- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mikrofon
veterán
Újabb kérdésem lenne. Sehol sem találok utalást hogy az itt ajánlott tv-k viszik-e a 23,97Hz-es filmeket. Ez azért van mert ez a mai készülékeken már alap? Vagy hol találom meg ezt az infót?
-
goom
senior tag
Sziasztok, segítséget, javaslatot kérek. Apósomnak keresünk új készüléket, általános TV-nézés (némi sport is). Kb. 150eFt (+/- 25eFt) környékén gondolkodik. Elvárás, hogy legalább 115 cm legyen, és egy talpú (egyiket sem értem, de ez van). A szobában hely van bőven, alapból világos, de ott a redőny is - és csak ketten nézik. Semmi extra sem szolgáltatás, sem csatlakoztatás terén, márka és op.rendszer teljesen mindegy.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Beelzee #55651 üzenetére
Rendben ok
Nem tudom mennyire vagy otthon a panelekben.
Ha VA akkor a Samsung 55TU8502 [link]
Ha IPS akkor az Lg 55Nano793. [link]
Az IPS-nek annyo hátránya van hogy teljesen sötétben a fekete szín inkább szürke.
A VA panel pedig oldal irányban fakul.
Amúgy mind2 tv jó választás.
Érdemes lenne megnézni őket élőben vásárlás előtt.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
Hali
Közép talpas tvre gondol az após sztem
Viszont a 115cm lehet átló illetve szélesség is,de valszeg az első lesz ha van hely.
Én megpróbálnak neki egy 50 vagy 55" colos tvt ajánlani,döntsön ő
Nem tudom mennyire ismered a paneleket,az 50s Lg VA az 55s pedig IPS paneles. [link] [link]
A VA paneles tv oldal irányban fakul,az IPS pedig gyenge fekete színt produkál sötétben.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz DJZoliboy #55656 üzenetére
Ez az egyik legfontosabb. Nem sokat ér a rendszer, ha foltos bevilágítós a képed. Nem tudom a Sony milyen, de a Samsung olcsóbb termékei mindig a többi gyártó hasonló felszereltségéhez képest gyengébbek, azonos vagy magasabb áron.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
potyka2
csendes tag
Sziasztok!
A közel 10éves LG 42-es plazmámat szeretném lecserélni egy nagyobb tv-re.
Euronicsba néztem körül ,de márkától, technologiától függetlenül mindnek egy nézhetetlen képe van.
A kábelTV -t használtuk !
Otthon a plazmán is kábelt használunk( SD felbontás vagy analóg ) vagy "HD" neki mindegy crt jellegű teljesen élvezhető képet produkál.
Létezik egyáltalán ilyen?
Vélemény?
Üdv.:István -
rainman72
Topikgazda
válasz potyka2 #55660 üzenetére
Egyik 4ks tv se fog csodát tenni SD adással.
Viszont a hd adások akár 65"-n is tökéletesen mutatnak.
Az meg minden szolgáltatónál van legalább 40-50.
A plazma egy más világ volt,a mostani lcdk szintén,lehet nehéz lesz váltani,de most ilyen tvk vannak és egyáltalán nem rosszabbak,meg pénztárca kérdése is azért.[ Szerkesztve ]
-
FirstAndroid
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni: Samsung UE55H6400 kezeli-e a 2 TB-os külső wincehstereket?
Köszönöm szépen! -
AL
addikt
válasz DJZoliboy #55650 üzenetére
Szia. Ha jól látom VA kijelzőset ( szemből jó, de oldalról már torzulhat a szín, magas kontraszt és jó fekete ) szeretnél . Ha mégsem ismered a paneleket ( VA, IPS ), akkor a fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róla : [link] .
A tavalyi 55X7055 - ös Sonyról írtak néhány negatív vélemény ( nem tudom, hogy igaz e ).
A 2019 - es ( XG7096, 7077, 7005 ) talán biztosabb : [link]
A Samsungok közül is a 8 ezres sorozat jobb. Kicsivel drágább : [link]
Nézz utána, több cikk és vélemény is van a neten és a Sony oldalán is. [link] .
Ha írsz összeget, talán jobbat és többfélét is tudunk ajánlani.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz potyka2 #55660 üzenetére
Szia . Ilyen könnyen, azért ne add fel ! Többen voltak már hasonló helyzetben és sikerült megoldás találniuk. Sok pocsék TV van, de azért van elfogadható minőség minden árkategóriában. Nagy különbség van a VA és IPS között és minden típus képe más.
A legtöbb áruházban igen gyatra a TV adás, ezért érdemesebb filmjelenetekkel próbálgatnod
( pendrive ) a kiszemelt készülékeket. Nem írtál árat. Ha leírod a főbb kívánságokat, talán könnyebb segíteni. Szerintem az LG plazma nem volt olyan "nagy szám", hogy ne lehetne helyettesíteni. A HD adások természetesen mindegyiken jobbak lesznek, de az adások minősége sem egyforma. Üdv. -
CrAck69
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni. Hátha itt hamarabb kapok választ.
Anyukám idősebb TV-je (42LA640S) mostanában olyan hibát produkál, hogy a kép elmegy.
Fekete lesz minden, hang van kép nincs egy kikapcsolás segít neki és máris van kép.
Esetleg ez még javítható?
Másik:
Az előbbi TVre van kötve külső hdd amire fel is vett a tv-ből filmeket.
(tehát a tv saját magának leformázta)
Ha vesz egy másik LG TV-t akkor a winyón lévő filmek megmaradhatnak?
Vagy hogy tudom lementeni? Mert a win nem látja őket.
Köszi szépen. _Egyszer fenn....
-
theboobaq
aktív tag
Sziasztok!
Picit elvesztem a témában így szakértők segítségét kérném. Olvastam a hozzászolásokat is, de nem tudok dönteni a sok változat közül. Ha már valaki ajánlott ezekhez a paraméterekhez tv-t (akkor bocsánat), a hozzászolás száma is elég lenne nekem.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150-200K
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) filmezés 4K HDR, tv nézés,játék
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 4-5 méter, 50-55 colos
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? többen nézzük
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) MIBOX lenne rákötve szóval nem számít.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) optika, a tv adások miatt (smart kártyát használok)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? lehetőleg középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Samsungban eddig megbíztam, de az LG-ket is nézegettem már
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) nincs ilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? újElőre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
jas39
tag
Hello!
Kb 400E Ft om lenne egy 65 collos tv re, 80% sportot nézek, Főleg tenisz, foci, tehát jó mozgás megjelenítés kell, de pl snooker is. Maradék 20% mozizás
E kettő közül melyiket? Vagy van jobb?
LG65Nano903
SamsungQ90Tköszi
-
potyka2
csendes tag
Szia. Addig jutottam hogy a boltban szinte mindenki elmenekült tőlem.
Egy srác akit is érdekelt a téma maradt velem .
https://euronics.hu/termekek/panasonic-tx-55hx580e-4k-ultra-hd-smart-led-tv/p/237797
Ez a TV marat a pakliban árban ,méretben is oké!
Kár hogy csak ez a egy panasonic volt(vagy már eldugták elölem)
Érdekes hogy összes többi a szuper oledek is elbuktak!
Mit tud a panasonic amit a többi nem?
Majd megpróbálok megnézni más típus a márkától! Üdv,:István
De a öreg plazma még mindig jobb e téren! -
potyka2
csendes tag
-
dj79
senior tag
válasz theboobaq #55669 üzenetére
Szia!
4-5 méterre szerintem az 55' a minimum, de lehet, hogy nagyobbat keresnék.
A teljesség igénye nélkül, 55 méretben, középtalpas kialakítással:
Samsung UE55TU8502 - va panel, nem annyira gáz a betekintési szöge
LG 55NANO793 - ips panel, gyengébb kontraszt és fekete szín
Hisense 55A7500F - va panel, nincs lehetőség hbo go-raEzen felül ott van még a Hisense H55U7B, most euronicsban elég jó áron megy, de nem láttam még a képét, illetve Panasonicból, Sonyból is van választék, de azokat nem ismerem.
A középtalpra létezik alternatíva, szóval a Philips 58PUS széria is ott van, mint lehetőség.
-
rainman72
Topikgazda
-
GoldhandRent
őstag
válasz rainman72 #55676 üzenetére
Sziasztok !
Még korábban rainman72 fórumtárs linkelte a KD65XG8596BAEP SONY-t.
Most baromi nagyot zuhant az ára, de lenne pár kérdésem.
Az excelben ezt KD-65X7055BAEP találtam még jónak, de ahogy nézem, ez valós 60Hz, szemben a fentebb linkelt 120-szal.
Ti melyiket vennétek inkább, valamint tudtok-e rájuk alternatívát ?
Árban 200-300 körül kéne, filmezős, ééééés talán játék, 50"+ méretben.Köszi
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz GoldhandRent #55679 üzenetére
Hali
Bocsi elfelejtettem a privit
Ez a tv IPS paneles,ilyet szeretnél?
Ha elég az 50/60hz akkor az Lg 65Nano793 is megfelelő. [link]
Nagyon kevés a 120hz-es tv jelenleg,az idei modelekben már több lesz.[ Szerkesztve ]
-
piszam
csendes tag
Sziasztok! Valakinek van arról tapasztalata, felskálàzás mennyire működik a Samsung q80t-nél. Az LG bx,-ről azt írták valahol, hogy ott nem igazán jó. A választásnál ez is számítana.
Köszönöm előre is! -
Bugarov
aktív tag
válasz rainman72 #55676 üzenetére
Ketten vagyunk Tavaly ugyanezt ateltem a MM-ban. Az MM sajat reklamfilmje ment a tv-ken es mindegyiken ocsmány volt a kep kiveve a Panán. Azota mar 3 lcd-m is volt itthon tesztelesre igy tudom hogy némi babralassal beloheto a kep tűrhetőre de az teny hogy a pana a dobozból kivéve rossz forrasbol jobb képet tudott varazsolni az összes többinél.
-
adp
őstag
válasz theboobaq #55669 üzenetére
4-5 méterről szerintem inkább 65 col. Én múlt héten vettem egy 65tu7022-t és eddig teljesen oké. Sokan óva intettek a 7-es szériától, de egyáltalán nem bántam meg. Aránylag jó fekete, és a fényerővel sincs bajom. Igaz annyira nem fényes a szoba ahol használom és főként este nézem. USB-ről is simán viszi a 4k filmet.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Kinek mi a "kicsi" ugye. A 65Q80T egyébként volt már 400k-ra leakciózva, ezért az árért elég jó Tv. A 65Q90T minimál ára 490k volt eddig.
A Nano sorozatot itt általában inkább konzolos tv-nek ajánlják.
Esetleg nézz rá a Sony 65XH90-re, az is belefér a 400k-s keretbe.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
DonRazzino
senior tag
válasz rainman72 #55615 üzenetére
Szia! Megvettem ajánlásodra a Sony Bravia KD-49XG9005B-t. Kérdésem. Nem igazán találok a képbeállításokra tutti tippet "out of the box" nekem túlontúl kontrasztosnak tűnik, a piros csatorna szinte ki van égve, annyita túlszaturált. Ezt a leírást találtam de ez nem pont ez a példány. Mi a véleményetek?
-
rainman72
Topikgazda
válasz DonRazzino #55691 üzenetére
Sony topicot próbáld meg lszi
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz potyka2 #55672 üzenetére
Szia. A Neked tetsző Panasonic VA paneles, aminek magas a kontrasztja és elég jó a feketéje ( jobbak, mint az IPS nek), de szinte csak szeméből tökéletes a kép, oldalról már torzulnak a színek. Nem olyan, mint a Plazma, vagy az Oled, amelyeknek minden szögből tökéletes a képe. A display spec oldalon megnézheted a Neked tetsző tévék adatait. Hasonló VA panelesek a Samsungok és 55 ös méretben a Sony 55XG7096, 7005, 7077 SZINTE UGYANAZ MINDHÁROM. A Sony 49XG8396 szintén VA, de már komolyabb, natív 100Hz. Emlékezetem szerint a Plazmák képe mattabb volt, nem volt ennyire fényes, mint a mostani ledeké, de áruházban szinte mindig a leg színesebb beállítások mennek, amin rengeteget lehet változtatni. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
tsh
újonc
Sziasztok
1. Tévére szánt összeg, forintban? Kb 220e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) YouTube, mese világosban, film (játék, sport nem)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Majdnem 4m, 65"-ra gondoltam
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Inkább világos, de néha este is.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? mindenféle irányból legyen jó, így én IPS felé hajlok
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) nem használtam még ezeket, így azt sem tudom mi kellhet
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) nem tudom
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falra tervezzük így mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Hitachi szimpatikus az 5 év gari miatt, amúgy semmi tapasztalatom, hány évet bírnak ezek? 30 éves hagyományos kis TV van csak itthon. Érdemes pl LG-t 5 évre kiterjesztett garival venni? Állítólag balesetre is fizet - van erről valakinek tapasztalata? Pl leejtem falra szerelés közben azt tényleg kifizetik?
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Újat szeretnénk ami a következő 10-20 évre kiszolgál.
Sokat olvasgattam már itt és máshol és táblázatot is néztem, az LG 65UN7400 amire gondoltam, mert árban az most 5 éves garanciaval 231e(208+23) az Euronicsban. De igazából nem nagyon értem mi a különbség 7100-7300-7400-8000 között, arukereso alig mutat különbséget de még az itt linkelt display spec oldal se(vagy én nem látom mit kell nézni). -
asdf_
veterán
De igazából nem nagyon értem mi a különbség 7100-7300-7400-8000 között,
Ebben a méretben
7100 rgbw panel, nincs magic remote
7300 7400 rgb panel, van magic remote, csak a szélső/középső talp a különbség
8000, 8100 +1 hdmi csatlakozó, fém hátlap, csak a szélső/középső talp a különbségAz 5 év gari az meg nem 5 év gari, hanem 2, a további 3 év az biztosítási szerződés, amit kiterjesztett garanciának hazudnak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik