Új hozzászólás Aktív témák

  • tlecso

    csendes tag

    Sziasztok!

    Olyan eszközt keresnék, ami az alábbiakat tudja:

    ■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?

    Nem számít, ha nincs benne WiFi az sem baj, ki lesz kapcsolva.

    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?

    3-4 asztali gép, 10-15 WiFi eszköz (ezek vegyesen 2.4Ghz és 5Ghz-en kapcsolódva, de egy külön AP-ra csatlakoznak, ami Gbit-en kábellel csatlakozik egy switchen keresztül a routerre)

    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?

    2000/1000-es Telekom optika, Technicolor FGA2233 ONT + 3db Android IPTV box

    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!

    Max. 50 - 60 ezer között

    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?

    ● A csatlakozás módja PPPOE, az alábbiakat ez alapján vegyétek figyelembe)
    ● Roppant erős szűrés (aka. szülői felügyelet). Eszközönként külön időkkel, tartalom szűrővel/blokkolóval. Kulcsszavas blokkolás nagyon jó lenne.
    ● VPN-t tudjon (lehetőleg L2TP/IPSEC-et elfogadható sebességgel, mondjuk legalább 80Mbit/80Mbit sebességet). Ha más protokollt támogat, az sem baj, csak a sebessége meglegyen. Majd átkonfigolom azt a pár klienst. Ami még fontos, VPN-en konkurrens kapcsolatok nincsenek, mindig csak max. 1 eszköz csatlakozik VPN-en.
    ● 2,5Gbit csatoló legalább egy legyen benne, mert az ONT-on csak 1 db ilyen port van. Ha tud link aggregationt, akkor még az is jó lehet. A mögötte levő switch tud LACP-t, ha tudnám használni jó lenne, de nem létkérdés. A gépekben egyenlőre úgyis csak Gbit hálózati csatolók vannak.
    ● Akár kis fogyasztású passzív gép is lehet, Mikrotik CHR licenc van, igaz P1, de akkor upgradelem P10-re, hogy meg legyen a sebesség, ha szükséges :D Vagy akár más disztro is lehet (pl. PfSense, stb).
    ● IPTV miatt IGMP-t engedje át (a switch amibe lesznek ebben az esetben csatlakoztatva, az egy 16 portos Gbit unmanaged switch, azzal nem lesz probléma)
    ● USB port SMB elérhetőséggel jó lenne, meg valami épkézláb webes ui-val rendelkező letöltéskezelő is jó volna (igen, torrentre gondoltam :DDD). Ha passzív gép, akkor legalább 2db 3,5-es vinyót tudjak bele tenni.

    Köszönöm előre is a segítséget: tlecso

Új hozzászólás Aktív témák