Új hozzászólás Aktív témák

  • Daywalkerke

    aktív tag

    válasz #19482368 #62662 üzenetére

    Köszönöm a részletes választ.
    Ismerősömnek a lehető legolcsóbb, de még biztonságos router kellene, tehát az általad említett árkategóriájú routerek sajnos nem opciók, mert ha lenne rá több pénze akkor én az AVM által gyártott FRITZ!Box routereket ajánlanám neki, mert ezek software-ét Németországban készítik és rendszeresen frissítik is, de éppen ezért ezen routerek sem olcsók ahogy az általad ajánlott Unifi routerek sem(legalábbis arukereso árai alapján nem).
    Jelenleg ismerősömnek (akinek segítenék router ügyben) egy a Telekom által adott router-kábelmodem-je van, de ezen még a legolcsóbb 2-3000Ft-os routereken lévő beállítási lehetőségek sincsenek, ezért most ki van kapcsolva rajta a WLAN amíg nem találok neki valamilyen olcsóbb, de megbízható routert, ezért érdeklődöm most itt fórumban.
    Egyébként ha az admin jelszó az ASUS routeren erős és a guest network kivételével elrejtem a router normál SSID-jét akkor is könnyen feltörhetik a routert? MAC szűrés még ebben a tekintetben mennyit segít? Értem itt azt, hogy beállítom az ismerősöm mobiljának MAC-jét, hogy csak ezzel lehessen a Guest network-re csatlakozni, más MAC adress-el ne, illetve ha még e mellé beállítom, hogy az admin felületre csak vezetékes hozzáféréssel lehessen belépni (egyáltalán ez Asus routereknél lehetséges?), akkor is lehetnek ilyen általad "vad paraszt"-nak nevezett egyének akik így is hozzá tudnak férni, ha fizikailag nem férnek hozzá a routerhez?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák