-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz djpundro2 #45197 üzenetére
hatóságilag szabályozva van, hogy maximum milyen erős lehet a routerek által sugárzott jel, ha gyári fw-vel használod, egy idő után akkor sem lesz erősebb, ha 70K-ért veszel routert. igaz, hogy a környezet ugyanaz, de ez azt is jelentheti egyben, hogy pont ugyanannyira alkalmatlan arra, hogy egy eszközzel megoldd a lefedettséget.
sokszor láttam már én is ezt a hibát, hogy az emberek megvették a számukra teljesen felesleges routert azért, hogy majd ettől erősebb lesz a jel, aztán meg néztek, hogy hát ahol eddig sem volt, most sincs. ahelyett, hogy első körben átgondolták volna, hogy hol a legjobb elhelyezni a routert a lakásban, vagy vettek volna 8K-ért egy AP-t és kihúztak volna 10-15m tyúkbelet, amit el lehet rejteni a parketta szegélyek/szekrények stb. mögött.
aki meg odaírja egy routerhez, hogy ez lefed X m2-es lakást, azt hülye.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
sztanozs
veterán
válasz djpundro2 #45197 üzenetére
Azonos adóerejű és antenna nyereségű cuccoknak nem lesz jelentősen különböző a lefedettsége, akár 50$, akár 150$ az ára. Európában 100 mW az engedélyezett maximális adóteljesítmény. hivatalosan erre a piacra nem találsz mást, csak ilyet. USA piacra találsz 500 mW-os cuccot, azoknak nagyobb az hatótávja a nagyobb adóteljesítmény miatt - viszont az azonos antenna érzékenység miatt a nagyobb hatótáv ott sem garantált (kivéve, ha a legalább is a távoli kliensek is mind 500 mW-osak).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
pusszycat
nagyúr
válasz sztanozs #45202 üzenetére
Elméletileg egy airadaros routernek erősebb kellene lennie a wifinek mint egy olyasmit nemtudó routernek vagy ez is csak marketing? Az is csak mendemonda,h az országnál az USA-t kell megadni mert van ahol gyengébb wifi a megengedett?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
Skinny26
aktív tag
Hali! Modem routert szeretnék venni itthonra, milyen ajánlotok? köszi előre is
-
sztanozs
veterán
válasz pusszycat #45203 üzenetére
USA-ban 500 mW az engedélyezett max adóteljesítmény (SoHo felhasználásra), Európában 100 mW.
Viszont Európai piacra készült cuccban hiába állítasz be USA-t, nem lesz nagyobb az adóteljesítmény, mert gyárilag 100 mW-ra korlátozott a wifi kártya benne.Beamformingra (airadar és társai) - közepes távolságon ad pluszt. Mivel igazából nem tud irányítatlan antennából irányítottat csinálni, csupán egy kicsit jobban tudja az adóteljesítményt konfigurálni és a jel/zaj arányt javítani. Itt egy szemléltető ábra az kapcsolat minőségének összehasonlítására:
távolság lábban (ft) van megadva, nem méterben
piros - beamforming nélkül
kék - aktív beamformingLáthatóan nincs javulás az hatótávban.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
jobesz
tag
üdv!
digi 100 as netem mellé most asus n12 D1 netem van, elég tabil, de 75 mbit felé nem nagyon tud menni az átvitel még 2 méterről sem
Ac51u tud wifin wan lan forgatásban 90 megabitet vajon?
valaki a lan wfi sebességét tesztelte?
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Multibit
nagyúr
válasz jobesz #45206 üzenetére
Szia!
Látom, neked sem erősséged a visszaolvasás Ha az lenne, tudnád, hogy az Asus RT-AC51U kerülendő. Ha megelégszel egy 100 Mbps portokkal szerelt routerrel, akkor a TP-Link TL-WR841ND jó választás lehet. Ha gigás router kell (gondolni kell a jövőre is), akkor a TP-Link TL-WR1043ND a legolcsóbb ajánlott jelölt. Vannak jobbak is, drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Erről mik a vélemények:
ZyXEL NBG6716
wiki és gyártó oldalaCPU1: Qualcomm Atheros QCA9558 (720 MHz)
FLA1: 16 MiB (Macronix MX25L128)
FLA2: 256 MiB (Hynix H27U2G8F2CTR-BC)
RAM1: 256 MiB (Nanya NT5TU64M16GG-AC x 2)PH.-s wifi sebesség tesztben ugyanazt hozta az alábbi eszközökkel, mint az Asus RT-AC66U
Netgear R6300 router
Netgear A6200 (USB)
Wi-Fi ac - 5 GHz
36 000 kB/s
36 000 kB/s
34 000 kB/s
24 000 kB/sThird party firmware nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Topikgazda
válasz djpundro2 #45193 üzenetére
A párhuzamos folyamatokat sokkal jobban bírja, többet tud egyszerre elvégezni, nagyobb az USB-s tár sebessége.
