Új hozzászólás Aktív témák

  • homeoffice76

    tag

    válasz Coolmat #15177 üzenetére

    Hi!

    Megkérdezhetem, hogy az ASUS RT-N56U-t miért nem szeretitek? Olvasgatom a fórumot, és semelyik árkategóriában nincs benn az ajánlottak között, akármilyen felhasználási területre keresnek is routert az érdeklődők. Pedig pl. az általad is említett Cisco E3000-nél sokkal több kapcsolatot tud kezelni egyszerre, hasonló árkategóriában.

    Nem kötözködni akarok, csak én - többek között a smallnetbuilder tesztjének köszönhetően - n56-ost vettem, és a torrentezést leszámítva minden atomstabilan fut rajta hónapok óta a gyári firmware-rel (a torrent sem a vas, hanem az ASUS Download Master nevű progija miatt rosszalkodik, de úgyis egész nap megy az asztali gépem, szóval nem annyira fontos a routeren torrentezés). Sok felhasználóval nem teszteltem, de azt megtették helyettem (igen előkelő helyezés, ebben az összevetésben is):
    [link]

    De WAN to LAN és LAN to WAN összevetésben, vagy "total simultaneous throughput"-ban pl. veri az egész mezőnyt az árketegóriájában, plusz - ha jól láttam - van néhány igen drága eszköz is a teszteltek között. Ja, és persze tudja az 5 Ghz-et is.

    Én tényleg nem vagyok komoly szakértője a témának, de rengeteg tesztet végigolvastam 20-30e Ft árkategóriába eső routerekről, és nálam csaknem egyértelmű győztes lett az N56U (én legalábbis csak drágábbat találtam, ami mind elméleti tudásban, mind teszteredmények tekintetében veri). Persze mindez csak akkor igaz (ahogy itt a fórumon már felnyitották a szemem), ha valaki gyári firmware-t akar használni (ami viszont egy céges routernél igen valószínű). Ha nem, akkor nyilván kilőve az N56.

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák