Új hozzászólás Aktív témák

  • Soma01

    veterán

    válasz tomi888hun #63313 üzenetére

    Hát, igen. Mondjuk az a jó hit, hogy nem kell nagy sebességű összeköttetés a két emelet között. Tehát szinte csak böngészés lesz, abból is az online video oldalak jelentik a legnagyobb terhelést. EZ esetben szerintem elég lenne egy lefedettség nővelő is. (már ha ebben akarsz jobbat) De a jelenlegi routered antennáinak állítgatásával is javíthatsz az ügyön.

    "Ennél egy kicsivel jobb routerben gondolkodom"
    Miben egyen jobb? Lefedettségben? Ha igen akkor a következő lehetőségek vannak:
    - egy fentebb említett profi rendszer kiépítése, router plusz két AP ezek össze kábelezve, így minden tökéletes lesz, itt az eszközökben lehet választani olcsóbb és drágább eszközöket is, de ez a feladat a leg munkásabb de a legjobb is lefedettség és átviteli sebesség szempontjából,
    - a jelenlegi router antennáinak beállítása, esetleg helyének változtatása [link] A szolgáltató saját ONT-je maradhat, mert oda megy az optika, de utána már mehet egy hosszabb utp kábel és az Asus áthelyezése jobb pozícióba. Pl. kétszintes ház esetén pl. a lépcső feljáró kötelébe, mert ott egy légtér a két szint, nem árnyékol a födém.
    - a kényelmes megoldás a hatótáv növelő (range extender), ezt az eszközt elhelyezed a lenti szinten ott, ahol még megfelelő a térerő pl. lépcső feljáróhoz közel, vagy a fenti szinten lévő router alatt és meg van oldva a lenti terület lefedettsége. Ennek az a hátránya, hogy kisebb sebesség érhető el lent, de netezni bőven elég lesz, 100 Mbps is összejöhet. A videóban említett pontokat vedd figyelembe a range extender elhelyezésekor is, plusz még azt is, hogy a fenti router jele jól fogható legyen ott.

Új hozzászólás Aktív témák