#45204 Skinny26
Nem ajánlottak a kombo eszközök, sok baj van velük.#45208 KTU
Mivel nincsen vele tapasztalat így nehéz nyilatkozni róla. Hardverben rendben van, tehetsz vele próbát, ha megteszed akkor számolj majd be róla.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
-
-
-
adamch4
tag
Sziasztok!
Koli szobába 3 laptop kiszolgálására szeretnék vásárolni HA-ról egy megbízható routert. Szóval kis hatótáv, 54Mbps is elég, csak megbízható legyen, mi lenne a best-buy erre a célra? Köszi előre is!Ahol nincs alternatíva, ott az igazságból hiányzik valami.
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok
Egy ilyen Wifi kártyát rendeltem a Laptopomhoz mely egy ASUS X550C
7260 802.11ac Dual Band 2x2 Wi-Fi + Bluetooth Adapter 7260HMW 867Mbps
Ehhez tudnátok nekem Routert ajánlani. Jelenleg UPC TC7200u routerem van ezt brigde módban használnám. A jelenlegi előfizetésem 240 megás de ezt a jelnlegi eszközökkel wifin nem tudom kihozni
-
TayRol
nagyúr
Sziasztok,
18/4-es nethez keresek valami jó ár/érték arányú routert. A későbbi fejlesztések során sem fog feljebb menni a letöltési sebesség, mint a duplája, mivel vidék+fent a hegyen.
Mit ajánlanátok?
-
djpundro2
tag
Eggyertelmüen a ASUS RT-N66U nak jobb a wlan erössege mind a többi asust amit kiprobaltam .ugyhogy a m2 amit megattak nagyobbat megis valamit er .
A a zöld szinü asus ASUS RT-N66U ,a sarga az 1 meterre töle levö repeater es a narancssarga a szolgaltatotol kapott router ami ket szobaval arebb helyezkedik el az asussal egy helyen .
Tehat az Asus RT-N18U ,Asus RT-AC56U,Linksys EA6300 ,mindegyiknek egyforma teljesitmenye volt wlan tekinteteben lefedettsegben mind az egyszerü szolgaltatotol kapott reuteremnek.Asus RT-N18U ,Asus RT-AC56U,Linksys EA6300 mind a harom a narancssarga teljesitmenyet adta a kepen .
-
Topikgazda
válasz Romeo619 #45220 üzenetére
Ajánlott AC eszközök az Asus AC55U/AC56U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/AC7.
#45221 TayRol
Legolcsóbban az Asus N12 D1-gyel és TP-Link 841ND-vel lehet megúszni a beszerzést.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
djpundro2
tag
válasz djpundro2 #45224 üzenetére
Koran örültem .
Ez sem lett jobb ,le fel megy a Wlan erösegge ,ez masnal is igy van ?
Most peldaul abban a szobaban merem ahol van mind a kettö router (egymas melett),ASUS RT-N66U es a szolgaltatotol egy olcso minösegü reouter .
Es eggyertelmüen az Asusnak gyengebb a jele ..Hat ez tenyleg nem normalis .
Piros a szolgaltatotol oolcso router
Zöld az Asus[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Sziasztok!
A 4. helyről kapok vissza "bocs, nem tudunk hozni" választ az Asus RT-AC56U routerre. Mindenhol kifogytak volna?
Mit vegyek helyette? 80/25 net (a szolgáltató már készülődik valami gyorsítással). 2 N-es és 2 AC képes eszköz van jelenleg egy TP-Link 1043ND v1 routeren. Kell nekem egyáltalán AC-s router? 2db usb csatoló mindenképp kellene, lehetőleg az egyik usb3. És az Asus letöltőkliens tetszik, szóval lehetőleg Asust vennék.
Árban nem szeretnék nagyon fentebb menni, az AC56U 33ezer lett volna.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz djpundro2 #45227 üzenetére
Simán adódhat a különbség az antennák különböző tájolásából. Amúgy az adatátviteli sebesség is alacsonyabb az asus esetében?
-
Romeo619
senior tag
válasz Gubek-Einste #45225 üzenetére
Hah de jó pont egy ilyen Archer C5t néztem ki amgamnak
-
KTU
addikt
válasz djpundro2 #45227 üzenetére
Azért olyan nagyon sokat nem változott a "ASUS RT-N66U"
Előbbi képen 58dBm, utóbbin 62dBm,Technicolor TG588v viszont érdekesebb,
Előbbi képen 72dBm, utóbbin 47dBm,
És a repeater is marhára visszaesett,
34dBm-röl 70dBm-re,
na ez a nem semmiPersze ha nem ugyanonnan mérted.....
Amúgy nincs valami nagyon agyoncifrázva arrafelé az SSID.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Topikgazda
válasz djpundro2 #45226 üzenetére
Megkérnélek, hogy a jövőben az ilyen hozzászólásokat a Router gondok vagy a WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topikokba tedd fel mert itt nagyon off.
Ez a többiekre is vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz NTonee #45228 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Kell nekem egyáltalán AC-s router?
Ki lenne használva az AC nyújtotta többlet sebesség az AC eszközökön?Az USB port hub-bal osztható, érdemes külső táposat használni ha lesz rá kötve nem saját tápos HDD.
AC ajánlott eszköz még az Asus AC55U és a TP-Link Archer C5/C7 is.
Ha lemondasz az AC-ról és/vagy az 5 GHz-s wifi-ről akkor szóba jöhet még mint alternatíva az Asus N18U/N56U/N65U, TP-Link 3600/4300 is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
djpundro2
tag
Egy ugyanazon a helyen mertem erdekes modon setal le fel sokszor es akkor kidob.
De lenyegeben a repeater al nincsen gond ,de azt a Vu+ tol 1 meterre van es onnan LAN kabellal kapcsoltam a a repeatert a belterire wlan helyett .Es igy stabilan megy ,vagyis nincsen kidobas .Na de tovabbra is utanna meg meregettem es azert az ASUS RT-N66U nak eggyertelmüen jobb volt sokszor a jele .A sebesseget nem mertem mivel mar az nem erdekelt .
A lenyeg nekem egy olcso modemes reuter ugyanugy megteszi mind egy 100€ os Asus ,igaz van meg egy repeater a kepbe .
-
NTonee
veterán
válasz Gubek-Einste #45234 üzenetére
Fél panel, fél tégla társasházi lakás. A jelnek max 1 falon kell átmennie, a router a lakás kellős közepén van.
Az 5GHz igazából a lakótelepi környezet miatt lenne jó, durván megszaporodott a 2,4GHz-es routerek száma. Az AC55U-t nézegettem még, viszont nem tudom, hogy mennyivel gyengébb az AC56U-nál. Árban viszonylag nagy a különbség. Az AC sebességkülönbség gondolom érezhető lenne, amikor wifin nas-ra viszek át nagyobb mennyiségű adatot. -
Topikgazda
-
Multibit
nagyúr
válasz NTonee #45237 üzenetére
AC56U-van van tapasztalatom, AC55U-van nincs. Nem hinném, hogy AC wifi sebességben durva különbség lenne közöttük. Vezetékkel használva jöhet ki az AC56U előnye, extrém nagy terheléskor.
amikor wifin nas-ra viszek át nagyobb mennyiségű adatot
Nagyobb mennyiségű adatot wifi-n? Sírni fogsz!
Miért fontos a wifi? Telefonről, vagy tabletről akarsz nagy mennyiségű adatot NAS-ra tolni? -
NTonee
veterán
válasz Multibit #45239 üzenetére
Notiról. Azért fontos a wifi, mert nincs kábelezés a lakásban és nem is lesz. Most egy 1043nd v1 van, szoktam másolni nasra, tudom, hogy milyen.
AC56U-t akarok én is, de eddig mindenhonnan az a válasz jött, hogy nem tudnak hozni. (pedig mindenhol azt írják a webshopok, hogy raktáron, vagy külső raktáron )[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Multibit #45242 üzenetére
jó, vegyük ki a képletből a nas dolgot. Nincs asztali gépem tizensok éve, noti van, több is, azokat használom. A noti meg nyilván nem helyhez kötött dolog, így nem fogok kábellel bekötve ide-oda ugrálni a lakásban. Az eredeti kérdésem szempontjából ráadásul ez a rész teljes mértékben lényegtelen is. Router volt a kérdés, hogy ha nincs sehol AC56U, akkor helyette mit vegyek? Nézegettem más routereket, de ebben sikerült mindent összehozni, amire szükségem lehet, szóval kérdezősködök még több boltnál, hátha valahol lesz.
-
medium84
aktív tag
válasz krealon #45150 üzenetére
Sziasztok!
TL-MR3420 Ver: 2.4
Huawei E3372
Tökéletesen működik elsőre, mindkét eszközön gyári fw.
De!
Nem tudom fixen 4G-re állítani! Esetleg nem gyári fw-ben van ilyen állítási lehetőség?
Üdv![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
félisten
Van ez a xiaomi routerem, kb 64 megabitet tud az usb porton lógó 16-os samu evo class 10 és gép között. Ez minek számít?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest