elfut a MineCraft, GTA5.
VGA, és HDMI kimenete is legyen, és ha lehet egyszerre ki is küldje ezekre a jeleket, akár eltérő felbontásban is, vagy akár két asztalként. Halk is legyen.
Low Profile-os (halk) Brand gépbe szeretném tenni. (Amit még nem néztem ki...)
Miket érdemes néznem az apróról? (Ha lehet minél olcsóbban)[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Zicokuka
senior tag
válasz kolopele #136893 üzenetére
Ez ilyen Cod stb multiba azért el lehet lenni egy 2070-el,ha kévés 2080Ti,ha az is kevés ott az sli,ha az is akkor konzol.Aztán az ember egyszer rájön hogy szimplán tehetségtelen.
Ft-ba az életben nem fogja behozni azt a difit,ha meg sok a pénz eleve a legjobbat kell venni,egyszerű ez a PC ipar.
-
kolopele
nagyúr
válasz Zicokuka #136895 üzenetére
Én csak arra reagáltam, mire érdemes váltani, arra nem tértem ki, hogy aki 60 fps - el is b...sz, az az lesz 144 - el is Van egy barátom, imád CSGO - zni, és olvasta, hogy más a játék magasabb HZ - en, neki meg 60 HZ - es monitorja volt. Jött a felismerés, akkor ezért lövik le folyton! 144 HZ megvéve már vagy egy éve, azóta is folyton lelövik
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz Grave_444 #136898 üzenetére
Azt még nem tudom. Jó lenne egy egybe gépet nézni az apróról, de fogalmam sincs, mit kell nézni
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest